Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

GİDECEK YER BULAMAYANLAR, GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Öncelikle tüm okurlarımızın, dostlarımın, değerli büyüklerim ve sevgili küçüklerimin geçmiş Ramazan Bayramını, en içten dileklerimle kutluyorum. Çok şükür bir Ramazan-ı Şerifi ve akabinde bayramımızı kutladık. Ya nasip belki seneye bu yıl elini öptüğümüz, kucaklaşıp sarıldığımız, ev ziyaretlerinde bulunduğumuz bazı kişileri, bir sonraki bayramda görmeyeceğiz.
Siyaset öyle bir illet ki, tespitte hata olmasın, alkol gibi, sigara gibi bağımlılık yapıyor insanda. İçine girmek her ne kadar elinde olsa da, çıkışı sanırım biraz sancılı oluyor. Hele hele girmiş olduğun siyasette, yapmış olduğun hatalar, kırmış olduğun fındıklar, hatta işlemiş olduğun suçlardan dolayı kendi isteğinle değil de kaba tabirle partin seni yok saymış, seni gözden çıkarıp, bir kenara atmışsa bunun acısı daha zor gibi. Akıllı olanlar her ne kadar siyasi geçmişinde istenilmeyen adam konumuna gelseler de, siyasi zekalarını kullanarak bağlı olmuş oldukları partinin istedikleri yeri olmasa dahi, en ücra köşesinde görev alarak kendilerine gelecek zamanı bekleyip, en ufak fırsatta emellerine ulaşırken, siyasi bilgisi olmayan, kendisini en ufak bir mevki makam ve koltuk verildiği anda koltuğun ihtirasına kapılarak, sonu yokmuş gibi yaşayanlar, yok olup gitmeye mahkumlar. Şöyle bir bakın etrafınıza, iddia ediyorum sizlerin de bu tip kişilerden sayacak en az iki hatta üç kişiyi tanıdığınıza eminim. En ufak mevki makam sahibi olup, halk ağzı ile şımaranların sonu hep böyle olmuştur. Kısacası yok olup gitmişlerdir. Daha öncesinde önünde el pençe divan duranlar, haftanın hemen hemen her günü yüz yüze olmasa dahi telefonla görüşülüp hatır sorulanlar ihtiraslarının kurbanı olup, sokağa çıkamaz, çıksa da adam yurduna konulmaz hale gelmişlerdir. “İyi olmuş mudur?” derseniz, bence az bile olmuştur.
Yerel seçimlerin üzerinden üç sene geçti. Artık yavaş yavaş iki sene sonra yapılacak olan yerel seçimlerde “bende varım!” diyenler kendilerince arayış içerisine girmeye başladılar. Bu arayış şuan için en çokta Ak Parti tarafında yaşanıyor. Bunun en büyük sebebi ise Ak Parti’de geçmiş yıllarda siyaset yapmış, hatta Belediye Başkanlığı yapan kişi ya da kişilerin güç elinden gidince, tekrar aday olamayınca sözde davalarını terk etmeleri ve şuan için ilerleyen yıllarda yapılacak olan seçimlerde aday olacak kişi sayısında ki azlığın, bazı kişi ya da kişilerin ağzının suyunu akıtması.
Son günlerde bu arayış içerisinde geçmiş dönem ilçemiz Belediye Başkalığı yapan hatta o dönem her ne kadar kamuoyundan sır gibi saklanılsa da hakkında fetö soruşturması yapıldığı iddia edilen, tüm bu yaşanılanlar sonrası, Deva Partisi’nin kurulmasıyla birlikte İlçe Başkanlığına ismi lanse edilen, hatta el altından Deva Partisi’ne karşı desteği olduğu konuşulan Ferda Polat, son günlerde Ak Parti tarafına yaklaşmaya başladı. Son sosyal medya paylaşımında Ak Parti Ankara İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu yemeğe katılarak İl Başkanı ile fotoğraf atan Polat, Ak Parti yetkililerine methiyeler dizmeye başlamış. Acaba kurt bulanık havayı sever hesabı, Belediye Başkanlığı elinden alındıktan sonra kabuğuna çekilen, farklı arayışlar ve gruplar içerisinde yer alan, hatta Deva Partisi’ne yakın olduğu ve bu yönde çeşitli çalışmaları olduğu iddia edilen Polat, tekrar eski günlerde olduğu gibi Ak Parti saflarında yer mi almak istiyor? Acaba geçmişte yaşanılanları unuttu da gönlünden Belediye Başkanlığı adaylığımı geçiyor? Ne diyelim, siyaset bu olur mu? Olur! Diyesim var ama geçmişte yaşanılanlar aklıma düşünce biraz zor gibi. Gerçi Ak Parti’de bugüne kadar gözden çıkarılan hiçbir adayın, hiçbir Belediye Başkanının yeniden aday gösterildiği görülmemiştir. Ama şunu da unutmamak gerek, insanlar hayallerle yaşar.
Siyaset yazdık, siyasetle devam edelim. Yine Ak Parti… Kimileri açık açık çalışmalar yapıp, yıllar öncesinden yerini hazırlarken kimileri ise bulunmuş oldukları koltuğunda gücünden faydalanarak, kendilerine etraf ve eşraf yapma derdindeler. Hemen hemen her gün farklı gruplarla görüşen bazı kişiler, önümüzdeki yıllarda yapılacak olan seçimlerde yer alma mücadelesi verdiğini sezer gibiyim. Ama yerel seçimlerde aday olmak için hatta ve hatta Ak Parti’den aday adayı olmak için 2023 yılında yapılacak olan seçimler çok önemli. Şayet Ak Parti, sandıktan birinci parti çıkmaz ise kimse kızmasın ama sözde dava diye çığırtkanlık yapanların hiç birisi, güç elden gidince kalmayacak, kaçacak, saklanacak delik arayacaktır. Amaaa.. Ak Parti birinci parti çıkar, Erdoğan ipi göğüsleyen taraf olursa, dava naraları havada uçacaktır. Bakalım bunu da zaman gösterecek.
Her şeyin gönlünüzde olması, her ne iş yaparsak yapalım, çıkar için değil, inandığımız değerler için yapmak dilek ve temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat