Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ZAFER BAYRAMIMIZ Korona gölgesinde Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramımız 98. Yıl dönümünde Koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlandı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam eden program, Şehitlik ve şehit ailelerinin ziyareti ile sona erdi.

Tüm yurtta olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramımız 98. Yılında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Pandemi süreci olması nedeniyle tedbirlerin üst seviyede tutulduğu kutlama programı Pazar günü saat 10:00’da Kaymakamlık binası önünde kutlandı.

Törene Kaymakam Zafer Engin, Garnizon Komutanı Albay Dursun Bostan, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Kurum ve Birim Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Şehit yakınları ve Gazilerimiz katıldı. Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulması ile başlayan program, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Piyade Yüzbaşı Sezer Sezginer yaptı. Türklüğün tarih sahnesinde var oluşundan bu güne kadar dünyada eşine az rastlanılır bir galibiyetle, kahraman Türk Silahlı kuvvetlerinin gücünü tüm dünyaya gösterildiği, şanlı 30 Ağustos Zaferinin 98. Yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz diyen Sarıgül, “Bu gururu kurtuluş savaşımızın kalbi olan Ankara’mızın bu güzel ilçesinde siz değerli konutlarımızla paylaşmanın ayrı bir heyecanı içindeyiz. 30 Ağustos Zaferi 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneşin, Türk dünyasını aydınlatan sönemeyen ışığıdır. Bu zafer Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kenetlenen bir avuç Anadolu insanının her türlü yokluğa rağmen başlattığı, istiklal mücadelesinin eşsiz destanıdır” dedi.

Birinci dünya savaşından sonra vatanımız işgal edilmiş, Türk milleti ana yurdundan sökülüp atılmak ve tarihten sonsuza kadar silinmek istenmiştir diyen Sezginer; “Ancak tarih göstermiştir ki; Türk milleti bağımsızlığı için gözünü bir an bile kırpmadan canını seve seve feda etmeye hazırdır. Böylesine kahraman bir milletin yok olacağını düşünmek, en basit ifadesi ile birlikte boşuna hayal kurmaktır. Kurtuluş savaşında Sakarya nehrinin doğusunda savunma mevkii tesis eden Türk ordusu 22 gün 22 gece kahramanca savaşarak, destansı bir varoluş mücadelesi vermiştir. Ancak; zafer taarruzla alınacaktır. Türk’ün haksızlıklar karşısında ordusuyla, milletiyle, kadınıyla, çocuğuyla yarattığı güçlü kükreyişin yarattığı büyük taarruz 26 Ağustos 1922 sabahı başlamış ve 30 Ağustos günü büyük bir zaferle taçlanmıştır. Bu zafer düşmanın beyhude yerlerinin de sonu olmuştur. 30 Ağustos Zaferi Türk ufkunda doğan hürriyet güneşidir. 30 Ağustos Zaferi Türk Milletinin makus talihinin dönüm noktasıdır. Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, ülkemizi parçalamak, milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı, yüce Türk ulusunun yüksek iradesi vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığı ile kazanılmıştır. Bu bayrama adını veren 30 Ağustos zaferi ulusal birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunun en büyük göstergesidir” dedi.

Piyade Yüzbaşı Sezer Sezginer, konuşmasına; “ Bu zaferle gücünü kurtuluş savaşından alan, Atatürkçü düşünce sistemi ile teçhiz edilmiş modern bir toplumun temelleri atışmıştır. Türk tarihinin her döneminde milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askeri bugünde aynı inanç ve kararlılıkla aynı değerler uğruna seve seve canını feda edeceğinden kimsenin şüphesi olamasın. Türk ordusunun bu güne kadar yaptıkları, bundan sonrada yapacaklarının teminatıdır. Bu yıl 98. Kez kutladığımız eşi benzeri olmayan bu zafer dünya var oldukça Türk Milleti tarafından sonsuza kadar kutlanacaktır. Bu anmalı günde Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran ve bizlere emanet eden, başta Ulu Önder Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Büyük zaferinin 98. Yılı hepimize kutlu olsun” diyerek son verdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısa tutulan tören Saat: 16:00’da Şehitliğin ziyaret edilerek karanfil bırakılması ve edilen dua devam ederken,  İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetin İlçemiz Çat Çat ve Çalören Mahallelerinde bulunan şehit ailelerinin ziyareti ile sona erdi.

 

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat