Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP’de neler oluyor?

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde İlçemiz Belediye Başkan Adaylığı için artık neredeyse yavaş yavaş sonuna doğru yaklaşılıyor. İlçemizde hangi Partide kimin Belediye Başkan adayı olacağını bazı partiler günler hatta haftalar öncesinden açıklasalar da seçim yarışında iddialı olan Partiler şimdiler de en ideal adayın belirlemesi için çalışmalarına devam ediyor. Dedim ya artık yavaş yavaş adayların netlik kazanmaya başlayacağı günleri yaşıyoruz. Hal böyle olunca geçtiğimiz yıllarda kuzu sarması olanlar, abi-kardeş ilişkisi yaşayanlar son günlerde “sen aday olacaksın, ben aday olacağım” yarışına girmiş, aralarına nifak tohumları serpilmeye başlamış durumda. Her ne kadar bu çekişmeleri kendilerince belli etmemek isteseler de verilen yemek, yapılan toplantı her şeyi gün yüzüne çıkarıyor.
Pazartesi günü CHP İlçe Teşkilatı tarafından bir yemek verildi. Adına da 100. Yıl kaynaşma yemeği denildi. Yemeğe birkaç gün kala Kamuoyuna bu yemeğe ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılacağı hatta yemekte CHP’nin ilçemiz Belediye Başkan Adayı açıklayacağı lanse edildi. Artık buradaki amaç, programa daha çok katılım sağlamak mıydı bilinmez. Her ne ise 4,5 senedir İlçemize 1 hadi 2 defa gelen sayın yavaş, bu yemeğe katılmadı. Yerine Ankara İl Başkanı, bazı yeni ve eski Milletvekilleri katıldı. Buraya kadar her şey normal gibi. İş yemekte yapılan konuşmalar sonrası biraz karıştı. CHP Eski Milletvekili Levent Gök, yapmış olduğu konuşmasında aynen şu cümleleri kullandı; “ Ve bu güzel toplantıyı gerçekleştiren ve az önce aldığım belki benim duyurmam uygun olur mu bilmem ama başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğim Şereflikoçhisar ilçe Başkanımızın da Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda ilçe yönetim kurulundan bir karar çıktığını öğrendim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İşte burada film koptu. İşin rengi bir anda değişti. Gayet güzel duygularla başlayan yemek, yerini buz gibi bir havaya bıraktı. Hatta bu konuşma sonrası salondan bazı kişilerin çıktığı dahi iddia edildi. Tahminlerime göre Levent Gök masada otururken, Mustafa Alıcı, seçim hakkında biraz bilgi verip, destek istedi. Destek isterken de sanırım, İlçe yönetim kurulunun da kendisine destek verdiğini, hatta daha ileriye giderek ilçe yönetiminden de böyle bir karar çıktığını ifade etti. Yoksa Levent Gök durduk yere neden böyle bir söylemde bulunsun ki! Gök’ün konuşması sonrası neye uğradığını şaşıran gerek İlçe yönetimi gerek partililer, bu konuşma ve açıklama sonrası soğuk duş etkisi yaşadı. Aslında bu açıklamayı beklemeyen Mustafa Alıcı’da bu konuşmadan dolayı bir hayli sıkıntılı anlar yaşadı.
Aslında işin rengi çok farklı. CHP’den Mustafa’nın aday olacağı kesin, ammaa! Bu Mustafa Artık Alıcı’mı olur yoksa Koçak’mı burası muamma. Son günlerde gerek İlçe yönetimi gerek mahalle başkanları gerekse partinin önde gelen kişileri Mustafa Koçak’a aday olması yönünde ciddi manada baskı yaptığını duyuyorum. Hatta zaman zaman şahsıma sorulan sorularda “iki Musfata’dan birisi ama hangisi bilemem” dediğimde Mustafa Koçak’ın daha fazla oy alacağını, Alıcı’ya göre daha toparlayıcı olduğu, toplum tarafından daha çok sevildiğini duymuyor değilim. Ama şu da bir gerçek Mustafa Alıcı’nın da Belediye Başkan adaylığını kendi hakkıymış gibi gördüğünü de bilmiyor değilim.
Tekrar Levent Gök’ün zamansız yapılan açıklamasına, ortada hiç bir şey yokken ve zamanı değilken, Mustafa Alıcı’yı Belediye Başkan adayı ilan etmesine dönecek olursak, bu açıklamayı duyanlar konuya tepki göstermişler. Hatta bazı partililer Alıcı aday olursa Partiden istifa edeceklerini dahi beyan etmişler.
Artık olan olmuş, yapılan yanlış beyan ve yapılan talihsiz açıklama sonrası çıkmaza giren Mustafa Alıcı, işi nasıl toparlarım boyutuna bakmaya başlamış. Gazetecileri arayan Alıcı, adaylık konusunda daha kesin bir şey olmadığını, kamuoyuna kendisinin kesin aday olmuş gibi lanse edilmemesini, hatta koskoca eski milletvekilinin açık açık söylemiş olduğu sözü inkar edip, yalanlarcasına, Levent beyin salondaki coşkuya istinaden böyle bir söz sarf ettiğini dile getirdi.
Kim ne derse, kim ne düşünürse, kim yapılan konuşma ve açıklamaları yalanlarcasına hal ve harekette bulunsa da bu yemek, birliktelik değil, CHP tarafında ayrılığın ateşini yaktı. Sanırım bundan sonra CHP İlçe teşkilatında çoğu şey eskisi gibi olmayacak.
Kazaen söylenen ve Mustafa Alıcı’nın aday olacağının duyurulması, Mustafa Alıcı ile seçimin kazanılamayacağını, aday tercihinin yanlış olacağını düşünen partililer arasında çatlakların oluşmasına, şayet ortak noktada buluşulmaz ise partide istifaların başlayacağının sinyallerini verdi.
Bakalım ilerleyen günlerde CHP’de neler yaşanacak? Plansız ve programsız yapılan talihsiz açıklama sonrası nasıl bir gelişme olacak? Zaten Pamuk ipliği ile bağlı olan 2 Mustafa arasında neler yaşanacak, bunu da zaman gösterecek.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat