Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

LAFA BAKARIM LAF MI DİYE, SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE!

Yazılarımda genellikle toplumu ilgilendiren konulardan bahseder, birçok konuyu toplar daha sonra genelleme olarak kaleme almayı tercih ederim. Buradaki amacım; konuyu şahsileştirmek yerine, benzer yanlışı yapan kişi ya da kişilerin hataları bir nebzede olsa görmelerini sağlayıp, yaptıkları yanlıştan dönmeleri isterim. Ama ne yazık ki, ne zaman olumsuz bir konu yazsam, gazetemiz yayınlandığı gün telefonların ardı arkası kesilmez. Arayan kişilerin ortak sorusu “Bu kişi ben miyim?” olur. Ya da “bu kişi, falanca kişimi?” diye sorarlar. Aslında benzer hatayı beni arayan kişinin yaptığını duymamışımdır bile.
Geçtiğimiz hafta yine benzer konulara değinmiş, sosyal medya aracılığı ile yapılan terbiyesizliklerden bahsetmiş, masum kişi ya da kişilerin bu gibi paylaşımlardan dolayı duymuş olduğu ya da duyacağı rahatsızlığı dile getirmiştim. Yine arayan arayana.. Kimler, kimlerin hakkında sosyal medya üzerinden gönderme yapıyormuş da haberim yokmuş. Artık karar aldım, şu sosyal medya özürlülüğümden bir nebzede olsa uzaklaşıp, yoğun geçen iş temposundan vakit buldukça sosyal medyayı takip etme kararı aldım.
Pazar günü, mantarhanemde çalışıyorken, birkaç dostum aradı, “Yahu sosyal medyayı gördün mü, senin hakkında yorum yapmışlar” dediler. Haberimin olmadığını, söyleyince şaşırdılar. Ne imiş diye baktığımda aklıselimin birisi benim hakkımda ileri geri laf sarf etmeye çalışmış. Hatta açık açık yazamamışta, kendince oyunlarla ismimi kullanmış. Ancak, altındaki yorumlar baktığımda bu kişinin beni işaret ettiğini anladım. Her zaman söylerim kötü söz sahibine aittir. Ancak ailemin bana verdiği terbiye doğrultusunda o kişinin seviyesine düşmek istemedim, istemem de. Kim ne derse, kim ne yaparsa kendisine yakışanı yapar.
Allah razı olsun babam, bana hep şunu der; Bak oğlum, senden aşağısı ile uğraşma. Şarhoşu, deliyi, hap-çöp kullanan kişi ya da kişileri, akıl baliğ olmamış çocuğu dikkate alma, kavga edeceksen eğer kavga ettiğin kişiler her zaman senden bilgi birikim, yetişme tarzı, aile yapısı olarak bir tık üstte olsun. Utanmazdan, hayasızdan, terbiyesiz ve aile ahlakı olmayan kişilerden uzak dur. Hiçbir zaman yanında eşin ve çocukların varken, ya da karşındaki kişinin yanında eşi çocuğu varken kavga etme, varsın korktu desinler ama; Adem’in oğlu terbiyesizmiş, ahlaksızmış, şarhoşmuş, hap-çöp kullanıyormuş” demesinler diye. Bu yaşıma kadar hep öyle davrandım.
Ama atalarımızın dediği gibi, kimse de köpeksiz köyde değneksiz gezmeyecek. Kim neyi hak ediyorsa, onun dilinden de olmasa da cezasını çekecek. Devletin adaletli kolları, yargısı, mahkemesi ne için kuruldu. O yüzden her ne kadar üzerime alınmasam da, “bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye?. Adalete güvenim tam. Bakalım adalet bu konuda kime ne söyleyecek bunu da zaman gösterecek.
Ve gelelim ilçe siyasetine. Daha doğrusu olmayan siyasete. Canları sağ olsun hepsi bir yol tutturmuş gidiyor. Elinde yetki olanda sus pus olmuş, olmayanda. Millet istekte bulunmuş, derdi sıkıntısı varmış, kimin umurunda. Hepsi bir türkü tutturmuş gidiyor. İlçe her geçen gün kan kaybediyor. İlçenin hali ortada. İlçemizin sorun ve sıkıntıları azalacağı yerde her geçen gün kat ve kat artıyor.
Lütfen beyler! Şöyle bir geçmişe bakın, kimlere kaç ay önce hangi sözleri verdiniz. Hangi konularda görüşmeler yapıp, bunu çok iş başarmış gibi sosyal medyada paylaştınız. Hani diyorum ki önümüzden gelen bahar ayı, şu ölü toprağını üzerimizden atma zamanı gelmedi mi? Bakın yarın bir gün çok geç olmadan, ilçe için bir şeyler yapmaya bakın. Dip not; olurda geçmişte ilçe için vermiş olduğunuz sözleri unutmuşsanız, söz önümüzdeki haftadan itibaren sizlere vaatlerinizi tek tek hatırlatma sözü veriyorum.
Her gelecek gününüzün dünden güzel olması dilek temennisi, selam ve dua ile..

RAMAZAN-I ŞERİF VE KİM NE DEMİŞTİ?
Çok şükür Rabbim nasip ederse yarın ilk teravihle başlayan ve gecesi ilk sahurumuzla bir Ramazan-ı Şerife daha kavuşacağız. Bir yıl aradan sonra tekrar bir Ramazan-ı Şerife kavuşturan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Yazılarımı takip edenler ya da şahsımı tanıyanlar az çok bilirler, biri ya da birilerine bir şey söyleyeceksem, eğilip, bükülmeden, kıvırıp, dolaştırmadan dimdik söylerim. Ve her Ramazan-ı Şerifte, her ne kadar hakkım olmadığını düşünsem de oruç tutan kişilere ayrıcalık isterim. Günlümden geçen tüm din kardeşlerimin Ramazan-ı Şerifi oruçlu geçirmesi. Ancak tutanda bizim kardeşimiz, tutmayanda. Keyfe keder tutmayanlar hariç, hasta olanlar, herhangi bir özür bulunanlara sözüm yok. İstirhamım, oruç tutmayabiliriz ancak; oruç tutmayanlara da biraz saygı göstermeliyiz. Ulu orta yiyip içmek yerine bu tip ihtiyaçlarımızı toplumdan uzak, hatta biraz daha saklı gizli yaparsak en azından karşımızdaki oruçlu kişinin günahına girmiş olamayız. Bu vesile ile 2021 Ramazan-ı Şeriften bu güne kadar aramızdan ayrılan, Dâr-ı fenadan dâr-ı bekaya irtihal eden merhum ve merhumelerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Bu yönü ile oruç tutmayan kişi ya da kişilerimizin biraz daha duyarlı davranmalarını âcizane istirham ediyorum.
Gelelim geçtiğimiz hafta üstü kapalı bahsetmiş olduğum siyasi konulara. Son birkaç haftadır ilçemiz siyasetinde ufaktan da olsa kıpırdanmalar var. Malum Ülkemizde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmaları kapsamında 6 Partinin Lideri yuvarlak masa etrafında bir araya gelmeye devam ediyor. Ulusalda yaşanılan birlikteliğin bir benzeri her ne kadar yuvarlak masa etrafında olmasada ilçemizde de yapılmaya çalışılıyor. Çalışılıyor diyorum çünkü, 6 Partinin Genel Başkanının yer aldığı, Parlamenter sistem çalışmaları ne hikmetse ilçemizde henüz altı rakamını bulamamış durumda. Her ne ise ilerleyen günlerde 6 rakamı bulunmasa da en azından 5 rakamının bulunacağını tahmin ediyorum.
Ve asıl konumuz. 2019 yerel seçimlerinin ardından 3 sene geçti. İyisiyle kötüsüyle 3 sene. Kimilerine göre Büyükşehir belediyesi, kimilerine göre ise ilçemiz belediyesi çok bir çalışma yapmadı. Bu yaptı, yapmadı olayı göreceli bir kavram olduğu için tartışmaya açık bir konu. Benim asıl merak ettiğim, geçtiğimiz yıllarda kim ya da kimlerin hangi konular hakkında bilgiler verip, araştırma yapıp, vermiş olduğu sözlerin neler olduğu konusu. Gerçi bu yönde Belediye Başkanı Memiş Çelik, dün itibari ile benzer konular hakkında açıklamalar yapmaya başlasa da ben yinede kimlerin hangi konularda ne sözler verdiğini ve aradan bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını hatırlatmak isterim.
Burada en büyük sözün sahibi ABB yetkilileri. Ne yapacaksa ya Büyükşehir yapacak ya da İlçemiz Belediyesi. Sırf merak ettiğim için soruyorum. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Halit Özdilek ilçemizi ziyaret ederek, yapılması düşünülen Aile Yaşam Merkezi yer tahsisi hakkında araştırmalar yapmış, CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, İyi Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım, İlçemiz ve Evren Anfa Sorumlusu Mustafa Koçak, Fen İşleri Şefi Kazım Gök ve Fen İşleri çalışanları karşılamış, İlçemiz Sanayi Mahallesi salı pazarını bulunduğu ve Aile Yaşam Merkezi yapılması düşünülen alana giden Özdilek, yer tahsisi hakkında bilgiler almış, burada İlçemiz hakkında bilgi veren CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, “İlçemizden birçok kişinin yurt dışında olması nedeniyle cenaze olaylarında birtakım sıkıntılar yaşandığını, yakını vefat eden birçok kişinin burada evi olmadığı için defin işlemleri sırasında günü birlik geliş gidişler yaptıklarını, gerek taziye için gerekse, herhangi bir yemek olayında sıkıntılar yaşandığını ve Aile Yaşam Merkezine ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, bu konunun acilen yapılacak olan Aile Yaşam Merkezi ile çözüme kavuşacağını düşünüyoruz” demişti.
ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Halit Özdilek ise konu ile ilgilendiklerini, yer tahsisi konusunda birtakım sıkıntıların olduğunu ve en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını ifade ederek, ilçemizden ayrılmıştı. Sahi bir sene önce yerinde inceleme yapılan, enine boyuna masaya yatırılan, Aile Yaşam Merkezi’nin çalışmaları ne oldu? İlçemizin ihtiyacı olan bu çalışma hakkında sayın yetkililer aflarına sığınarak soruyorum, tatmin edici bir cevap verirlerse ben ve benimle birlikte kamuoyu bilgi sahibi olmuş olur. Yoksa kamuoyunda dolaşan, “ilçemize Aile Yaşam Merkezi yapılmayacak!” iddiaları doğru mu?
Bakalım bu konuda ilerleyen günlerde kim ya da kimler neler söyleyecek, bunu da zaman gösterecek.
Bu vesile ile tekrar yazımın başına dönerek, tüm islam aleminin Ramazan-ı Şerifinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İlerleyen haftalarda ilçemiz siyaseti hakkında ufak ufak tatlı dokunuşlarımın olacağının müjdesini veriyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat