1 Ekim itibariyle ÇKS başvuruları e-devlet üzerinden yapılmaya başlanacak. ÇKS’de yeni dönemin 1 Ekim’de başlayacağını belirten İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Akgün Akdan; “Tarım ve Orman Bakanlığımız, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) dijitalleşmeyi artırıp, bürokrasiyi azaltmak amacıyla yeni uygulamaları devreye alıyor. Bu kapsamda, ürün güncellemesi yapacak ilçemiz çiftçilerimizin, ekim ayı itibarıyla başvurularını e-Devlet üzerinden yapmaları gerekiyor” dedi.
Bakanlık tarafından hazırlanan “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak, 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Konuyla ilgili bilgi vererek çiftçileri uyaran İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Akgün Akdan şöyle söyledi;
“Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, söz konusu değişiklikle önceki yönetmeliğin yayımlandığı tarihten bugüne kadar tespit edilen aksaklıkların giderilmesi, taşra teşkilatında uygulama birliğinin sağlanması, devreye alınacak yeni iş modellerine ve geliştirilen yeni politikalara adapte olunması için dijitalleşme, bürokrasinin azaltılması ve üretim planlaması amaçlandı.
Bu kapsamda, başvuruların e-Devlet üzerinden alınması amacıyla değişikliğe gidildi.
*Çiftçiler başvurularını e-Devlet’ten yapabilecek
Ürün güncellemesi yapacak çiftçiler, ekim ayı itibarıyla başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.
Bu uygulamadan ürün güncellemesi yapacak çiftçiler yararlanacak. Arazi bilgilerinde değişiklik yapacaklar ve ilk defa ÇKS’ye kayıt yaptıracakların ise Bakanlığa bağlı il ve ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor.
*ÇKS başvuru süresi 31 Aralık’a çekildi
Ziraat odalarından her yıl alınan Çiftçi Belgesi tüm başvurular için sadece ilk başvuruda talep edilecek.
Önceki düzenlemede 1 Eylül ile sonraki yılın 30 Haziran tarihlerinde belirlenen müracaat süresi, üretim planlaması yapılabilmesi için başvurunun başladığı 31 Aralık’a alındı. Böylece başvuru süresi 4 aya düşürülmüş oldu.
Ayrıca, 31 Aralık’a kadar başvuruda bulunan çiftçiler, ürün değişikliklerini şubatta yapabilecek.
Ürün beyan formlarında yer alan muhtar ve 2 azanın imza uygulaması da fiiliyatta amaca hizmet etmediği gerekçesiyle kaldırıldı.”
DİĞER HABERLER
Şeffaf, adil, hesap verebilir Belediyecilik yaptığını ifade eden MUSTAFA KOÇAK’A SORUYORUZ! BELEDİYEDEKİ KOMİSYON İDDİASI DOĞRU MU?
“LAF DA HIZLI-HİZMET DE YAVAŞ” Danışkan; “leğen kadar yalak, çocuk havuzu gibi sulama göletleri ile mi yetinecek memleketim!”
SARIKAYA;“ŞEREFLİKOÇHİSAR BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR? Bu soruşturma da daha önce belediye meclis üyeniz hakkında açılan soruşturma gibi sonuçsuz mu kalacak?