Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemizin Tek Müzik Öğretmeni Büyükaksoy GELECEĞİN PİYANİSTLERİNİ YETİŞTİRİYOR

Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ahmet Enis Büyükaksoy, geleceğin piyanistlerini yetiştiriyor.
“Piyano ile müzik dersi vererek” ilçemizde bir ilki gerçekleştiren Büyükaksoy, aynı zamanda ilçemizin tek müzik öğretmeni.
Gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü, müzik öğretmeni Ahmet Enis Büyükaksoy ile görüşerek; piyano ile müzik dersi vererek ilki başarmanın kendisine verdiği duygusunu, öğrencilerin piyano olan ilgisini, piyanoya ne zamandan bu tarafa ilgilendiğini ve piyano ile ders vermenin zorluğunun olup olmadığı gibi konularda bir röportaj gerçekleştirdi.
Aslen Şereflikoçhisarlı olan ve İlçemiz Cumhuriyet Ortaokulunda 2 yıldır müzik öğretmenliği yapan Büyükaksoy, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünden 2013 yılında mezun olurken Yüksek Lisansını da Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzikoloji bölümün de tamamladı.
Lise 1’de müzik sektörüne “merhaba” diyen ve Üniversite hayatından sonra 2017 yılında “Piyano çalma tutkusunu herkese aşılamam gerek” düşüncesiyle 2017 yılından bu tarafa müzik öğretmenliği yapan Ahmet Enis Büyükaksoy, önce 5 yıl Şırnak Silopi ilçesinde görev yaptıktan sonra 2022 yılında memleketi Şereflikoçhisar’a ataması yapılarak ilçemize geldi.
Evli olan ve eşi de aynı okulda İngilizce Öğretmeni olan Büyükaksoy, Piyano çalmayı ve piyano tutkusunu herkese aşılamayı sevdiğini belirtti.
“Öğrenciler, Piyanoyla ders vermenin keyfini yaşıyorlar, adeta çıldırıyorlar” diyen Büyükaksoy, “öğrenciler piyanoya parmaklarını dokunmak için biran evvel çalmak için can atıyorlar”dedi.
Piyano müziğin temek direğidir” diyen Ahmet Enis Büyükaksoy; “Müzik enstrümanlarında farı tınılara da ihtiyaç var bizim. Piyano demirbaş çalgısıdır. Tüm çalgıların yapı taşını oluşturan mekanizmadır. Diğer enstrümanlarında o tınıları ayrı bir şekilde işlemek zorunluluk vardır ama piyano tuşlu bir çalgı. Bu konuda en temelden başlamak zorundayım.
Çocukların karşısında piyano dersi vermek çok farklı bir duygu. Çünkü müzik denince, insanın yüzünde tebessüm oluşturuyor. Çocukların da öyle. Çünkü sosyal bir ders. Farklı bir bakış açısı var. Bu dersi nasıl sevdirebilirim? Teknikleri akılda kalacak şekilde öğretmeye çalışıyorum. Ki piyano dersi vermek bana mutluluk veriyor.
Piyano müziğin temel direğidir. Piyanoda öyle bir şey varki, insan kulağının duyduğu en kalın ve en ince sesi gösterir. Bu nedenle piyano müzikte, bir temel yapı taşı olarak kabul edilir. O yüzden de eğitimde de ders vermenin en önemli şey piyanoyla eğitim vermektir. Çünkü diğer enstrümanların kalınlık ve incelik sesleri kısıtlı olduğu için piyanoyu tercih ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat