Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

LEYLEĞİN ÖMRÜ LAKLAKLA GEÇER!

Millet Avukat olmuş, millet alim olmuş, millet hemen hemen her konuda bilgi sahibi olmuş, amanda neler biliyorlarmış. Açtıkları zaman o pis ağızlarını ahkam kesen kesene. İşçisinden, gazetecisine, memurundan, amelesine herkes bir türkü tutturmuş gidiyor.
Ülkemin hali belli, yıllardır süren korona belası, buna birde Ukrayna-Rusya savaşı eklendi, ortalık yangın yeri iken bizim leylekler lakırdı yapmaya başladı. Tamam her insanın konuşma, söz sarf etme, bilgi aktarma ve yorumlama hakkı var ama; yahu arkadaşım herkeste her konu hakkında bilgi sahibi olamaz ki!. Fındık kadar aklı ile ortalığı galeyana getirmenin de anlamı yok. Bir zamanlar soğan ve Patateste yaşanılan olaylar şimdilerde zeytinyağına hatta Un’a sirayet etti. Dangalağın birisi bir yalan söyledi, diğerleri peşine düştü. Aman Allah’ım sanki vatan elden gidiyor, sanki kıyamet kopacak, sanki kıtlık olacakmış gibi, millet zeytinyağına akın etti. İhtiyacı olanda aldı, olmayanda. Ulan dangalak dinin elden gidiyor, oğlun kızın başıboş büyüyor, Müslümanlar katlediliyor, uyuşturucu almış başını gidiyor, kimin kiminle hangi ilişki yaşadığı bilinmiyor, sen 5 litre yağın peşine düşmüşsün’
Hımm…burada halkında suçu yok aslında. Dedim ya, delinin birisi bir yalan söyledi, diğer akıllılar peşine düştü. Şu unutulmasın bir malın değeri arz talep meselesine göre şekillenir. Şayet bir malda ne kadar çok talep olursa fiyat o derecede artar. Gimat yetkilileri açıklama yaparak:”Elimizde yeteri kadar yağımız var, ancak arz çok olduğu için işlerimiz planladığımız gibi gitmiyor. Hal böyle olunca fiyatlar isteksiz olarak artıyor” diyorlar. Diyorlar demesine ama anlayan kim?
Halkında suçu yok demiştim. Evet halkta suç yok. Sanırım etkili ve yetkililerimiz gereken hassasiyeti göstermiyor. Stokçular üç-beş kuruş fazla para kazanmanın derdine düşmüş. Hay senin kazandığın paranın içine tüküreyim. Bir çoğunuz görmüş ya da duymuşsunuzdur. Aksaray valisinin yaptıklarını. İlk çıkışı, hastane çalışanlarına oldu. Hz. Ömer misali tebdili kıyafetle gezen, Sayın Vali, işini yapmayan, kraldan çok kralcı olan, hasta ve hasta yakınına gerektiği gibi davranmayanları anında işine son verdi. Ve son olayı, zeytinyağ konusunda. Allah’ın aslanı, marketleri geziyor. Kim bu marketler? “Yağımız yok! Birkaç güne gelecek” diye üç-beş kuruş fazla para kazanmanın derdine düşmüş, bana göre vatan hainleri. Peki ne yapıyor bu yiğit adam? “bu yağları Valiliğin önünde halka dağıtacaksınız, tüm sorumluluk bende” diyor. Vayy senin Allah’ına kurban.
Bazen böyle olmak gerek. Zaman zaman yetkililerimiz sıkıntı oluşturduğu konuşulan, sorun olan konularda gerekeni yapmalı. Zaman zaman taşın altına elini koymalı. Yoksa, günümüzde yaşadığımız gibi temizlikçiye gücümüz yetmez. Milet devletin resmi kurumunda kafasına göre at koşturur.
Gelelim Havva Öğüt konserine. Halk gerek korona gerekse ilçemizde sosyal aktivitenin az olması nedeniyle bazı şeylere susamış durumda. Böyle bir günde hani sözde yağın olmadığı, halkın adeta kıtlıkla karşı karşıya kaldığı, aklıselimlerin üç-beş kuruş için marketlere akın ettiği günümüzde yaklaşık 2 bin kişinin sığacağı Kültür Merkezi’ni hem de sadece kadınlar doldurdu ya, söyleyecek söz bulamıyorum.
Kadınlarımız bir günde olsa günü hatta birkaç yılın stresini bir kaç saatte attılar. Ama işin üzücü yanı, bazı tatsız olayları yaşanması oldu. Duyduğum bilgiye göre, iki-üç kadın yol verme yüzünden tatsızlık çıkarmış. O değil de; bu tip programlarda, düğünlerde ya da herhangi bir etkinlikte bu tarz tatsızlıkları olması, programı organize eden kurum ya da düğün sahibine, ayıp etmek demektir. Keşke böyle tatsız olaylar olmasa idi. Yani buradan sayın yetkililerin alacağı ders, en kısa zamanda konser mi olur, festival mi olur, gurbetçi geçesi mi olur, bazı etkinliklerin bir an önce program dahiline alınması.
Ve son sözüm; kusura bakmayın, bazı lavukların (oğlan çocuğu) lavukluk yapıp ortalığı karıştırmaya çalışması. Yahu anan nohut, baban sarımsak. Biz seni de, seni bırak senin ananı ve babanı da tanırız. O yüzden sosyal medyada üst perdeden konuşup, aklının ermediği konularda ahkam kesmene gerek yok. Hımmm.. amacın vatanı bölmek, kardeşler arasına nifak sokup, ortalığı karıştırmaksa, yanlış yerdesin. Bence onun yeri buralar değil, cudi, gabar dağlarıdır ki; ya sarı ya da siyah torbaya girmen an meselesidir.
O yüzdem aklı selim davranmak ve galeyana getirmek yerine, soğuk kanlı olmak, şahsını değil; Ülkesini, milletini, çoluk çocuğunu düşünmek, 5 litre yağ yerine ırzına, namusuna, vatanına ve bayrağına sahip çıkmak ve dilek ve temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat