Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Eyyy Levent bey!

18 yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman gazetemi çıkarım ya da menfaatlerim doğrultusunda kullanmadım, kullanmamda. Mevlana Celalettin Rumi Hazretlerinin “Her lafa verecek bir cevabım var… Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, devam eden sözüne binaen her zaman mesleğimle gündemde olmak istedim. Ammaa! Öyle anlar oldu, öyle zamanlar yaşadık ki, şahsımızı bırakın mesleğimize atıfta bulunan, mesleğimizi adeta hiçe sayan, gerek mesleğimiz gerekse şahsımız için olmadık sözleri söyleyip, yafta yapıştırmak isteyen beceriksizlere de her zaman söyleyecek üç-beş kelam lafımız vardır. Lakin hala susmayı tercih ediyorum.

Gelelim konumuza. Gazetemiz manşetinden okuyacağınız üzere İlçemizin çalışkan, becerikli, azimli, gayretli, vermiş olduğu sözleri tutan, seçilmiş olduğu günden bu yana Ticaret Odasını üsküdar escort başarıdan başarıya uçuran, en son salça fabrikasını hayata geçirerek, ilçemize yeni yeni yatırımcıların gelmesine vesile olan, ilçemizde KOSGEB’ten bu güne kadar 2-3 proje hayata geçmişken, seçildiği günden bu yana azimli ve gayretli çalışmaları, açmış olduğu kurslar ile bu rakamı 100’lere 200’lere taşıyan sevdiğim, saygı duyduğum, becerikli ve üyesi bulunduğum oda Başkanım, Levent beyfendiye birkaç kelam etmek istiyorum.

Duydum ki, çalışkan Başkanım bize ve gazetemize küsmüş. Gerekçemiz ise, Odası hakkında yapmış olduğumuz haberler hoşuna gitmemiş, kendince biz tarafsızlığımızı yitirmişiz ve bu yüzden babasından miras kalan Ticaret Odası adına her hangi bir toplantıyı, açıklamayı, bilgi notunu bizimle paylaşmayacakmış. Öyle üzüldüm, öyle üzüldüm ki; emin olun bu haberi duyduğum günden bu yana uykularım kaçtı. Nasıl kaçmasın ki? Yayın hayatımıza başladığımız günden bu yana bizden desteklerini esirgemeyen, hatta tesisimizin kurulmasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, Oda başkanı seçildiği günden bu yana en azından odası üyesi olduğumuz için bize KOSGEP gibi girişimcilik kurslarında yardımcı olan, (Yasin Başkan zamanında) almış olduğum belgemi en iyi şekilde değerlendirerek, ben ve benim gibi ilçemizde yüzlerce kişide bulunan belge ile gerekli yerlere gerekli başvuruları yaptırarak destek almamıza yardımcı olan,  başkanımın bana ve gazetemize küsmesi beni bir hayli üzdü.

Başkanımın oda hakkında yapmış olduğumuz ve hoşuna gitmeyen haber sonrası bize bu konuda her hangi bir açıklama yapma gereği duymayıp, Oda adına böyle bir karar alması üzüntümü birkaç daha artırdı. Halbu ki, biz (sözde) tarafsızlığımızı yitiren bir gazete olarak yanlış yapabilme ihtimalimiz varken, okumuş, mürekkep yalamış, koskoca odaya Başkan olmuş kişinin, gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak adına yapmış olduğumuz haberden rahatsız olmasına anlam veremedim. Acaba yakışıklı Başkanım, kendisine ve odasına yalaka insan aradığı ve bizi de bu tip kişiler gibi gördüğü ve beklentisine karşılık bulamadığı için mi bizimle küstü?

Muhasebeciliğinin, yanında acaba yıllarca Basın yayın kuruluşlarında çalıştı, yıllarca gazete çıkarıp, hangi haberin taraflı, hangi haberin tarafsız olduğunu anlayacak kadar bilgiye sahip olduğu için mi bizi taraflılıkla itham etti?.

Sayın Başkanımdan istirhamım 18 yıldır yürütmekte olduğum mesleğim sonrası sen ve senin gibi en az onlarca kişinin yapmış olduğumuz haberleri beğenmediği ve yasal yolları aramaları sonrası hayal kırıklığına uğradıklarını hiç mi duymadı?

Ve Başkanımdan ricam. Gel şu küskünlüğe son verelim. Ne zaman ki Odanız adına bize “Ambargo” uygulamaya başladınız, gazete çıkaramaz duruma düştüm. Yıllarca gazetemiz hep sayfa sayfa sizin ve odanızın başarısını yazdığı için son aylarda boş boş çıkmaya başladı.

Hatta açık çek! Şayet ben ve gazetemle barışırsanız sizin en sevdiğiniz masayı en sevdiğiniz mekanda en sevdiğiniz sıcak –soğuk içecek türleri ile süslemeye hazırım. Tek şartım benim sizin içtiğiniz soğuk içecekten içmemek kaydı ile. Sizin içtiğiniz soğuk içecek bana dokunuyor, ben sıcak içeceklerden hoşlanıyorum.

Gelelim sizden ve odanızdan isteklerime. Allah razı olsun, salça fabrikası dediniz yaptınız, KOSGEP dediniz ilçemizde yüzlerce kişiye yeni yeni iş yerleri açmasına vesile oldunuz, Kent Konseyine başkanlık yapıp, ilçemizin yüz yıllarca süren sorun ve sıkıntıları masada da olsa çözdünüz. Gelin bir elde bana verin bende yeni yeni salça fabrikaları, hatta süt ve peynir tesisleri kurup, hem odamızın adını Ankara’ya duyurup ilk sıralarda yer alalım, hem de ilçemize katkı sağlamış olayım.

Levent Başkanım son olarak demek istediğim şu ki, ben bir yanlış yaptım, sizin gibi değerli, çalışkan, azimli, bir insan hakkında güya hoşunuza gitmeyen haber yaptım. Bana mesleğimde taraflılık nasıl olur, tarafsızlık nasıl olur, açık açık anlatmanızı istirham ediyorum…

Çalışmalarınızı yakından takip ettiğimi belirtirken, sizi ve sizin nezdinizde çalışanlarınıza başarılar diliyorum.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat