Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İl Başkanı mesaj mı verdi?

Milliyetçi Hareket Partisinde son yıllarda yapılmayan bu yönü ile bir ilk olarak İl Başkanı ziyareti yaşandı. Kısa bir süre önce Ankara İl Başkanı olan Alparslan Doğan bey, geçtiğimiz günlerde Ankara’nın değişik ilçelerinde olduğu gibi ilçemizi de ziyaret etti. Bu yönü ile sağ olsun ilçemiz adına bir ilki gerçekleştirdi. Hemen son birkaç yıldır MHP adına ilçemize bu denli bir ziyaret yapılmamıştı. Sanırım yeni İl Başkanı, hem İlçemizi yakinen tanımak, ilçemizde MHP’nin hangi konumda olduğunu bilmek, hem de İlçe Başkanı hakkında kısa kısa bilgiler toplamak adına bu anlamlı ziyaretini gerçekleştirdi.
Her ne kadar siyasetten uzak kişiler için bu gibi ziyaretler mutat gibi görünse de benim için bu ziyaretlerin ayrı bir önemi vardır. Ziyaretten çok yaşanılanlara, perde arkasında konuşulanlara, etki-ve tepkilere bakarım. Yoksa sayın Doğan, ilçemize gelmiş, üç-beş esnafla tokalaşıp, partililere üç-beş kelam laf etmiş, sonrada ilçemizden ayrılmış demek değildir.
Hani bazı filmlerde başlamadan önce ufak bir not yazılır; “bu filmde her hangi bir hayvana, ağaca zarar verilmemiştir” diye aynı o misal. Buradan yazacaklarım tamamen şahsi düşüncelerimdir ve siyaseti şahşımın okuma şeklidir.
Kabul edilsin ya da edilmesin. İlçemiz MHP İlçe Teşkilatı kurulurken biri ya da birilerinin farklı farklı planları vardı. Kimisi Belediye Başkan adayı, kimisi Büyükşehir, hatta kimileri ilçemiz Belediye meclis üyesi olabilmek için bazı girişimlerde bulundular. Yani bir hesap ve beklenti vardı. Vardı diyorum çünkü, aldığım bilgi, koklamış olduğum hava bu beklentileri bir anda tabiri caizse toz duman etti. Aslında sayın İl Başkanı sadece ziyaret etmedi. Kısa kısa mesajlarda verdi.
İl Başkanını geleceği günler öncesinden belli olduğu için birileri bu ziyareti çıkara çevirmek için bir takım tatlı oyunları da kurmuştu. Hazır İl Başkanı İlçemize gelecek, gelmişken içimizde olanları açık açık söyleyemesek te birileri de söylerse fena olmaz düşüncesi ile bazı hamleler yapıldı.
Peki il Başkanı ziyaretinde yazılmayan, birçok kişi tarafında fark edilmeyen neler yaşandı? Önce burada başlayalım. İl Başkanı Evren dönüşü İlçemize geldiği anda biri ya da birileri tarafından kurban kesimi yapıldı. Her ne kadar bu Kurban olayı İlçe teşkilatı tarafından yapılmış gibi anlaşılsa da aslında kurbanı kesen bir başka kişiydi. Hatta bu kurban yüzünden İlçe Başkanı ile kurbanı kestiren kişi arasında “programımızı bozuyorsunuz, müdahil oluyorsunuz” şeklinde hoş olmayan konuşma geçti.
İl Başkanının parti ziyaretinde ise İl Başkanı İlçe Başkanına Meclis Üyelerinin Yönetim Kurulu üyelerinden önce olduğu mesajını verdi. Nasıl mı? Toplantı salonuna giren İl Başkanı karşısında yönetim kurulu üyelerini oturur vaziyette görünce, İlçe Başkanına; “ Sayın başkan Meclis Üyelerimiz nerede?” sorusu sonrası, dışarda olduklarını öğrenince; “ olmaz başkan, Meclis Üyeleri sende sonra gele kişilerdir. İlçe Başkanı, arkasından meclis üyeleri gelir. Gerekirse yönetim kurulu üyelerin kalkacak, İlçe Başkanları oturacak” dedi.
Ve ziyaretler. Halkla iç içe olan, sıcak ve samimi hareketleri ile kucaklayıcı bir tavır sergileyen, hemen hemen her uzanan hatta uzanmayan ele el uzatarak tokalaşan il Başkanı, halkıda dinlemekten vaz geçmedi. Gerek ilçemiz ziyaretinde gerekse ziyaret öncesi almış olduğu bilgilerle, yönetimde olup ta meclis üyesi olmak için can atanlara, hatta teşkilatı kullanarak Belediye Başkan adayı olmak isteyen cevap verircesine, o kapıların kapalı olduğunu ima etti. Hatta yine aldığım bilgi, biri ya da birilerinin İlçe başkanı belediye Başkanı görmek istiyoruz söylemleri sonrası; “ bana Halil beyi görevden aldırmayın!” dediği kulaktan kulağa konuşulmaya başlandı. Bununla da kalmayıp ikaz ve önerilerde bulunan İl Başkanı, Ak Parti ile olan İttifaka zarar verecek söylemlerden uzak durulması gerektiğini, biri ya da birilerinin meclis üyelerine dahil olmak gibi bir düşüncesinin olmaması gerektiğini, bu konuları İl başkanlığı ile gerekli birimlerin yapacağını, sade ama sadece halkla iç içe olup, parti için çalışılması gerektiği sinyallerini verdi.
Kısacası MHP İl Başkanı bu ziyaretinde birçok konuda mesaj verdi. Ama anlayana. Bakalım ilerleyen günlerde bu mesajların İlçe teşkilatına dönüşü nasıl olacak bunu da zaman gösterecek. Ben bazı kesimler gibi, “Şereflikoçhisar İlçe Teşkilatını İl Başkanı değil, İbrahim bey aracı olduğu için göreve geldi. Çok kısa bir süre sonra İlçe Teşkilatında yenide atama yapılacak” demem için bazı şeylerin daha yaşanması lazım.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat