Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MHP’de NELER OLUYOR?

Hafta sonu MHP İlçe Teşkilatının kongresi olmuş. Olmuş diyorum çünkü gazeteci olarak davet edilmedik.  Artık yeni başkana kim ne dediyse, ya da kongrede neler konuşuldu, kimler kimler hakkında ne konuştu belki duyulmasını görülmesini istememiş olabilirler. Bu yönü ile söyleyecek tek kelime lafım yok. Herkesin keyfinin kederi değilim. Gazetemizi geçtim, hafta sonu yapılan kongreden bu davaya gönül vermiş, zaman zaman hizmetleri olmuş kişilerinde çağırılmaması işin diğer yanı. Pandemi süreci var desek, neden davetiye bastırılsın, ya da diğer davetliler neden çağırılsın?

Her ne ise. O bizim sorunumuz değil. MHP eski İlçe Başkanı Ayhan beyin görevden istifa etmesi ile başlayan süreçte, her ne kadar kamuoyuna çok yansıtılmak istenilmese de MHP İlçe Teşkilatında nifak tohumları ekilmiş oldu. İlçe Başkanlığı için Recep Gürses’inde aday olması, biri ya da birilerinin Recep Gürses’e olan tavır ve davranışı, yine biri ya da birilerinin,  kendilerine yakın bir kişi olan kişiyi aday gösterip İlçe Başkanı yapmak istemeleri ve Yaşar Şahin’in tek liste ile kongreye girerek ilçe Başkanı seçilmesi çatlakları bir kat daha artırdı. Eskiler diye tabir ettiğimiz bu davaya gönül vermiş kişiler partide yaşanılan bu gelişmelerden duymuş oldukları rahatsızlıkları dost meclislerinde görüşüp, gelişmelere tepki gösterirken, bazı kişiler ise bu gidişatın parti adına olumlu sonuçlar doğurmayacağını savunuyorlar.

Nedenine gelince seçilen İlçe Başkanının belli bir cenahla konuşup, diğer partilileri hiçe sayarcasına tavır sergilediklerini iddia eden kişiler, gönül kırgınlıklarının daha da arttığını ifade ediyorlar. Yeni seçilen İlçe Başkanının toplumdan uzak, kucaklayıcı olmayan tavır ve davranış sergilediklerini ifade eden eski partililer, bu şekilde devam edilirse, ilçemizde Milliyetçi Hareket Partisinin kan kaybedeceğini dile getiriyorlar.

Peki MHP cenahında bu çatlaklar neden oluştu ya da oluşturuldu. Bu konuda her ne kadar kimse ser verip sır vermeseler de, 31 Mart yerel seçimlere Ak Parti ile İttifaklı olarak seçime girilmesi, bir yerde İktidar Partisinin ortağı olması nedeniyle bazı kişilerin seçim sonrası ortaklık gereği bir takım arzu ve isteklerde bulundukları iddia ediliyor. 31 Mart yerel seçiminde kazanılan zafer sonrası bazı konularda söz sahibi olmak isteyen bazı kişilerin farklı planlarının oldukları kulaktan kulağa dolaşıyor.

Ve gelelim İlçe Başkanlığına. Geçmiş dönemde partide farklı görevlerde bulunan, Recep Gürses’in aday olması bazı kişileri rahatsız etti gibi. Hatta 31 Mart yerel seçimleri sonrası bazı kişiler henüz seçim yeni yapılmış olmasına rağmen,  farklı farklı hesapların peşine düştüğü, o gün için 5 sene sonra yapılacak olan seçimlerde Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşündüğü ve bunun yolunun ise istediği ya da istedikleri kişiyi ilçe Başkanı yaparak amaçlarını ulaşacakları konuşulmaya başlanmıştı. O an için her ne kadar bu taktik hayal gibi görünse de, İlçe Başkanlığı seçimlerinde izlenen yol, bunu destekler doğrultuda idi.

Bir yanda siyasete yıllarını vermiş, zaman zaman partinin en üst kademelerinde görev almış, ilçesi ve partisi adına hizmetlerde bulunmuş, mikrofonu eline aldığı zaman en az üç-beş kelam laf edecek, gerek giyim kuşamı, gerekse toplumdaki yerleri itibari ile belli bir yere sahip olan Recep Gürses ve ekibinin İlçe Başkanlığına getirilmemesi kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştı.

Yaşar beyin istifa nedeni ile boşalan koltuğa atanması, ileride yapılacak olan kongrede başka adayla yola devam edileceği düşünülürken, tam tersine tek liste ile seçime girilmesi kazanların daha da kaynamasına, küskünlerin artmasına neden oldu. Gerek Recep Gürses’in ilçe başkanı olmasını isteyenler, gerekse, bir takım kişi ya da kişilerden dolayı partiye küskünlük yaşayan kişilere Yaşar beyin yeşil ışık yakıp, kucaklayıcı tavır sergilememesi ilçemiz MHP adına çok iyi olmayacak gibi.

Şahsım adına konuşmam gerekirse, Partisi ve şahsı için çok önemli olan bir olayda yani kongrede, gazeteciler arasında dahi ayrım yaparcasına hal ve hareketlerde bulunan MHP İlçe Başkanından bende çok bir şey beklemiyorum.

Bakalım MHP tarafından ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeler yaşanacak. Kamuoyunda dolaştığı gibi biri ya da birileri partiden çok şahsi çıkarlarını mı ön planda tutacak! bunu da zaman gösterecek.

Ve kongre. Kongre hakkında çok bir şey yazmaya gerek yok. Edindiğim bilgi, kongrede de yine bir takım sıkıntıların olduğu, konuşan kişilerin ise yanlış, yaşanılan sıkıntılardan dolayı özür dilemesi gereken kişilerin sessiz kaldığını duydum.

Şuan yolun başındalar. Ne desek boş. Bakalım MHP İlçe teşkilatında ilerleyen gülerde daha neler yaşanacak. Atalarımızın dediği gibi “gelen gideni aratacak mı?” Yoksa “Acer testinin suyu soğuk mu olacak? Bunu da zaman gösterecek.

Her şeyin gönlünüzce olması, onun bunun dediği ile değil, kendi öz irademizle mantıklı kararlar vermek dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat