Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MÜFTÜDEN İLGİNÇ MESAJ Hocam bu mesaj olmadı! NERENİZİN EKSİLMESİNİ BEKLİYORSUNUZ?

Hiçbir zaman bu köşeden şahsımla ilgili olan konuları paylaşma gereği duymadım. Ama bu hafta şahsımı da ilgilendiren bir olayla karşı karşıya kaldım. Bu yönü ile affınıza sığınarak, hem ilçemizin hem de şahsımı ilgilendiren bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hepinizin bildiği üzere Ankara’nın birçok ilçesinde uygulanmayan Sala verme meselesi ilçemizde uygulanmaya başladı. Daha önceki yıllar ve aylarda vefat eden kişilerin salaları gündüz istenilen saatte verilirken, alınan karar sonrası ilçemizde sala sayısında kısıtlamaya gidilerek Sabah Saat 10:20’de ilk sala, öğle saat 13:00’gibi ikinci sala verilmeye başlandı.

İlçemizde yıllardır gelen sala olayında yapılan değişiklik, zaman zaman bir takım sorun ve sıkıntıları da beraberinde getirdi. Örneğin ilçemizde Din Görevlisi olan bir kişinin annesinin salası defin işlemi yapıldıktan sonra verildi. Bu konuyu defaatle Müftü beye iletsem bu yönde gazetemizde haber yapsam, uygulamanın yanlış ve sorunları da beraberinde getirdiğini belirtsem de, bu yönde her hangi bir değişiklik yapılmadı.

Gelelim asıl konumuza. Geçtiğimiz hafta Pazartesi gecesi Merhum dayımın eşi,  anam yarısı yengem yurt dışında vefat etti. Yurtdışından geleceği için; uçaktı, biletti, cenaze aracıydı ne zaman geleceği belli olmadığından dolayı defin saati de belli değildi. Nitekim Salı günü sabah İlçemize getirildi. Çocuklarının isteği üzere Saat:10:00’da defnedilmesine karar verildi. Ve sala verdirmek üzere camii imamını aradım. Durumu anlatıp, saat: 10:00’da defin olacak dedim. Haliyle ilçemizde o saatte sala verilmediği görevli sala veremeyeceğini, hatta izinli olduğunu belirterek, müftü beyle görüşmemi istedi. Gazeteci olmam ve ilçemizde yetkililerin numarası kayıtlı olduğu için müftüyü arayıp durumu izah ettim. Sağ olsun tamam deyip, sala verecek kişinin telefon numarasını gönderdi ve kendisi ile görüştüğümü saat: 10:20’yi beklemeden ( ilçemizde ilk sala verilme saati) sala verilmesinde sıkıntı olmayacağını söylememi istedi. Vermiş olduğu numarayı en az 4-5 kez aramama rağmen cevap alamayınca, tekrar müftüyü aradım ve sala verecek kişinin cevap vermediğini söyledim. Bana şerefiye camiine gidip sala metnini tuvalet görevlisine vermemi, kendisinin ise sala verecek kişiyi arayacağını bir şekilde salayı verdireceğini ifade etti. Nitekim saat 9:30’gibi salamız verildi. Aracımla mezara giderken müftü bey whatsaptan mesaj çekti, bakın sayın müftü çekmiş olduğu mesajında ne diyor. “[09:37, 04.11.2020] Müftü İsmail GÖKSU: S.a.Verildi ne oldu? Bir yerimiz eksildi mi? Yok.Zaten istisna durumlarında sala veriyoruz demiştim sana. Buna rağmen yeni kaymakama sanki bir problem var gibi bahsetmişsin. Gerek yok Yusuf usta hepimiz dinen kardeşiz ve hep öleceğiz. Başın sağolsun. Allah rahmet etsin” acımında vermiş olduğu etki ile arabamda şu cevabı yazdım; “ Hocam cenazem var şu zamanda bu mesaji yazdin8z ya helal sizs” müftü bey tekrar cevap verdi. “[09:38, 04.11.2020] Müftü İsmail GÖKSU: Bir şey denedim kırılma tamm, Demedim”….

Yorum size ait. Şimdi acizane müftü beye sormak istiyorum. Bu olay sıradan bir vatandaşın başına gelse, o kişi size nasıl ulaşacaktı?

Mesajınızda “bir yerimiz mi eksildi” de ki kastınız, acaba nerenizin eksilmesini bekliyordunuz? Ya da sizin bir yerinizden bir şeyler eksilen ya da çoğalan bir kişiliğe mi sahipsiniz?

Salayı günde iki defe vermekteki kastınız ya da amacınız ne?

Gün içerisinde 2 yerine 3-4 kez sala verilse kime zararı var?

Burada amaç vatandaşların sesten dolayı rahatsız olması ise, o zaman bir karar alında, İlçemizde sabah ezanını da okutmayalım, vatandaş kan uykuda sesten rahatsız olmasın!

Birde Müftünün görevleri arasında “Mahalli basını takip etmek ve gereğini yapmak” gibi görevi de var.

Ağustos ayında sala konusunda ilçemizde yaşanılan sıkıntıları gazetemizde haber yapmış, konuya bir an önce çözüm yolu bulunmasını istemiştik. Acaba bu konuda her hangi bir girişiminiz oldu mu? Oldu ise ne yaptınız?

Ve son olarak bu acı günümde bana yazmış olduğunuz mesajdan dolayı her hangi bir hakkım olmuş ise, sizi yaradana havale ediyor, bırakın bu dünyada mizanda dahi hakkımın helal olmadığını belirtmek istiyorum.

Ve mümkünse Allah için şu ilçeye bir şeyler yapmanızı canı gönülden istiyorum.

Ve siz okurlarından her ne kadar ilçemizin sorunu olsa da şahsımı da bağladığı için böyle bir yazıyı kaleme aldığım için özür diliyorum. Yazımı  bir anlayamayanlar için bir hadisi şerifle sonlandırmak istiyorum “  Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz!” selam ve dua ile…

 

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat