Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

YETKİLİLER UYUYOR MU?

Son günlerde ilçemizde yaşanılan olayları görüp, yaşanılanları aktarmamıza rağmen yetkililerin kılını kıpırdatıp, hiç bir şey yapmak istememeleri şahsımla birlikte konuya şahitlik edenlerin şaşkına çeviriyor. Son günlerin en tartışılan konusu Maltepe Dershanesinden kalan ve şuan pansiyon olarak kullanılan bina. Bina ile ilgili yaklaşık 1,5 ay önce bir haber yaptık. Burada legal yerine illegal işlerin olduğunu, hatta buranın pansiyon olarak kullanıldığını, yetkililerin bir an önce bina ile ya da kiralayan kişiler ile ilgili yasal yolları uygulaması gerektiğini ifade ettim. Sağ olsun Emniyet bir baskın yaptı, ama boş çıktı denildi. Halen orada kalan kişilere rağmen bu baskın nasıl boş çıktı anlam veremedim. Her ne ise, geçtiğimiz hafta görüntü almak isteyen Atalay Dinçer’e yapılan saldırı sonrası olayın rengi biraz daha değişti. Kiralayan bayanın eşi, farklı bir gazeteye videolu açıklama yaptı. Hatta zaman zaman biri ya da birilerinin para istediği lanse edildi. Kaçak göçek yapılan ve yasal olmayan ses kayıtları ortaya atıldı. Beni ne para istedi iddiası, ne de o kişiler arasındaki davaları çok alakadar etmiyor. Benim asıl meselem ki, yukarıda da dediğim gibi, kiralayan bayanın eşi, açıklama yapıyor. Diyor ki; “ biz oraya yatırım yaptık. Hatta bir milyona yakın para harcadık diyor ve ekliyor, Bu ilçe neden bu kadar sahipsiz, yargı neden müdahale etmiyor. İlçeye yatırım yapmak isteyen kişi neden engellenmek istiyor vs vs”
Öncelikle şunu açık açık belirteyim, ilçeme kim fayda yönünde bir çivi çakıyorsa, çakmak istiyorsa gerek şahsım gerek gazetemle arkasındayım. Ama biri ya da birileri gerek siyaseten, gerek parasının çokluğu, gerekse, çığırtkanlığı ile illegal bir iş yapıyorsa babamda olsa karşısındayım.
Gelelim konumuza. Binayı kiralayan bayanın eşi aslında Haksızda sayılmaz. Gerçekten yargı neden müdahale etmiyor! Adam bilmem kaç ay önce kiralamış, ne tadilat izni almış, ne iş yeri açma ruhsatı var, ne deprem testi yaptırmış, ne güvenliği var, ne de resmi bir iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmamasına rağmen, hangi güçle, hangi akılla, ya da kim ya da kimlerin desteğini arkasında hissederek bu binada kendi söylemi ile diyorum, bir milyon gibi bir parayı neye göre harcıyor?. Tüm bu harcamaları hangi statü ile yapmış?. Onu da vazgeçelim, şuan orada kalan kişileri hangi statüde kalıyor, orada kalan kişi ya da kişiler kimler? Bu kişilerden hangi hizmet karşılığında para alıyor? Oranın Elekrik, Su Doğalgaz faturası hangi kişinin üzerine ne olarak kesiliyor? Orada kalan kişilerden Emniyetin haberi var mı? Varsa neden kimse hiçbir şey yapmıyor? Yoksa Emniyet konu bu kadar ayyuka çıkmışken neden gecenin bir yarısı değil de öğleye doğru binada kimse yokken, işine gücüne gitmişken baskın ya da denetleme yapıyor? Ve sayın yetkililerimiz. En ufak bir olayda ortalığı velveleye veren, çıkan kavgada basın mensuplarına çekim yapamazsınız diye baskı uygulamaya çalışan Emniyet Güçleri bu binayı hiç mi takip etmiyor?.
Bir başka önemli konu ise, bu işe çakmak çakıp, öküz altında buzağı arayanlar bu olaya kim yada kimleri dahil etmek istiyorlar.? Acaba yine birileri bu olaydan da kendilerine siyasi bir çıkar mı sağlamak istiyor? Ve birde şakşakçılar var. Sözde memleket sevdalıları… “Adam ilçeye yatırım yapmış, bırakın yapsın” diyenler. Yahu adamların vergisi yok, algısı yok, kaydı yok, izni yok, kafasına göre el altından iş yapıyorlar. Madem öyle kimse vergi vermesin, kimse yüzlerce binlerce lira harcayıp, işleri prosedürüne göre yapmasın, herkes kafasına göre iş yapsın. Sonrada çıksın, “ bizler ilçeye yatırım yapmaya çalışıyoruz, engelliyorlar” desin. Oldu, başka… Burası muz cumhuriyeti mi? Burada herkes her istediği illegal işi yapabiliyor mu?
Konu ile ilgili sayın yetkililerimiz bir an önce işlem yapmalı. Hatta bu kez işlem yaparken, burada bir şey yok demesinler, iş yerini kiralayan kişi sizin bir şey yok dediğiniz yere 1 milyon gibi bir para harcadığını söylüyor. Bakalım bu bina ile ilgili ne gibi gelişmeler yaşanacak. ( Dip not aldığım son bilgi binayı kiralayan kişiler aylar önce yapması gereken yasal işlemler için hafta başında başvuru yapmışlar. Yani bu şu demek, aylar önce yapılan tadilata kılıf uydurulacak buda göz önünde bulunsun).
Ve kömür olayı. Belki biliyorsunuz belki bilmiyorsunuz, yardım derneğimiz vardı. İlçede belki binlerce kişiye yardım yaptık. O yönü ile ilçemizde bulunan yardıma muhtaç kişileri az çok biliyoruz. Kömür olsun gıda olsun, gerçek manada ihtiyaç sahibi olan kişilere kim ne yardım yapıyorsa Rabbim razı olsun. Ancak bu işleri yaparken kaş yapayım derken göz çıkartmamak gerek. Mansur Başkan bu yıl kömür yerine kartlara para yatırmayı tercih etti. Aldığım bilgi, kamuoyundaki iddialara ilçemizde bu kömürü bir ya da birkaç kişinin dağıtacağı. Öncelikle bu dağıtım yapacak kişi ya da kişiler kime neye göre belirlendi? İkincisi bu bir ya da 2 kişi ilçemizde bulunan o kadar ihtiyaç sahibinin ihtiyacını aynı anda nasıl karşılayacak? Daha önceki yıllarda 5-6 ekibin günlerce süren dağıtımını tek başlarına nasıl yapacaklar? Önümüzden gelen kış ayı olması nedeniyle bu gibi konulara da çözüm yolu bulunursa, en azından tohum desteğindeki dağıtımda yaşanılan sıkıntıların benzeri yaşanmamış olur.
Yavuz hırsız olup, ev sahibini bastırmaya çalışmamak, yaptığımız ya da yapacağımız yardımları reklam ya da çıkar uğruna değil; Allah rızası için yapmak dilek ve temennisi selam ve dua ile..
(Bahse konulu yer Perşembe günü mühürlendi. Detaylar haftaya gazetemizde)

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat