Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Yeni Kız Kur’an Kursu Açılması için PARSEL TAHSİSİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

2024 yılının Şubat Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantı, Belediye Başkan Vekili Murat Atasoy Başkanlığında yapıldı.
Uğur Işılak Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıya, Meclis üyelerinden sadece Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Aysun Pekmezci’nin izinde olduğu için katılmadı. Toplantıda, önce gündem dışı önergeler görüşüldü daha sonra gündem maddeleri sırasıyla görüşüldü.
Görüşülen gündem maddelerinden en önemlisi; ‘Belediyeye ait parselin ilçe Müftülüğü tarafından Kız Kur’an kursu yapılması amacıyla tahsis edilmesi’ idi.
GÜNDEM DIŞI ÖNERGELER;
Toplantıda ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü. Görüşülen 3 önerge ise şunlar;
*”2024 yılında yaşlı ve engelli bireylerimize yönelik İlçemizde ne gibi faaliyetlerin yapılabileceği konusunun araştırılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
* “Yerel yönetimler olarak, İl Milli Eğitim ile Gençlik ve spor müdürlükleri işbirliğinde yapılacak etkinliklerle, öğrencilerin yaşadıkları kentin tarihi ve turistik değerlerine karşı aidiyet duygusu kazanmaları sağlanması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
*”Son yıllarda görülen küresel ısınma etkisi sonucunda artan gıda temini sorunu artmış, bu sorunun üstesinden gelebilmenin temel yolu da, tarımda verimliliği artırmaktır. Daha az alandan daha fazla tarım ürünü elde etmenin çarelerinin bulunması için yerel yönetimlerin bölgesel tarım planı yapması ve bölgemize uygun tüm tarım ürünlerinin çiftçilerimize yetkili kurumlarla birlikte tarla uygulamalarıyla anlatılması” şeklindeki önerge, oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edildi.
GÜNDEM MADDELERİ;
Gündem dışı önergelerin ardından gündem maddeleri görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edilen gündem maddeleri ise şöyle;
*Mülkiyeti Belediyemize ait İlçenin İstiklal Mahallesi 119 ada 23 nolu parselin İlçe Müftülüğüne Kız Kur’an Kursu yapılması kaydıyla tahsis edilmesine, oy birliğiyle kabul edildi.
*İmar Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu raporun sunumu,
*Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin de görüşülmesinden sonra toplantı, 1 Mart Cuma günü saat 15.00’da tekrar toplanmak üzere sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat