Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ak Partililer asfalt atılsın dedi CHP’LİLER REDDETTİ

Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında bulunan yerlerde geçtiğimiz 5 yıl içerisinde gerekli bakım, onarım ve asfaltlama işlemlerini yeterince yapmadığını, bu çalışmaları bir an önce yapması yönünde vermiş oldukları önerge CHP’li Belediye meclis üyelerince reddedildi.
Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Mecliste Asfalt atma bakım ve onarım konusunda Ak Partili meclis üyeleri ile CHP’li meclis üyeleri karşı karşıya geldi. Meclis toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayan yerlere asfalt atılması talebi CHP’li meclis üyeleri tarafında reddedildi.
Cuma günü yapılan belediye meclis toplantısında Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Bünyamin Kılıçaslan, Ercan Altuntaş ve Hikmet Demirkan imzalı verilen önergede şöyle denildi.
“İlçemiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz 5 yıl boyunca mağdur edilmiş, ASKİ tarafında tahrip edilmiş yolların 5216 sayılı Büyükşehir yasası gereğince sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokakların bakım, onarım ve asfaltlama işlemlerini yeterince yapmamıştır. 2024 yılı asfalt sezonunda Hürriyet, Yenimahalle, Ekici Mahallesi, İstiklal Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Emek Mahallesi, Hacıenbiya Mahallesi, Tuzla Mahallesi, Yeşilova Mahallelerinde bulunan cadde ve sokakların, Karandere, Yeşilyurt, Devekovan, Baltalı, Aliuşağı, Ağaçören, Kacarlı, Acıkuyu, Karamollauşağı, Büyük Damlacık, Küçük Damlacık, Odun Boğazı, Büyük Kışla, Akarca, Doğankaya, mahallelerinin grup yollarının asfaltlanması için, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek çözüme kavuşturulması hususundaki önergemizin kabulünü arz ve talep ederiz” denildi. Önerge CHP’li Belediye Meclis üyelerinin red oyu ile gündeme dahi alınmadı.
Önerge hakkında mecliste kısaca bilgi vere Ak Parti Gurup Başkanı Bünyamin Kılıçaslan, “Şereflikoçhisar İlçesi sınırları içerisinde malum Büyükşehir Belediyesinin bir takım sorumlulukları var. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde özellikle asfaltla ilgili büyük mağduriyetler yaşadık. 2019-2024 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 34 km kanal çalışması yapılmış, o şekilde durmaktadır. Ve artı gurup yoları. 5 yıl boyunca Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olmasına rağmen yapılmadı. Sizde seçim boyunca yapmış olduğunuz kampanyanızda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlik olursak, biz bu soruları çözeriz. Bizde buna istinaden sizin de elinizi güçlendirmek adına, meclise bu önergeyi getirdik, yarın gittiğinizde sizde böyle bir meclis kararı var, Şereflikoçhisar halkı hizmet bekliyor denebilirdi. Ama kıymetli meclis üyelerimiz uygun görmedi” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat