Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

58.Kütüphane Haftası Kutlanıyor

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphane Haftası, bu yıl da 28 Mart – 3 Nisan 2022 tarihleri arasında kutlanıyor. Bu yıl 58.’cisi kutlanan Kütüphane Haftası’nın ana temasının, “Kütüphanede Hayat Var” olarak belirlendiği belirtildi.
Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan Kütüphane Haftası, bu yıl da 28 Mart – 3 Nisan 2022 tarihleri arasında kutlanıyor.
Bu yıl 58.’cisi kutlanan Kütüphane Haftası’nın ana teması “Kütüphanede Hayat Var” olarak belirlendi.
Tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Yunus Emre Halk Kütüphanesinde de, Kütüphane Haftası kutlanmaktadır.
İlçemizde, kütüphane haftası nedeniyle okullar da kütüphaneyi ziyaret ederek öğrenciler hem kütüphane haftasını kutluyorlar hem de kitap, kütüphane ve okuma kültürü hakkında bilgi sahibi oluyorlar.
Ayrıca İlçemiz Kütüphane yetkilileri tarafından, hafta nedeniyle 2021 yılında en çok kitap okuyan okuyucuların listesi belirlendi.
Listede 2021 yılı Kütüphane dostu da gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü seçildi.
Gururlandığını belirten Görgülü, 7’den 70’e herkesin kitap okumasının gerektiğini ve ilçemizde sadece bir tane bulunan kütüphaneden mutlaka yararlanılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
Ve, kategorilerine göre en çok kitap okuyan okuyucuların isimleri ise şunlar;
Okul öncesi okuyucular arasından;
Okul öncesi öğrenciler Alihan Güler okuduğu 57 kitap sayısı ile birinci, Eren Atuğ okuduğu 56 kitap sayısı ile ikinci ve Ervanur Sakin de okuduğu 53 kitap sayısı ile üçüncü oldu.
Çocuk okuyucular arasından;
İbrahim Baltacı Ortaokulu öğrencisi Ahmet Türker Akdan okuduğu 333 kitap sayısı ile birinci, Şehit Filiz Koçak İlkokulu öğrencisi Estel Deren Akdan okuduğu 308 kitap sayısı ile ikinci ve Zafer İlkokulu öğrencisi Ceren Çetin de okuduğu 146 kitap sayısı ile üçüncü oldu.
Genç okuyucular arasından;
Abdulbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Sıtkı Kılıç okuduğu 67 kitap sayısı ile birinci, Üniversite hazırlık öğrencisi Ömer Faruk Sarıkaya okuduğu 50 kitap sayısı ile ikinci ve Şehit Orhan Durukan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kader Yeşilöz de okuduğu 40 kitap sayısı ile üçüncü oldu.
Yetişkin okuyucular arasından;
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Akgün Akdan okuduğu 87 kitap sayısı ile birinci, ev hanımı Filiz İnel okuduğu 67 kitap sayısı ile ikinci ve İbrahim Baltacı Ortaokulu öğretmeni Yusuf Düğer de okuduğu 59 kitap sayısı ile üçüncü oldu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat