Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

“KAYDINIZ YOK, PANSUMAN YAPAMAYIZ!” “Kayıtlı Olmayan Hasta Muayene Edilmiyor, Hatta Pansuman Dahi Yapılmıyor”

İlçemiz Çarşı Merkezi’nde bulunan 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne, Şereflikoçhisar sınırları içerisinde faaliyette olan diğer aile sağlığı merkezlerine kayıtlı bir vatandaş, herhangi bir sağlık durumunda muayene olmak için başvurduğunda muayene olamıyor hatta pansumanı dahi yapılmıyor.
Vatandaşların bir süredir dillendirdiği bu olay, en sonunda gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’nün de başına geldi.
İddialara göre 21 Şubat Çarşamba günü 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne yaralı parmağına pansuman yaptırmak için giden muhabirimiz, kapı girişinde bulunan danışmandan beklemediği bir cevap alarak uygulamayla tanışmış oldu.
Bilgisayarla kayıt açmak için istediğini düşünerek TC Kimlik Numarasını veren muhabirimize görevli danışman ‘’Burada kaydınız yok, kaydınız başka aile sağlığı merkezinde olduğu için pansumanınızı yapamayız’ denilerek geri çevrildiğini, iddia etti.
Daha önce böyle bir uygulamayla karşılaşmadığını belirten muhabirimiz soruları cevapsız kalınca teşekkür ederek Aile Sağlığı Merkezinden ayrıldı.
Daha sonra konuyu araştıran muhabirimiz başka vatandaşlarında benzer dertten muzdarip olduğunu öğrenmesi üzerine tekrar 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezini ziyaret ederek doktorlardan biriyle görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede doktora yaşadığı sıkıntıyı anlatan, daha önce böyle bir sıkıntıyla ne bu ASM’de ne de diğer ASM’lerde karşılaşmadığını ve aile sağlığı merkezinin çarşı merkezinde olmasından dolayı vatandaşın da yoğun bir şekilde muzdarip olduğunu aktaran, bu uygulamanın sebebinin ne olduğunu ve ne kadar süreyle devam edeceğini soran muhabirimize 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor; ‘’ Kanunlara göre bizim Aile Sağlığı Merkezi’mize kayıtlı hastalar dışında diğer Aile Sağlığı Merkezlerine kayıtlı hastalara bakma gibi bir zorunluluğumuz yok. Burası merkezde. Kayıtlı olmayan hastalara da bakarsak işimiz yoğunlaşır ve karmaşa meydana gelir. Ben personelimi de düşünmek zorundayım. Biz sadece ilçe dışından gelen misafir hastalara bakıyoruz. Bu uygulamamız da böyle devam edecek’’ cevabını verdiğini ileri sürdü.
‘’Peki buraya acil bir yaşlı hasta gelse yine aynı uygulama geçerli olacak mı?’’ Sorusunu ileten muhabirimize, ‘’O bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez’’ cevabıyla karşılaştı.
SONUÇ:
Her ne kadar yasal olarak her vatandaşın öncelikle kendi Aile Sağlığı Merkezinde, kendi aile hekimine muayene olması gerekiyor olsa bile, merkezi bir konumda yer alan 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde yasal prosedüre sığınıp, vatandaşta mağduriyete sebep olan bu uygulamanın devam etmesi vicdanları yaralamaktadır.
Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi olarak doktorlarımızı sağduyulu yaklaşmaya davet ediyoruz.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat