Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Çetin Aslan; ‘Sayısal Takograf kartı için artık başka yerlere gitmeye gerek kalmadı’

İlçemiz Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan’ın yaptığı açıklamaya göre; Ticaret Odası’nın sayısal takograf verme yetkisinin olduğunu belirterek, “üyelerimizin sayısal takograf kartı almak için artık başka yerlere gitmeye gerek kalmadı” dedi.
Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan, ilçemiz Ticaret Odası’nın artık sayısal takograf kartı verme yetkisinin olduğunu ve odanın bu hizmeti de ücretsiz verdiğini söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile 05.01.2022 tarihinde protokol imzaladığını belirten Çetin Aslan, söz konusu protokol kapsamında Ankara’nın bazı ilçelerinde olduğu gibi İlçemiz Ticaret Odası’nın da sayısal takograf kartı verme yetkisinin olduğunu belirtti.
Çetin Aslan, açıklamasının devamında şunları söyledi;
“Protokol kapsamında Odamız, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı yapan araçlarda kullanılan takograf cihazları hakkında yönetmelikte belirtilen sayısal takograflarda kullanılmak üzere sürücü, servis ve şirket kartlarının ve bunlara ilişkin hizmetlerin verilmesi konusunda yetkilendirilerek başvuruları almaya başlamıştır.
Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü, şirket ve servisler, başvurularını önce internet üzerinden https://staum.tobb.org.tr/WEB/login.xhtml adresinden yapmaları gerekiyor.
Daha sonra başvuru sırasında eğer başvuru merkezi olarak Şereflikoçhisar Ticaret Odası belirtilmişse kart teslimleri için odamızın “takograf hizmet birimimize” müracaat etmeleri gerekiyor.
En önemlisi de, sayısal takograf sürücü kartı başvuruları için kişinin e-devlet şifresi olması gerekiyor.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat