Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Zafer İlkokulunda Yerli Malı Haftası Kutlandı

İlçemiz Zafer İlkokulunda “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” kapsamında etkinlik düzenlendi.
Okulun 2-D sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Yusuf Kelek’in koordinesinde düzenlenen etkinlikte “Yerli Malı Haftası” kutladılar.
Velilerin de katıldığı etkinlikte; öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmalarının amaçlandığı belirtildi.
“Türkiye’nin her yerinde kutlandığı gibi biz de böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Sağ olsun velilerimiz ve öğrencilerimiz çok emek harcadılar. Öğrencilerimize ve özellikle velilerimize teşekkür ediyoruz.” diyen sınıf öğretmeni Yusuf Kelek; “Öğrencimiz haftaya özel koro halinde şarkılar söyledi. Gösteriler yapılarak yerli malının öneminden bahsedildi. Sonra yerli üretimin ve yerli malının milli ve manevi bakımından huzurumuz için neden önemli? Yerli üretimde milli gelire nasıl katkı sağlanır? gibi konular hakkında öğrencilerimize bilgiler aktardık ve TOGG, İHA’lar, SİHA’lar ve Traktörlerden de örneklendirdik. Sonra yiyecekler arasında bulunan yerli ürünlerden de bahsettik. Mesela, şeker yapımının kaynağının şeker pancarı olduğunu bahsettik.” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Tevfik Güçlü’de, yerli malının öneminin öğrencilere anlatılması için her sınıfın kendi bünyesinde etkinlik düzenlediğini söyleyerek; “Öğrencilerimiz evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yerli malı haftası hakkında bilgilendiriliyor. Özellikle kendi evlerinde yapmış oldukları doğal yiyeceklerle bu tür etkinliklerin eğitim başarı seviyesinin yükseltilmesine de katkısı büyüktür” dedi.
Öğrenciler de, getirdikleri yiyecekleri öğretmenleri, arkadaşları ve velilerle birlikte yemenin keyfini çıkarırken, Yerli Malı hakkında bilgi sahibi oldular ve oyunlar da oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat