Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Pazar yerinde korona tedbiri PAZAR YERİNİN ETRAFI ÇİM TELLE ÇEVRİLDİ

Belediye Başkanlığı tarafından ilçemiz Pazar yerinin etrafı çim tel ile çevrildi. Tüm Pazar esnafının bir orada toplandığı ilçemiz Pazar yerinde pazarcı esnafı değişimden memnun.

Koronavirüsün çıkması ile birlikte hayatımızda da birçok değişiklikler yapılmaya başlandı. Bilhassa kalabalık alanlarda daha hızlı yayılan Koronavirüse karşı İlçemiz Belediye Başkanlığı semt pazarının etrafını çim tel ile kapattı. İlçemiz Belediye Başkanlığı Cumartesi kurulan semt pazarında Koronavirüse karşı tedbirleri artırdı. Vatandaşımızın yoğun olarak bulunduğu alanda hem virüsün yayılmasını önlemek, hem de vatandaşların giriş çıkışlarda ateşlerini ölçmek için tek giriş ve üç çıkış haline getirdi.

ATEŞLER ÖLÇÜLÜP MASKE DAĞITIMI YAPILIYOR

Cumartesi günü Belediye Zabıta ekipleri vatandaşların maskesiz pazar yerine girişini engelleyerek sosyal mesafe kurallarının uyulmasına yönelik denetimler devam etti. Çamlıdere escort bayan  Zabıta ekipleri Pazarcıları ve pazara gelen halkı uyararak pandemi sürecinde belirlenen kurallara uyulması konusunda bilgilendirmeler yaptı. Pazar yeri girişinde vatandaşın ateş ölçümleri yapıldı. Pazara gelen vatandaşların büyük bir çoğunluğunun maske takarak sosyal mesafe kurallarına uyduğu gözlemlendi. Pazara gelen ve denetimlerin üst düzeyde tutulmasının memnun edici olduğunu söyleyen bir vatandaşımız: ”Belediye tarafından gerçekleştirilen bu sıkı denetimin salgınla mücadelede oldukça başarılı bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Pazar yerleri gibi kalabalığın yoğun olduğu yerler virüsün bulaşması açısından oldukça tehlikeli. Sosyal mesafe kuralları belirtildiği biçimde uygulanır ve maskesiz dışarı çıkmaz isek bu süreci başarıyla atlatabiliriz. Her ne kadar tam anlamıyla kontrol etme ihtimalimiz düşük de olsa vatandaşın ilgili birimlerin denetimine gerek kalmaksızın salgına yönelik korunma kapsamında bilinçli olması gerekiyor. Bu hafta Pazar yerinin etrafı da çevrilmiş. Çok güzel olmuş. Kontrolü kolaylaşmış. Eskiden kimin nereden girip, çıktığı belli değildi. Belediyemize bu kontrol ve çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.

ESNAF MEMNUN!

İlçemiz Pazar yerinin etrafının çim tel ile çevrilmesi ve Pazar yerinin dışarısına tezgah kurulmaması esnafı memnun etti. Daha önceki haftalarda Pazar yerinin dışarısına kadar tezgah açıldığını dile getiren Pazarcı esnafı, “böyle olunca Pazar karma karşılık oluyordu. Bu sayede Pazar tek çatı altına toplandı. Böyle daha güzel oldu” dediler.

PARK SORUNU AZALDI

Öte yandan ilçemiz Pazar yerinde yapılan yeni düzenleme ile Pazar dışına tezgah açılmaması sonrası sıkıntı olan araç park sorunu da bir nebzede olsa rahatlamış oldu. Daha önceden ilçemiz Pazar yerinin dışarısına tezgah açılması nedeniyle araçları ile gelen kişiler park yeri bulmakta zorlanırken yapılan yeni düzenleme ile park sorunu da ortadan kalkmış oldu.

BAŞKLAN HER ŞEY HALKIMIZ İÇİN!

İlçemiz Pazar yerinde yapılan düzenleme hakkında gazetemize bilgi veren Belediye Başkanı Memiş Çelik, son günlerde ülkemizle birlikte ilçemizde de virüsün arttığını belirterek; “ bu virüsten kurtulmanın tek yolu tedbirleri artırmak. Bizlerde halkımızın yoğun olarak geldiği ilçemiz Pazar yerinde bir takım değişiklikler yaptık. Burada amaç, Pazar yerine giriş çıkışları kontrol altına almak. Bu nedenle giriş çıkışları kontrol atına almak için, etrafını çim tel ile kapattık. Tek noktadan giriş, üç noktadan çıkış verdik. Pazara gelen tüm hemşehrilerimizin ateşleri ölçülüp, maskesi olmayanlara maske veriyoruz. Pazar yerinin eski halinde kontrol altına alamıyorduk. Birde Pazar yerinde yola tezgah açıldığı için vatandaşlar araç park etmekte perişan oluyordu. Bu sayede park alanımızda genişledi. Hemşehrilerimizden ricamız virüse karşı top yekün mücadelede etmemiş lazım. Bizler belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Her şey halkımız için” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat