Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Son anda her şey değişti!

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde artık adaylık için son viraja girildi. Yavaş yavaş adaylar netlik kazanmaya başladı. En çok merak edilen konuların başında CHP ve Ak Parti’nin adayının kim olacağı. CHP’de geçtiğimiz haftalarda olağan üstü bir gelişme yaşandı. 2019 Yerel seçimlerinde Millet İttifakının adayı olan Ercan Alıcıoğlu CHP kapısını kapattığını ilan etti. Her ne kadar Alıcıoğlu bu yönde yapmış olduğu açıklamasında konuyu istediği yöne çekmek için çaba sarf etse de aslında işin rengi biraz öyle olmadı gibi. Alıcıoğlu’nu CHP’den adaylık konusunu İlçe gündemine yansıtan, konuyu kamuoyuna duyuran kişi olduğum için bu konuda biraz bilgi vermek istiyorum.
Malum Ercan Alıcıoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın dostlukları epeyce bir geçmişe dayanıyor. Hal böyle olunca ikilinin arası azımsanmayacak derecede yakın. Malum seçim sathına girdiğimiz birkaç hafta öncesi Alıcıoğlu’nun da yıllardır Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı düşüncesi olduğunu bilen Yavaş, birkaç hafta önce Alcıoğlu’nu arayarak görüşmek istediğini ifade etti. Nitekim bir görüşme oldu. Yavaş muhtemelen Alıcıoğlu’na CHP’den aday olup olmayacağını sordu. Haliyle yıllarca Ülkücü harekatın içerisinde yer almış bir kişinin 90’ı bırakın 180 derece dönüş yaparak “CHP’den aday ol!” sorusuna cevap vermek çok kolay değildi. Sanırım cevap kısmı ilerleyen günlere bırakıldı. Bu zaman zarfında etrafı, eşi-dostu ve yakın çevresi ile fikir teatisi yapan Alıcoğlu zorda olsa, yıllarında beklentisi ile tam yeşil ışık olmasa da sarı ışık yaktı. Yaktı yakmasına ama bu zaman zarfında Alıcoğlu’nun CHP’den aday olmayı düşündüğü kamuoyunda yavaş yavaş duyulmaya başlamış, CHP İlçe Teşkilatı başta olmak üzere partinin önde gelen isimleri konuya tepki göstermeye başlamıştı bile. Hatta bu zaman zarfında Mustafa Koçak’ın aday adaylığını ilan etmesi ve adaylık konusuna kesin gözüyle bakılması sonrası Sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapılmaya bir yerde hem İl Başkalığına hem de birilerine gözdağı verilme, kamuoyu baskısı oluşturulmaya başlamıştı bile. Yapılan paylaşımlarda Mustafa Koçak’ın kesin aday olması gerektiği aksi durumda parti olarak; “ bakın bizim dediğimiz kişi olmaz, bir başka kişi ( Alıcoğlu) olursa bu işin sonu iyi olmaz, hatta komple istifa ederiz” şeklinde imalar yapılmaya başlandı. Bu zaman zarfında beklemede kalan Alıcoğlu, sessizliğini koruyup, alınacak kararı beklerken kendince bir takım hesaplar yapmaya, hatta şartlar koşmaya başladı.
Tabi bu zaman zarfında Mansur Yavaş’a ilçe hakkında bilgiler verilmeye, kamuoyunda Mustafa Koçak’a karşı çok güzel yaklaşımlar olduğu, hatta madem iki isim adaylık yarışı yapıyor, anket yapılması yönünde isteklerde bulunuldu. İşin özü sanırım geçtiğimiz günlerde bir anket yapıldı ve Alıcıoğlu mu? Yoksa Koçak’mı sorusuna cevap arandı. Her ne kadar bu anket gizli yapılsa da Koçak’ı isteyenlerin sayısı bir hayli fazla olduğu, şayet seçimi kazanmak gibi bir düşünce varsa bu CHP tarafından en iyi Mustafa Koçak’la olur düşüncesi sonrası Mansur Yavaş’ Mustafa Koçak ve beraberindeki birkaç kişi ile görüşme yaptı. Tabiri caizse el altından “bizim Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayımız sensin!” bilgisi verildi.
İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Günlerdir aday olduğuna kesin gözü ile bakan, hatta bu yönde çalışmalar yapmaya başlayan Alıcıoğlu bu haber sonrası apor topar bir açıklama yaptı ve kızmasın ama gerçekleri ikrar etmek yerine topu siyasi manevra ile taca atmaya çalıştı. Çok sert ve kesin bilgi ile CHP’den aday olmayacağını ilan etti. Hatta açıklamasında CHP’den adaylığı konusunda her hangi bir başvuru ve talebinin olmadığını ekleyerek; “Basında çıkan haber ve yorumlara sessiz kalma nedenim, İlçemiz ile ilgili görüş ve düşüncelerime kıymet veren değerli hemşehrilerim ve arkadaşlarımın da böyle olası bir adaylığa olumsuz baktıklarını müşahede etme imkanı buldum. Bu süreçte tüm siyasi partilerin adayları hatta meclis yapılanmaları da netleştikten sonra şahsımla ilgili olası yol haritamı önümüzdeki günlerde bizzat basın açıklaması ile siz değerli hemşehrilerim ile paylaşacağımı bildirir, saygılar sunarım.” Diyerek açıklama getirdi. Yani talebim olmadı, ama istenildim ya da istenilseydim olurdum diyemese de, çevremdeki kişiler CHP’den aday olmama sıcak bakmadılar, baksalardı olabilirdi” demeye getirdi. Şahsım adına inandım mı derseniz, külliyen inanmadım.
Peki şimdi ne olacak? Olacak belli, CHP’nin adayı Mustafa Koçak olacak. Alıcıoğlu ise açıklamasında da ikrar ettiği gibi tüm partilerin adaylarının hatta meclis üyelerinin açıklanmasını bekleyecek. Sonra olursa bağımsız aday olacak. Olmazsa kimi kendisine yakın görüyorsa o yönde açıklamalar yapıp, kamuoyunda gündem oluşturacak. Ama ne olursa olsun, Alıcoğlu yıllardır en büyük hayali olan Belediye Başkanlık makamına veda etmiş olacak.
Ve Ak Parti! Pazartesi günü sanırım Ankara ile birlikte İlçelerde de açıklama yapılacak. Daha önceki köşe yazılarımı takip edenler bilirler bu seçimde Ak Parti her yönü ile tarih yazacak. Ama olumlu ama olumsuz yönde, varın yorumunu siz yapın.
Son olarak Tüm İslam aleminin Mübarek Regaip kandilini kutluyorum. Rabbim daha nice kandillere sağlıklı-sıhhatli, sevdiklerimizle birlikte kavuşmayı ve O’nun yolundan ayırmamayı nasip etsin( amin) Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat