Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Deva Partisi Belediye Başkan Adayı Önder İldeş MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Deva Partisi İlçemiz Belediye Başkan adayı Önder İldeş mal varlığını açıklayarak belediye başkanlığına talip olan diğer Belediye başkan adaylarının mal varlıklarını açıklamaya davet etti.
Önder İldeş; “Demokratik kurallar içerisinde olması gereken seçim çalışmaları Şereflikoçhisar’da devasa bir orantısızlıkla devam etmektedir. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Eğer deniyorsa; devletin hazinesinden siyasi partilere verilen “Seçim yardımı” paraları ise ki; AKP 2 Milyar 658 Milyon TL, CHP 1 Milyar 892 Milyon TL, MHP 752 Milyon TL, İYİ Parti 722 Milyon TL, DEM Parti 658 Milyon TL SEÇİM YARDIMI almışlardır.
Eğer bu paraları harcıyorlarsa, ekonominin dibe vurduğu, insanların alım gücünün sıfırlandığı bir ortamda bu kadar israfa yazık değil mi? Vatandaşın verdiği vergilerle alınan hazine paralarını, vatandaşa sadaka dağıtır gibi gizli-açık yardımlar yaparak oy devşirmek ahlaklı bir seçim midir? Vatandaşa da diyorum ki; aklıselimle davranarak verilen yardımları alın. Annenizin ak sütü gibi helaldir. Size sadaka bağışlamıyorlar. Sizin paranızı size veriyorlar. Bu yardımlar, namusunuz olan oylarınızı etkilerse en büyük kul hakkına girersiniz. Yardım dağıtanlara oy vermek mecburiyetinde değilsiniz. O gün sandıkla sizin aranızda vicdanınız ve Allah’tan başka kimse olmayacak. Dilediğiniz liyakat sahibi insanlara oy verebilirsiniz. Sizi zorlayanları, baskı yapanları, işiniz ve aşınızla tehdit edenleri ihbar edebilir, adalet ve hukuk önünde hesap sorabilirsiniz. Unutmayın! Bu seçim; Şereflikoçhisar’ın kurtuluşu için köprüden önce son çıkıştır.
Özellikle en yüksek seçim yardımı alan partilerin adaylarının milyonları geçen israflarına ne gerek var. Herkes birbirini tanıyor. Tanınırlılıkta bir sorununuz mu varda telaşla her yeri israfa boğuyorsunuz? Eğer paramız var. Kendi paramızla bu işleri yapıyoruz diyorsanız, o zaman bu millete çıkıp bu paranın kaynağını “şeffaflık ilkesi” gereği mal varlığınızı açıklamak zorundasınız. Açıklamaz iseniz “belediye rant yeridir” algısını kırıp “belediye vatandaşa hizmet meydanıdır” gerçeğini ortaya koyamazsınız.
Bu münasebetle Ben Önder İldeş; Yeni Mescit Cami’nde görev yaparak emekli olmuş. Emekli aylığı ile geçinen bir insanım. İki oğlumdan biri Marmara Hukuk Mezunu olup İstanbul’un meşhur avukatlarından biridir. Diğer oğlum Bolu Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi Mezunu olup Uzman Doktordur. Çocuklarımın rantla, siyasetle ve iş galesi ile beklentileri yoktur. Eşimin üzerine herhangi bir mal varlığı kaydı yoktur. Eşim ve benim herhangi bir bankada nakitimiz yoktur. Mal varlığım;
Emekli ikramiyem ve Şereflikoçhisar’da bulunan dairemin satışı ile birleştirip aldığım Yenimahalle Güzelyaka 551.caddede bulunan Batulife Apartmanında ikamet ettiğim bir dairem vardır.
2012 yılında aldığım 1997 Model E200 Mercedes marka bir otomobilim vardır.
2021 yılında amatör karavan yapmak için aldığım 2002 Model 313 CDI Mercedes Sprinter marka camlıvan kamyonetim vardır.
Üzerime kayıtlı 2005 model 125 CC Mondial Marka Motosikletim vardır.
Miras yolu ile henüz üzerime intikal etmeyen Şereflidavutlu Mahallesi İnallı mevkiinde 35 dönüm tarlanın 4/1 hissesi
Miras yolu ile Hacıenbiya Mahallesi Mehmetçik Sokakta henüz üzerime intikal etmeyen 690 metrekare arsanın 4/1 hissesi
Belediye Başkanlığı mesuliyet gerektiren bir görevdir. İmamın beyaz sarığı gibidir. En ufak bir lekeyi kabul etmez. Beyazlığı korumak ve lekesiz olmak adına Belediye Başkanlığına hangi mal varlığı ile oturdu ise görevi devrederken hangi mal varlığına sahip olduğunun farklarını bu millete izah etmek ahlaki bir görevdir. Belediye Başkanlığına talip olanların mal varlıklarını açılmaya davet ediyorum. Açıklama zahmetinde bulunmayanların, bilin ki samimiyetlerinde sorun vardır. Herkese saygılar ve sevgilerimi sunuyorum. Ramazanın hayrından istifade edebilmemiz temennisi ile selam ve dua ile kalın.” Dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat