Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTAMIZ KUTLU OLSUN

Camilerde din hizmeti sunan ve camilere anlam kazandıran Din Görevlileridir.
Camilerin ziyneti ve süsü, çinileri, avizeleri, halıları, mermerleri değil, insanları hak hakikat yoluna davet eden Din gönüllüleri ve Din görevlileridir.
Din Görevlilerimiz; Gözden ırak samimi hizmeti ile millet ve devlet arasında gönül köprüsü kurar,
İnsanlarımıza doğumundan ölümüne kadar şikâyet etmeden hizmet verir, Görev yerlerinde yaşayan insanların her derdiyle kendi derdiymiş gibi ilgilenir, Toplumun ihtiyaçlarının karşılanmasında örnek ve önderliği ile sosyal hayata katkı sağlar, Din görevlileri ile Camiler hayat bulur. Din görevlileri ile Camiler cemaat bulur. Camiler ve Din Görevlileri haftasının Din görevlilerimizin ve Diyanet Çalışanlarının emeklerinin, hizmetlerinin, başarılarının, çokça konuşulduğu,
Din görevlilerimizin görev yerlerinde yaşadığı sıkıntılara çözüm odaklı önerilerin ve tekliflerin gündeme getirildiği, Ama maalesef camiler ve din görevliler haftasını sadece din görevliler biliyor. Bu hafta dahah etkin ve din görevlilerini onure edecek bir düzeyde olmalı. Din görevlilerinin sorunları dinlenmeli. Dertleri çözüme kavuşturulmalıdır.
Teşkilatımızda görev yapan bütün din gönüllülerinin Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum.
Ekim ayının ilk haftası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dır. Bu münasebetle, bugünkü yazımızda meslektaşlarım olan hoca efendilerden bahsetmek istiyorum. Sevgili Peygamberimiz: “Âlimler, Peygamberlerin varisidirler”buyurmuştur. Halkımız tarafından bu hadis “Hocalar, Peygamber vekilidir.”şeklinde tercüme edilmiştir. Bu iki güzel söz, hocalara çok ağır bir görev ve sorumluluk yüklemektedir.
İnsanımız, “Hocam veya Hoca Efendi” diye seslendiği ve hürmet ettiği din görevlilerinden çok şeyler beklemektedir. En güzel özellikleri, hocalarda görmek istemektedirler. Bir kısım insanlar da günahsız ve kusursuz bir hoca beklentisi içinde olabiliyorlar. Ama sözün burasında ifade edelim ki, hocalar da insandır.
Hoca Efendiler, hayatın her safhasında vardır. Çocuğumuzun kulağına ezan okurlar. Sünnet mevlidinde, nişan ve düğünümüzde dua ederler. Kızımızı gelin ederken, oğlumuzu askere uğurlarken yanımızdadırlar. Komşuluk ve arkadaşlık ederler. Hastaları ziyaret edip şifa dilerler, ölüm anında da en büyük teselligahımız olurlar.
Hocalarımız, cemaatle kıldığımız namazları, Allah’a arzeden birer temsilcidirler. Çocukluktan itibaren Kur’an’ı ve dini bilgileri bizlere onlar öğretirler. Kur’an’daki ve sünnetteki bilgileri anlaşılacak ve yaşanacak seviyeye getirerek insanlara sunan trafo gibidirler.
İnsanoğlu, melek olmadığı için, iyiye de kötüye de meyledebilir. Normalde Allah’a, Peygamber’e (s), anneye, babaya, devlet büyüklerine itaat eder. İnsanoğlu isyan da edebilir, zira böyle bir yönü de vardır. İşte hocalar vaazlarıyla, hutbeleriyle ve sohbetleriyle insanları iyiye yönlendirir, kötülükten alıkoyar ve isyan duygusunu da aza indirirler..
İlim sahibi, güzel huylu ve sorumluluğunun bilincinde olan hocalar, saygıyı hak ediyorlar. İmam-ı Azam, hocasının evinin tarafına ayaklarını uzatmazdı. İmam Şafii, hocası rahatsız olmasın diye, kitap yapraklarını çok yavaş çevirirdi. Fatih, hocasını her gördüğü yerde ayağa kalkar ve ona yer gösterirdi.
Milletimizin geleceğini, barışı, huzuru ve başarıyı düşünen büyüklerimiz, böyle hareket etmişlerdir. Diğer taraftan zarar vermek isteyen (özellikle de dış kaynaklı) güçler, dine sataşmanın ilk adımının, hocalardan başladığını biliyorlardı. Zira din adamı itibarsız hale gelince, din de itibarsız hale gelecekti. Bu sebeple birçok asılsız atasözü ve fıkralar uydurulmuştur.
Hocalar aleyhinde, atasözü diye uydurulan cümleler ile, asılsız ve de çok çirkin olan hikâyeler anlatıldığında, Resulullah’ın (s) ruhunun incineceğini düşünüyor ve hicap duyuyorum. Bilvesile, bu hayırlı hizmetlerde yarış halinde olan meslektaşlarımı kutluyor, din hizmeti olarak yapılan tüm çalışmaların hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.
Din görevlileri haftasının asıl öznesi olan Din görevlilerimize verilen değerin hissettirilmesi İçin makam ve mevkisine bakılmaksızın mülki erkanın ve idaricilerimizin kibir ve gururu bırakarak din görevlilerimizi görev yerlerinde ziyaret edecekleri bir hafta olması dileğimle,

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat