Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

57.Kütüphane haftası kutlandı

Her yıl 29 Mart-4 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlanan Kütüphane haftası, bu yıl da “Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik” ana temasıyla kutlandı. Ve bu yıl 57.cisi kutlanan kütüphane haftası, salgın hastalık nedeniyle kısıtlı ve sınırlı kutlandı.
Ülkemizde 1964 yılından bu yana her yıl 29 Mart-4 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlanan Kütüphane haftası, bu yıl da “Pandemi Sürecinde Yayımcılık ve Kütüphanecilik” ana temasıyla kutlandı.
Önceki yıllarda kalabalık gruplarla coşku içerinde kutlanan kütüphane haftası, salgın hastalıktan dolayı geçen yıl etkinliklerin yasaklanmasıyla kutlama yapılamamıştı, bu yıl da yine salgın hastalığın devam etmesi nedeniyle kısıtlı ve sınırlı kutlama yapıldı.
Bu yıl 57.’si kutlanan Kütüphane Haftasında; şayet mevcut durumların uygun olması halinde ilçemiz Yunus Emre Halk Kütüphanesi’nde, 25-30 kişilik öğrenci gruplarına, Ankara Adnan Ötüken il Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından programlanmış uzman öğretmen eşliğinde kişisel gelişim ve zeka oyunları (Koridor) olmak üzere iki bölüm halinde seminerin verileceği belirtildi.
2020 YILI EN ÇOK KİTAP OKUYANLAR BELİRLENDİ
Yunus Emre Halk Kütüphanesi yetkilileri tarafından 2020 yılı en çok kitap okuyanlar belirlendi.
Kategorilerine göre ayrılan okuyucular şöyle;
Okul öncesi okuyucular arasından;
Estel Deren Akdan okuduğu 365 kitap sayısı ile birinci, Sare Sarıtaş okuduğu 48 kitap sayısı ile ikinci ve Ömer Göktürk Kutlu okuduğu 45 kitap sayısı ile üçüncü oldu.
Çocuk okuyucular arasından;
Zafer İlkokulu öğrencisi Ahmet Türker Akdan okuduğu 463 kitap sayısı ile birinci, yine aynı okulun öğrencisi Ceren Çetin okuduğu 259 kitap sayısı ile ikinci ve Abdulkadir Ünlü İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Adil Ahmet Yıldırım okuduğu 244 kitap sayısı ile üçüncü oldu.
Genç Okuyucular arasından;
Açık lise öğrencisi Sümeyra Çetin okuduğu 45 kitap sayısı ile birinci, Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi öğrencisi Elif Kara okuduğu 44 kitap sayısı ile ikinci ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Ayşegül Kara da okuduğu 33 kitap sayısı ile üçüncü oldu.
Yetişkin okuyucular arasından;
Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Güler Kara okuduğu 65 kitap sayısı ile birinci, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Akgün Akdan okuduğu 63 kitap sayısı ile ikinci ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Atila Kara okuduğu 56 kitap sayısı ile üçüncü oldu.
2020 yılı kütüphane dostu Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Şükriye Kantaroğlu seçildi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat