Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ABB İLÇEMİZİ TANIYOR MU?

31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimler sonrası Ak Partinin kalesi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi yapılan seçimler sonrası her ne kadar CHP’den çıksa da, seçmen tarafından CHP’li olarak görünmeyen sayın Mansur Yavaş kazandı. Tabiri caizse adeta yer yerinden oynadı. Nedeni yıllarca Ak Parti tarafından kazanılan Büyükşehir kimilerine göre yanlış kişi tercihi, kimilerine göre farklı nedenlerden dolayı seçim kaybedildi. Yıllarca Ak Parti’nin slagonu olan Üçlü olalım Güçlü olalım söylemi bu seçimle yerle bir oldu. ABB başka bir partide, ilçemiz Belediyesinin başka bir partide olmasının sonuçlarını hep birlikte yaşadık ve yaşıyoruz.
Seçimlerin üzerinden 3 yıla yakın zaman geçti. Bu zaman zarfında İlçemiz Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında zaman zaman tatlı sert tartışmalar yaşandı. Halada yaşanıyor. En büyük sıkıntı, görev dağılımda yaşanıyor. Siyaset olarak varlığının hissedilmesini isteyen Büyükşehir’in karşısında, Partisi izin vermediği için yok saymak zorunda kalan ilçemiz Belediyesi… Bu çekişme ya da soğukluk 3 yıl boyunca devam etti ve bu gidişle de devam edecek gibi.
Benim burada asıl merak ettiğim konu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ya da Belediye yetkililerinin bu üç yıllık zaman zarfında İlçemizi tanıyıp tanımadığı. Tanımaktaki kastım, varlığından haberdar olup, ilçe hakkında bilgi sahibi olması değil, ilçemize ne gibi yatırımların yapılıp, nelerin yapılmadığı konusu.
Sayın Yavaş Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana ilçemize 2 hadi üç kez ziyarette bulundu. İlk toplantısını Muhtarlarla yapan sayın Yavaş, daha sonra ilçemizde meydana gelen fırtına sonrası Evren İlçesi ve ilçemizi ziyaret etti. Bu ziyaretinde ise tebdili kıyafetle gelip, geliş-gidişini partililerinden dahi sakladı.
O gün bugün ilçemize uğramayan sayın Yavaş, seçilmiş olduğu partinin İlçe binasına, bunun yanı sıra ortağı bulunan İYİ Parti teşkilatına hiç ama hiç uğramadı. İlçemizle olan sorun ve sıkıntılar, zaman zaman İlçe Başkanları, zaman zaman ABB’nin kurum müdürleri aracılığı ile iletildi.
Yaklaşık 3 yıllık zaman diliminde ilçemizle ilgili birçok sorun ve sıkıntılar Sayın Yavaş’a ya da ekibine iletildi. Küçük sorunlar bir yana ben ilçemiz için çok önemli olan birkaç konuya değinmek istiyorum. En büyük sorun Atık Su Arıtma tesisi. Yıllardır ilçemizin kanayan yarası haline gelen, kim gelmişse kalıcı çözüm yolu bulunamayan, zaman zaman gazetelerde haberlere konu olan tesis nasıl teslim alınmışsa (Atıl vaziyette) halen o şekilde duruyor.
İkinci önemli konu mezbahane olayı. İlk etapta 150 büyükbaş, 300 küçükbaşla başlayan, hatta ihalesi yapılan, ancak ihaleyi alan firma tarafından belirli sebeplerden dolayı fesh edilen, daha sonra 150 büyükbaşın yerine 25 Büyükbaş, 300 Küçükbaşın yerine 50 küçükbaş olacak şekilde mezbahane yapılacağı hatta 2021 yılı içerisinde ihaleye çıkacağı duyurulmuştu. Ama aradan geçen zaman zarfında her hangi ihale, her hangi bir çalışma olmadı.
Bunun yanı sıra İlçe terminali. Yine geçtiğimiz yıl içerisinde İlçemizin terminali ile ilgili ABB’nin yetkili Müdürleri ilçemize gelmiş, hatta o an kamuoyuna verilen bilgiye göre “Terminal yıkılıp yenisi mi yapılsın? Yoksa tadilat mı olsun? denilerek kamuoyu araştırması yapılmış, konu hakkında raporlar oluşturulmuştu. Diğer tüm işlerde olduğu gibi bu konuda da gerekli her hangi adım atılmadı. Taaki, Anfa İlçemiz yetkilisi ve personeli tarafından terminalin dış ve içi boyanana kadar. Yani bu işte yarım kaldı, hatta hiç başlamadı.
Bozulan ve asfalt atılmayan yollar, TOKİ yolun da yarım kalan kaldırımlar, asfalt atılmasına rağmen zamansız olduğu için boşa gide paralar vs vs bunlara hiç girmek istemiyorum.
Hizmetlerin yanı sıra, ilçemiz Millet ittifakı İlçe teşkilatlarının da sayın Yavaş’a çok yakın olduklarını düşünmüyorum. İlçemizle alakalı sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşmaması, en azından sayın Avni Beyin manşetten verdiğimiz açıklamasını da hesaba katarsak, benim aylardır çözüm bulamadığım daha doğrusu beynimi adeta kemiren soruyu siz okurlarımıza sormak istiyorum. Gerek yukarıda kaba taslak yazdıklarım gerekse sizlerin yaşadıklarını göz önünde bulunduracak olursak, sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İlçemizi tanıyor mu yoksa tanımıyor mu?
Selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat