Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ALTI AYDA BOZULAN YOL, İSYAN ETTİRDİ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamzalı Mahallesi Mutlucan Tuz işletmesi tarafında yaklaşık 6 ay önce atılan asfalt bozuldu. Koca koca çukurların oluştuğu yolda araç sahipleri yol kat etmekte güçlük çekerken, yetkililere seslenerek; “ 6 ay önce atılan yol bu hale gelir mi? Bu halimizi kimse görmüyor mu? Yetkililer bu yoldan haberdar değil mi? 6 ay önce atılan asfaltın parasını kim nasıl ödeyecek?” yorumlarını yaptılar.
Hamzalı Mahallesinin 14 km’lik yolunun ilk kat asfaltı, Ağustos ayında atılmıştı. Ancak, yaklaşık 6 ay sonra yolun tekrar bozularak tahrip olduğu ve eskisi gibi koca koca çukurlar oluştu. Her ne kadar yetkililer tarafından çukurlar serilen çakıl ile kapatılmaya çalışılsa da araç sahipleri yapılan çalışmalardan dolayı son derece rahatsızlar.
Yoldan geçen vatandaşlar; “Bu yolların asfaltı neden gelişi güzel atılıyor? Ağustos ayında asfalt atılmış ama daha 6 ay geçmiş yol yine eski haline aldı. Yolda çukurlar olduğu için araçlarımızla zor gidiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz: bizim yolumuzu bir an önce ve daha iyi yapın. Asfaltı oyuncakla mayın” diyerek isyanlarını dile getirdiler.
Vatandaşların şikâyetleri üzerine İlçemiz Büyükşehir Fen İşleri Şefi Kazım Gök ile görüşerek; söz konusu yola tekrar asfalt atılıp atılmayacağa ve asfaltı atan firmaya ücretin ödenip ödenmediği? Şeklindeki sorumuza; “Yolun eski haline geldiği konusunda bilgilerinin olduğunu söyleyen Kazım Gök: “Hamzalı Mahallesinin 14 km’lik yolunun ilk asfaltı, Söğüt firması tarafından 2021 yılının Ağustos ayında atılmıştı. Hatta 4 km’sine kadar da ikinci asfaltı da atılmıştı. Geri kalan kısmının ikinci kat asfaltı bu yılın yazında aynı firma tarafından atılacak. Söğüt firmasına işin tamamını bitirdikten sonra ücreti ödenecek” dedi.
Gelişi güzel yapılması yönü ile hem araç sahiplerini hem de o civarda yaşayan mahalle sakinlerinin adeta canından bıktıran Hamzalı yolu için nasıl bir çalışma yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat