Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Avni Yıldırım Projelerini Açıkladı

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Avni Yıldırım, Başkanlık adaylığını açıkladıktan sonra seçim çalışmalarına başladı.
Hazırladığı projelerini de çalışmalarında söyleyen Avni Yıldırım’ın projeleri ise şöyle;
ŞEREFLİKOÇHİSAR ANKARA’NIN ÇEVRE İLÇELERİ İCERİSİNDE EN İYİ YOLLARA SAHİP İLÇESİ OLACAK. BOZUK, ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK.
İlçe belediyemiz sorumluluğundaki yolların asfaltlanmasında ise belediyemizin yeterli nitelikte serim ve sıkılaştırma araçlarının ve konusunda uzman personelinin bulunmaması nedeniyle sorunlar yaşanmakta, atılan asfalt ne yazık ki kimseyi mutlu etmemektedir.
Bizim Belediye Başkanlığımız döneminde ise bu sorun, aşağıdaki şekilde ortadan kaldırılacaktır.
1) Hangi partide olursa olsun Büyükşehir Belediyesi ile konuya ilişkin herhangi bir zıtlaşma veya tartışma ortamı oluşturulmayacaktır. Bu konu siyasete malzeme yapılmayacak, iletişim kanalları sağlıklı tutulacaktır.
2) İlçe Belediyemize ait olacak şekilde bir sıcak asfalt plenti inşa edilecektir.
3) Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne her iki taraf içinde oldukça avantajlı bir protokol teklif edilecektir. Bu protokol kapsamında İlçe Belediyemizin sıcak asfalt plenti Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinde yapacağı asfaltlama çalışmaları için Büyükşehir Belediyesine kullandırılacaktır. Böylece, Büyükşehir Belediyesi asfaltı 200 kilometre uzaktaki şantiyesinden çekmek zorunda kalmayacak, aynı miktar işini 3’te, 4’te 1 zamanda gerçekleştirerek zamandan ve işçilik maliyetlerinden tasarruf yapacak, kamyonların gereksiz yıpranmasından kaçınacak ve nakliyede binlerce litre mazot tasarrufu sağlayacaktır.
4) Şereflikoçhisar Belediyesi bünyesinde profesyonel bir yama ekibi oluşturulacak ve gerekli teçhizatla donatılacaktır. Bu ekip, yukarıda bahsedilen protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi yama biriminde eğitilecektir. Böylece, asfaltlanan yollarda ileride meydana gelecek çalışmalar sonrasında Ankara’da yapıldığı gibi mevcut asfaltla sıfır seviyesinde kaliteli yama yapma imkanı İlçe Belediyemize kazandırılacaktır. Böylece asfaltlanan yolların çok daha uzun süre kullanımı sağlanacaktır
*ŞEREFLİKOÇHİSARLI BÜROKRATLAR VERİTABANININ OLUŞTURULMASI
Bakanlıklarda, Genel Müdürlüklerde ve diğer her türlü kamu kurumunda, hastanelerde ve kamu şirketlerinde görevli Şereflikoçhisarlı bürokratlarımızın bilgilerinin yer alacağı bir veri tabanı oluşturulacaktır.
Şereflikoçhisarımızın sorunlarının giderilmesi için, ilgili kurum ve kuruluşlarda gerekli girişimlerin yapılmasında, bu bürokratlarımızın yardımlarına ve tavsiyelerine başvurulması ihtiyacı oluştuğunda veritabanı kullanılacaktır.
*ŞEREFLİKOÇHİSAR DEVLET HASTANESİ DOKTOR VE CİHAZ EKSİKLERİNİN GİDERİLMESİNİN SAĞLANMASI
Bugüne kadar savsaklanan bu konu için Belediyemiz, koordinasyonu sağlayarak aşağıdaki girişimlerde bulunacaktır:
1) Şereflikoçhisarlı hemşerilerimiz arasında bir imza kampanyası başlatılacak, onbinlerce imza toplanacaktır.
2) Hastanemiz yönetimi ile irtibata geçilerek hastaların başka hastanelere sevk oranları, cihaz eksiklikleri, uzman doktor ve diğer personel eksiklikleri bilgileri toplanacak ve belediyemiz tarafından kapsamlı bir rapor hazırlanacaktır.
3) Şereflikoçhisarlı bürokratlarımıza ilişkin hazırlayacağımız veritabanından da istifade ederek, Sağlık Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlardaki Şereflikoçhisarlı bürokratlarımızla Ankara’da bir çalıştay düzenlenecektir. Bu çalıştaya parti ayrımı yapılmaksızın tüm Şereflikoçhisarlı siyasetçilerimiz davet edilecektir.
4) Bu çalıştayda Sağlık Bakanlığımızda ve siyasi partilerde kimlere ve hangi birimlere ulaşılacağına karar verilecektir. Bir heyet oluşturularak ilgili birim, yönetici ve siyasiler ziyaret edilecek, toplanan imzalar ve detaylı raporumuz sunulacak, taleplerimiz iletilecektir.
5) Eş zamanlı olarak, hemşerilerimizden destek alarak sosyal medya üzerinden kampanya yapılacak ve kamuoyu baskısı oluşturulacaktır. Belediyemiz tarafından Sağlık Bakanlığı ve Meclis karşısında kiralanacak reklam panolarına talebimizi içeren ilanlar verilecektir. Böylece o panoların önünden geçen Bakanı, genel müdürü, milletvekili, kimse, konuya kayıtsız kalamayacaktır.
6) Konu, esaslı ve daimi bir çözüme ulaştırılana kadar ısrarlı bir şekilde takip edilecektir. Her platformda birinci önceliğimiz bu konu olacaktır.
Unutulmamalıdır ki; ısrarlı ve kuvvetli kamuoyu baskısı karşısında ilgili kurumlar harekete geçmek zorunda kalacaktır.
*ÇARŞI MERKEZİMİZE ÜCRETSİZ KISA SÜRELİ OTOPARK VE MODERN BİR TUVALET YAPTIRILMASI
Yıllardır eksikliği hissedilen, ancak bir türlü çözülmeyen önemli problemlerimizden biri çarşımızda kolayca park edilebilecek merkezi bir otoparkın olmamasıdır. Bizim Belediye Başkanlığımız döneminde, çarşımızın merkezi bir yerinde, kısa süreli ücretsiz park yapılabilecek bir otopark kurulacaktır.
Her ne kadar önemsiz gibi görünse de, yıllardır eksikliği hissedilen ve ilçemize hiç yakışmayan, ancak bir türlü çözülmeyen bir diğer problemimiz de, çarşı içerisinde modern bir tuvalet eksikliğidir. Belediye Başkanlığımız döneminde, çarşımızın merkezi bir noktasına, modern, sıhhi bir tuvalet yaptırılıp hemşerilerimizin kullanımına sunulacaktır.
*E-90 KARAYOLUNA ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ (EDS) KURDURULMASI VE TERMİNAL KAVŞAĞINDAKİ ALT GEÇİDİN İŞLER VE GÜVENLİ HALE GETİRİLMESİ
Bizim Belediye Başkanlığımız döneminde ilçemizde son 10 yılda gerçekleşen kazaların istatistiklerinin yer aldığı bir rapor hazırlanarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimi olan UKOME’ye ilçemize EDS kurdurulması talebimiz iletilecektir. Tüm girişimlerimize rağmen Büyükşehir Belediyesinden olumlu cevap alınamazsa, bizim Belediyemiz tarafından ortalama hız, anlık hız, kırmızı ışık, emniyet şeridi ve dönüş ihlallerini tespit eden EDS sistemi kurdurulacaktır. Emniyet tarafından kesilen cezalardan alınan pay ile yatırım maliyetimiz bir süre sonra çıkarılacak, ondan sonra elde edilen gelir ise İlçe Belediyemize ilave gelir kaynağı olacaktır.
Ayrıca, terminal kavşağındaki atıl altgeçit onarılarak, tertemiz hale getirilecek, vandallıkların önlenmesi ve güvenliğin sağlanması için güvenlik kamerası yerleştirilecek ve sıkı takibi yapılacaktır.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat