Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MEYVE FİDANLARININ DAĞITIMI YAPILDI Çelik; “Meyvecilik faaliyetlerine destek veriyoruz”

İlçe genelinde meyve üretiminin artırılması amacıyla Belediye Başkanı Memiş Çelik’in talimatlarıyla “Meyve bahçeleri oluşturma” projesini hayata geçirilmesi konusunda ilk adımı atıldı. Söz konusu proje kapsamında Belediye tarafından alınan 11 çeşit 2 yaşında toplam 1174 meyve fidanları, talepte bulunan vatandaşlara Belediye Başkanı Memiş Çelik’in de katılımıyla ücretsiz dağıtıldı.
5 dönüme kadar olan arazilerin, meyve bahçesi olarak değerlendirilmesi için başlatılan “Meyve bahçeleri oluşturma” isimli proje kapsamında Belediye tarafından alınan meyve fidanları, talepte bulunan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.
2 yaşında olan 11 çeşit erik, şekerpare, kiraz, ayva, hünnap, şeftali, nar, armut, elma, ceviz ve bademden oluşan toplam 1174 meyve fidanının dağıtımı sırasında Belediye Başkanı Memiş Çelik de vardı.
Başkan Çelik, proje ile ilgili yaptığı açıklamasında; ‘’Geçmiş zamanlarda Şereflikoçhisar’ın her köşesinde bağlar, meyve bahçeleri bulunuyordu, şu anda gelişen teknoloji ve kentselleşme nedeniyle bu oran oldukça düşüyor. Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı olarak 5 dönümün altında bulunan arazilerin meyve bahçesi olarak değerlendirilmesi için bir proje başlattık, hemşehrilerimizin arazilerini tel örgü ile çeviriyor ve meyve fidanlarını ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.
2021 meyve fidan alımının yapıldığını ve talep sahiplerine ulaştırıldığını belirten Belediye Başkanı Çelik; “11 çeşit tamamı aşılı 2 yaşındaki toplam 1174 erik, şekerpare, kiraz, ayva, hünnap, şeftali, nar, armut, elma, ceviz, bademden oluşan meyve fidanın dağıtımını tamamladık. Belediyemize ait olan araziyi örnek meyve bahçesi olarak değerlendireceğiz, bu noktaya 847 adet meyve fidanı dikerek hemşehrilerimizi meyve üretimi konusunda teşvik edeceğiz” dedi.
Meyve fidanlarının yanında ilçede ilk defa denemesi yapılacak olan 225 adet aşılı Siirt ve Antep fıstığı fidanlarının dağıtımı da gerçekleştirildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat