Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Çetin; “ Alışverişleri yerel esnaftan yapın!”

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahilik haftası nedeniyle yapmış olduğu basın açıklamasında Ahiliğin önemine vurgu yaparak, Virüs nedeni ile zor günler geçiren ilçemiz esnaflarına destek olunması istedi. Her zaman sarışın ve çekici rus escort kadınlar, bu web sayfasında sizlere listelendi. Bu süreçte kıymetli Şereflikoçhisarlı hemşerilerimizin alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını bir kez daha hassaten rica ediyorum. Evimizi, arabamızı hatta yeri geldiğinde çocuğumuzu dahi emanet ettiğimiz esnaf ve sanatkarımızdan yapacağımız alışverişlerimiz yine ve yeniden ekonomik olarak ilçemize dönecektir”

İlçemiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Çetin Ahilik Haftası nedeni ile basın açıklaması yaptı. İlçemizde bulunan yerel basın mensupları ile bir araya gelen Çetin, Ahilik hakkında bilgiler verdi. Ahilik; sanat ticaret ve mesleğin olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır diyen Çetin; “Ahilik Türkçede eli açık, cömert, yiğit Arapçada ise kardeşim anlamına gelmektedir. Ahi Evran-ı Veli Hazretlerinin nasihatleri bize her zaman “Harama bakma, Haram yeme, Haram içme, Doğru sabırlı dayanıklı ol, Yalan söyleme, Büyüklerinden önce söze başlama, Kimseyi kandırma, Kanaatkar ol, Dünya malına tamah etme, Yanlış ölçme, eksik tartma, Kuvvetli ve üstün durumda iken affetmesini ,hiddetli iken yumuşak davranmasını bil, Kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol” diyerek yol göstermiştir” dedi.

Ahilik ticarette, sanatta ve meslekte doğruluğu, dürüstlüğü en önemlisi güzel ahlakı hakim kılmış, İslami değerleri benimsemiş Türk Esnaf ve Sanatkarının örgütlenme biçimi olduğuna vurgu yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Çetin; “Ahilik kültürü ve felsefesi asırlardır Esnaf ve Sanatkarımıza ilham kaynağı olmuştur. Ahilik işbirliği içinde mutlu ve iş yaşam anlayışıyla daha dürüst daha sade daha sakin ahlaki ilkelere sahip yaklaşımdır. Bu anlamda Ahiliğin gayesi zengin ile fakir, üretici ile tüketici, emek ile sermaye halk ile devlet arasında iyi ilişkiler kurarak sosyal adaleti gerçekleştirmek ve ahlaki bir toplum düzeni meydana getirmek olarak ifade edilir. Elinin, kapısının, sofrasının açık olması ile gözünün belinin dilinin bağlı olması Ahiliğin prensiplerindendir” dedi.

ALIŞVERİŞLERİ YEREL ESNAFTAN YAPIN!

Çetin yapmış olduğu basın açıklamasına Hemşehrilerimize de seslenerek; “Malumumuz olduğu üzere Mart 2020 tarihinden itibaren devam eden Covit-19 virüsünden ekonomik açıdan en fazla Esnaf ve Sanatkarımız mağdur olmuştur.  Bu süreçte kıymetli Şereflikoçhisarlı hemşerilerimizin alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını bir kez daha hassaten rica ediyorum. Evimizi, arabamızı hatta yeri geldiğinde çocuğumuzu dahi emanet ettiğimiz esnaf ve sanatkarımızdan yapacağımız alışverişlerimiz yine ve yeniden ekonomik olarak ilçemize dönecektir” dedi.

Çetin, yapmış olduğu açıklamasına şu ifadelerle son verdi. “Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkarlarımızın müşterilerine daha verimli daha huzurlu bir ortamda hizmet sunması, halkımızın ise alışverişlerini yerel esnaftan yapması dileklerimle,  33. Ahilik Haftasını kutlar, Ahi Evran-ı Veli Hazretleri başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve bol kazançlı işler diliyorum.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat