Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kadıncıkta çıkan yangında 200’e yakın ağaç yandı

İlçemiz Kadıncık Mahallesinde çıkan yangında içerisinde meyve ağaçları da bulunan yaklaşık 200 ağaç yandı. Vip kızlar elitlerdir ayrıca bahçelievler escort bayanlara ulaşmanın en doğru web adresi. Mahalle sakinlerinin de traktörleri ile müdahale ettiği yangın, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Yaz ayı olması havaların mevsimin en yüksek sıcaklığını görmesi sonrası hem ot yangınları hem de ağaç yangınları artmaya başladı. Cumartesi günü İlçemiz Kadıncık Mahallesi Köy altı mevkiinde henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Ormanlık alanda çıkan yangında içerisinde meyve ağaçlarının da bulunduğu yaklaşık 200’e yakın ağaç yanarak kül oldu.

Cumartesi günü çıkan yangınla ilgili iddialara göre Kadıncık Mahallesi köy altı mevkiinde bulunan ormanlık olanda bir anda duman yükselmeye başladı. Dumanı gören vatandaşlar olay yerine gittiklerinde ağaçlık alanda yangın çıktığını gördüler. Hemen itfaiyeye haber verilen olay sonrası İtfaiye kısa sürede olay yerine geldi. Yangının ormanlık alanda çıkması ve itfaiye aracının içerisine girememesi sonrası İtfaiye Ekipleri köy halkından traktörler ile yardım edilmesini, yangını yayılmaması için müdahale edilmesini istedi. Traktörlerle köy halkı yangının etrafa dağılmaması için pulluklarla yangın alanının etrafını çevirdiler. Büyükşehir Belediyesine ait iş makinalarının da destek verdiği yangın İtfaiyenin de müdahalesi ile zorda olsa kontrol altına alındı.

KÖY HALKI TEPKİ GÖSTERDİ!

Mahallerinde bulunan ve yaklaşık 50 yıllık olan ağaçların yandığını gören mahalle sakinleri itfaiyenin yangına gerekli müdahaleyi yapmakta geç kaldıklarını ileri sürdüler. Yangının ormanlık alanda çıkması nedeniyle itfaiyenin müdahale etmekte zayıf kaldığını söyleyen Kadıncık Mahallesi Muhtarı Bayram Çetinkaya, yangının başladığı anda itfaiye olay yerine geldi. Yangının ormanlık alanda olması nedeniyle köy halkından traktör istemişler. O anda biz traktörü nereden bulalım. Sağ olsun köylüler traktörle gelmişler, müdahale etmişler. Rüzgarında etkisi ile yangın bir anda yayıldı. Yüzlerce ağaç yandı. Ağaçların içerisinde meyve ağaçları da vardı. Yanarak kül oldu. İtfaiyeye soğutma işlemi yaptı. Bununla geçmiş olsun” dedi.

Kadıncık Mahallesinde çıkan yangında yaklaşık 200’e yakın ağaçla birlikte 1000 dönüme yakın anızında yandığı, olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

 

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat