Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Bursluluk Sınavı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı hafta sonu iki okulumuzda yapıldı. E 5 karayolunun üstünde konumlanan sefaköy escort kadınlarına ulaşmak çok kolay. Tek oturumda yapılan ve 687 öğrencimizin ter döktüğü sınav 2 saat sürdü.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. Sınıftan şartları uygun olan öğrencilerimiz bu kez burs alabilmek için ter döktü. Merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilen sınav, Cumartesi günü saat 10.00’da başladı, 12.00’de sona erdi. Sınavda 4’er seçenekli 100 soru soruldu. Öğrenciler bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu tutuldu.

Cumhuriyet Ortaokulu ve Tuz Gölü Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen 80 öğretmenin görev aldığı Petshop ve 687 öğrencinin katıldığı sınavda öğrencilerimiz sınıflarda, velileri ise okul dışında ter döktüler. Saatler öncesinden sınava gireceği okulların kapısında bekleyen öğrencilerin bir hayli heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Son günlerde ilçemizde artış gösteren Koronavirüse karşı tedbirler hat safhada tutuldu. Aileleri ile birlikte okula gelen öğrenciler, okul bahçesine tek tek alınırken, velileri ise okulun dışarısında bekletildi. Tek kullanımlık maskelerle gelen öğrencilerin maskeleri yenileri ile değiştirilirken, yıkanabilir maske kullanan öğrenciler ise kendi maskeleri ve ellerini dezenfektan uygulayıp sosyal mesafe kuralına uyularak sınıflara alındı.

2 saat boyunca ter döken öğrenciler sürenin dolması ve çalan zil sonrası soru kitapçıkları ve cevap kağıtlarını sınıf görevlisine vererek yine sosyal mesafe kuralları çerçevesinde dışarıya çıktılar. Okul kapısında bekleyen veliler in ise zaman zaman sosyal mesafeyi hiçe sayacak hareketlerde bulundukları dikkatlerden kaçmadı.

Sınav sonucunun ise  28 Eylül’de açıklanacağı ve  meb.gov.tr’den öğrencilere duyurulacağı öğrenildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat