Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MUHTARDAN SERT TEPKİ AYIPTIR, AYIP!

Geçtiğimiz hafta içerisinde yağan yağmur sonrası yıllardır yapılmayan köprü nedeniyle zor anlar yaşanılan Karandere Mahallesinde Muhtar, Büyükşehir tarafından yapılmayan çalışmalar sonrası isyan etti. Yaşanılan sıkıntı anında hiçbir Büyükşehir Yetkilisinin mahallelerine gelmediğini, adeta kendilerini kaderleri ile baş başa bıraktıklarını ifade ederek; “ Muhtar oldum olalı Büyükşehir’den istediklerimi yaptıramadım. Ben şahsıma bir şey istemiyorum. Su şebekemiz değişecekti, kaldı, köprümüz yapılacaktı kaldı. Kimse bu saatten sonra Büyükşehir çalışıyor, mazlumun yanında, her şey güzel olacak diye!” boşu boşuna şov yapmasın” dedi.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Salı günü yağan yağış sonrası Karandere Mahallesinde bulunan ve defalarca yetkililere iletilmesine rağmen yıllardır yapılmayan Köprü sonrası aynı sorunlar yaşanmış, Karandere Mahallesinde üç ev yine yağış sonrası zarar görmüştü. Aradan günler geçmesine rağmen hiçbir yetkilini Mahallerine gelip olay yerinde inceleme yapmadıklarına dikkat çeken Karandere Mahallesi Muhtarı Güngör Güzel sert açıklamalarda bulundu. “Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve yetkililerinin hizmeti sadece canlarının istediklerimi kişilere mi yapıyorlar?” diye soran Güzel; “Aynı gün Çalören Mahallesinde de benzer sorunlar yaşandı. Tüm ekip oraya gitti. Tamam gitsinler onlarda bizim hemşehrimiz ama bizlerde üvey evlat değiliz. Bir Allah’ın kulu da mahallemize gelip haliniz nicedir diye sormaz mı? Bu yapılan hem etik değil, hem de çok ayıptır, ayıp” dedi.
VERİLEN SÖZLER HAVADA KALDI!
30 Mart yerel seçimleri sonrası Karandere Mahallesinden Muhtar seçildiğini ve seçildiği günden sonra Mahallelerinde yıllarca süren Su Şebekesi sorunu için defalarca yazı yazdığını, en kısa zamanda yapılacağına dair sözler verildiğine de dikkat çeken Muhtar Güzel; “her işte olduğu gibi bu sözlerde havada kaldı. Mahallemde Su şebekesi sorunu var. Suyumuz akmıyor, aksa da yetmiyor. Hele hele yaz aylarında eski olduğu için patlayan su boruları sorası mahalle sakinleri susuz kalıyor. Bize metro yapıp, hızlı tren getirin demiyoruz, insanca yaşamak için en doğal hakkımız olan suyumuzu istiyoruz” dedi. Öte yandan mahallemizin köy içi yolları çok bozuk. İlçemiz Belediyesi yolları yapacağını söyledi. Ancak şebeke hattımız değişmediği için yapamıyoruz. Yapsak yeniden bozulacak. Bir an önce şebekemiz yenilensin ki yollarımızda yapılsın” dedi. Bir başka önemli konu ise diye Muhtar Güzel; “Babalarımız, dedelerimiz tarafından yıllar önce çıkarılan cazibeli suyumuzdan hiç bir emek harcamadan su parası almayı biliyorlar eğer şebekemizi yenilemeyeceklerse, hizmet yoksa, fatura yazmaya da gelmesinler” dedi.
KÖY HALKI SAĞLIKSIZ ORTAMDA YAŞAMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR!
Öte yandan Mahallesinde birçok evde kanalizasyon olmadığı gibi bunun yanı sıra yine olan yerlerin kanalizasyonu köyün içerisinde bulunan fosseptik çukuruna gittiğini, bu çukurunda zaman zaman dolduğunu, yine bu sorunu da Büyükşehir yetkililerine ilettiğine vurgu yapan Muhtar Güzel; “Bize yer gösterin, oraya taşıyalım denildi. Yeri gösterdik ama kimse konunun üzerine düşmedi” dedi.
BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR ALLAH’IN KULU HALİNİZ NİCE DEMEZ Mİ?
Malum Salı günü yağmur yağdı. Çok şükür. Allah’tan gelene bir şey demeyiz, ama; köprümüz yapılmadığı için yıllar önce yaşanılan sıkıntıları aynısı yine yaşandı. Tamam olur, ama en azından her gün sosyal medyaya şunu yaptık, şunu yapıyoruz, bugün şurada çalışıyoruz diye fotoğraf atan yetkililer, algı yapıp, şov yapmak yerine gelip bize “haliniz nicedir bir ihtiyacınız var mı? Bizler ne yapabiliriz demediler, diyemediler. Yazık hem de çok yazık” dedi.
SONDAJ MAKİNASI BOZULUR MUŞ!
Yağan yağmur sonrası mahallesinde yıllar önce olduğu gibi yıllar sonrada aynı şekilde üç evin zarar gördüğünü, sel suların evlerin bahçesine, kömürlüğüne dolduğunu ifade eden Muhtar Güngör Güzel; “ her şey bitti. Yağış sona erdi. Büyükşehire ait vidanjör geldi. Sözde yardımcı olacak, su dolan yerleri temizleyecekti. Yeri gösterdik, bize dalga geçer gibi; “ makine çamuru çekmez bozulur deyip, geri gittiler. Yahu Allah aşkına bu vidanjör, sadece temiz su mu çeker? Ya da bozulacak diye vatandaşı o çamuru içinde mi bırakır” dedi.
YAPMAYACAKSINIZ YAPMIYORUM DEYİN!
Yaşanılan sel baskını sonrası İlçemiz Belediye Başkanı ve yetkililerin olay yerine geldiğine de dikkat çeken Muhtar Güngör Güzel; “ Sağ olsun Belediye Başkanımız mahallemize geldi. Şayet Büyükşehir Belediyesi köprüyü yapmayacaksa ben seve seve yapmaya hazırım” dedi. Buradan Büyükşehir yetkililerine sesleniyorum, köprümüzü yapmayıp bizi perişan edeceklerse açık açık yapmıyoruz desinler, bizlerde İlçemiz Belediyesine yaptıralım” dedi.
Karandere Mahallesinde her hangi bir çalışmaların yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat