Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CANLI HAYVAN PAZARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü açılışı yapılan hayvan pazarına ilk haftasından ilgi büyük oldu. İlçe dışarısından çok sayıda besici ve tüccarın geldiği ilçemiz hayvan pazarında Küçükbaş ve Büyükbaş olmak üzere 80’ e yakın canlı hayvanın satışının yapıldığı öğrenildi.
İlçemiz için çok büyük eksiklerden birisi olan bu yönü ile Belediye Başkanı Memiş Çelik’in vaadleri arasında yer alan ve geçtiğimiz hafta Pazartesi günü yapılan tören ile açılışı yapılan İlçemiz Canlı hayvan pazarı gerek besiciler gerek vatandaşlar gerekse celeplerin yoğun ilgisi ile karşılandı. İlk defa bu hafta kurulan canlı hayvan pazarına çevre il ve ilçelerden onlarca besici ve üretici katıldı. Sabahın ilk ışıkları ile kurulan ve öğle saatlerine doğru son bulan canlı hayvan pazarında yaklaşık 80 adet canlı hayvanın satışının yapıldığı öğrenildi.
BESİCİLER MEMNUN!
İlçemizde yıllar sonra modern bir şekilde kurulan canlı hayvan pazarına olan yoğun ilgi ilçemiz besicilerini memnun etti. İlçemizde canlı hayvan pazarı olmadığı için başka il ve ilçelere giderek hayvanlarını sattıklarını ve çok perişan olduklarını ifade eden Yalmanlar Besicilik sahibi Uğur Yalman, bu hafta ilk olmasına rağmen ilçemiz Canlı hayvan pazarına katılım çok olduğunu ve yoğun ilgi gördüğünü ifade ederek; “Allah razı olsun Memiş Başkan ilçemizin ihtiyacı olan bir konuya duyarsız kalmayarak ilçemize modern bir şekilde canlı hayvan pazarı yaptı. Her yönü ile dört dörtlük olan hayvan pazarında artık yetiştirmiş olduğumuz hayvanları ayağımızda hem de değerinde satma imkanı sundu. Bu hafta ilk olmasına rağmen gerek besicilerimiz gerekse halkımız yoğun ilgi gösterdi. Şahsım adına konuşayım ben bu hafta kurulan canlı hayvan pazarında 6 adet büyükbaş hayvan sattım” dedi.
DAHA DA GÜZEL OLACAK!
İnşallah zamanla daha da güzel olacak diyen Uğur Yalman; “Bazı işlerin tam rayına oturması biraz zaman alır. İlçemiz hayvan pazarı da daha yeni olduğu için ilçe dışından birçok tüccar ve üreticinin haberi yok. Zamanla bu da rayına oturacak. İlçe dışında olmasına rağmen buradan hayvan alan ya da satan kişiler gitmiş oldukları başka pazarlarda ilçemizde kurulan hayvan pazarından söz edecekleri için, inşallah zamanla hayvan pazarımız daha da canlı olacak. İlçemize böyle bir çalışma yaptığı için Belediye Başkanı Memiş Çelik’e çok teşekkür ediyorum” dedi.
SAHİP ÇIKILMASI LAZIM!
İlçemizde bulunan besici ve üreticilere de seslenen Yalmanlar Besicilik Sahibi Uğur Yalman, “buradan ilçemizde bulunan üretici ve besicilere sesleniyorum. Bu saatten sonra ilçemizde kurulan canlı hayvan pazarına sahip çıkmamız lazım. Satılsın ya da satılmasın her bir besici ahırında, mandırasında bulunan hayvanlardan getirerek ilçemiz hayvan pazarında satışa sunması lazım. Hatta gitmiş oldukları hayvan pazarlarında tanıdıkları diğer besicileri de ilçemiz canlı hayvan pazarına davet etmelerinde fayda olacaktır. Aksi durumda kimse ilçemizde bulunan hayvan pazarına gelmez ise hayvan pazarımız amacına ulaşmayacaktır” dedi.
Bir başka besici ve üretici olan Huzur Kasap sahibi Güngör Güzel de; “Hayvan Pazarımızı boş bırakmamalı. İlçemizde hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin oraya sahip çıkması gerekiyor. Huzur kasap olarak Pazartesi günü oradaydık. Ve çokta güzel satış yaptık. Böyle bir hizmet sunan Belediye Başkanımıza da huzur kasap olarak sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat