Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ALICI, SULU TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞINA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, İlçemiz Belediyesi tarafından geçtiğimiz gülerde satışa çıkarılan sulu tarım arazilerinin satılmasına tepki gösterdi. Kuraklık kendini inanılmaz boyutlarda hissettirirken sulu tarımın önemini bir kez daha çiftçilerimiz anlamış durumdalardır diyen Alıcı; ‘’Babalar gibi satarım’’ anlayışını bırakarak adınızın ‘’parsel parsel sattılar’’ olarak anılmasını istemiyorsanız, belediyemize ait olan sulu tarım arazilerinin satışından acil olarak vazgeçin” dedi.
Haftalardır kamuoyuna her hangi bir açıklama yapmayan CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı sessizliğini bozdu. İlçemiz Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde satışa çıkarılan sulu tarım arazileri hakkında açıklama yapan Alıcı, Ankara Büyükşehir Belediyesini de örnek göstererek, yerel yönetime gönderme yaptı.
Alıcı yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“18 Haziran 2021 tarihinde ilçemiz gazetelerinde ve belediye anonslarından ilanen duyurusu yapılan Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı Taşınmaz mal satış ilanında ilçemiz Emek mahallesinde 5 adet sulu, Hamzalı mahallesinde ise 2 adet kuru tarım arazisi satış ilanı verilmektedir. Tarım ülkesi olan ülkemizde kuraklık kendini inanılmaz boyutlarda hissettirirken sulu tarımın önemini bir kez daha çiftçilerimiz anlamış durumdalardır.
Ulusal basında da yer alan birçok belediye kırsal kalkınmaya öncelik vererek belediyeye ait tarım arazilerini değerlendirmiş, belediyeye gelir vatandaşa destek olmaktadır. Bu düşünceler ile Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığımız da hepimizin bildiği üzere bir birim kurmuş, ziraat mühendisi görevlendirilmiş ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Belediyeye ait tarım arazilerinin değerlendirilmesi ve işlenmesinde kurulan birim neden aktif hale getirilerek tarım arazileri değerlendirilemedi ve satışa sunuldu?
Belediye seçimlerinden sonra aylık olarak toplanan belediye meclisinin neredeyse tamamında parsel satışları yer aldı. Kırsal mahallelerdeki parsel satışlarının anlaşılır bir tarafı vardı. Çünkü vatandaşlarımız bu parsellerin üzerine yıllar önce bina yapmış veya bahçesi durumunda olduğundan ve kirasını belediyenin almamasından kaynaklı satışların Şereflikoçhisar Halkına izahı olabilirdi. Ama ilanen satışa sunulan sulu tarım arazilerinin satışını bu ilçenin vatandaşına anlatamazsınız. İlçemizin en verimli tarım arazilerinden olan bu beş parsel tarım arazisinin üstelik yıllık kira bedelinin alınmasına rağmen satışı insanlarımızın aklında soru işareti bırakacaktır. Ortalama 17 yıllık yerel iktidarınızda kaç parsel Şereflikoçhisar Belediyesine kazandırdınız?
‘’Babalar gibi satarım’’ anlayışını bırakarak adınızın ‘’parsel parsel sattılar’’ olarak anılmasını istemiyorsanız, belediyemize ait olan sulu tarım arazilerinin satışından acil olarak vazgeçin. Bu ilçenin ortak malı olan sulu tarım arazilerinin satılması sonrasında Ankara halkı Ankara’nın arazilerini parsel parsel satanlardan nasıl hesap sormuş ise emin olun Şereflikoçhisar halkı da arazilerini parsel parsel satanlardan hesap soracaktır. Şereflikoçhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mustafa ALICI

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat