Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ANDAÇ’TAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

CHP’den ihraç edilen Meclis Üyesi İsmet Andaç, İlçe Başkanını hedef alan zehir zemberek açıklama yaptı. Aslında ihraç edilmemin istenmesindeki asıl konu bu basit nedenler değildir diyen Andaç; CHP İlçe Başkanını hedef alan açıklama yaptı. İlçe Başkanı Mustafa Alıcı’nın kendi dolmuşu ile park ve bahçelere alınan elemanları gölbaşına götürüp, getirmek için 100 TL gibi fahiş bir fiyat isteyerek işgal ettiği makamı ekonomik menfaate çevirmeye çalışmasının araştırılması ve Bir ekmeğe muhtaç olan insanlar dururken Alıcı soyadında kaç kişinin istihdam edildiğinin araştırılması” gibi konuların araştırılması için 07 Ekim 2020 tarihinde CHP Ankara İl Başkanlığına ve il disiplin kuruluna bildirdiğini, Ancak onlardan da hiçbir cevap alamadığını ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde Partisinden istifa eden Meclis Üyesi İsmet Andaç yazılı açıklamalarına devam ediyor. Bu haftada gazetemize yazılı basın açıklaması yapan Andaç, ihraç nedeninin arkasında yatan nedenleri açıkladı. Açıklamasında İlçe teşkilatına ve İlçe Başkanına göndermelerde bulunan Andaç şu ifadelere yer verdi.
“SAYGIDEGER ŞERELİKOÇHİSARLILAR;
Çok değerli hemşerilerim CHP Ş.Koçhisar İlçe Başkanlığının Ankara il disiplin kuruluna hakkımda yapmış olduğu suçlamalar şunlardır.
1-İlçe Örgütünden ve ilçe başkanından habersiz önergeler verilmesi.
2-İlçe başkanlığınca yapılan yazılı ve sözlü görüşme davetlerine icabet edilmemesi.
3-Eski ilçe başkanı ile gazete ve gazetecilerin ziyaret edilmesi.
4-Atatürkün sözlerine de yer verilen büstün harf eksikliği ile ilgili, diğer belediye meclis üyesinin vermiş olduğu önergenin ret edilmesi.
Bu suçlamaların neticesinde C.H.P Ankara İl disiplin kurulu tarafından 14.10.2020 / 4 sayılı kararı ile kınama cezası aldım. Ancak C.H.P Ş.Koçhisar ilçe başkanlığını, bu almış olduğum kınama cezası tatmin etmediği için beni genel merkez yüksek disiplin kuruluna kesin ihraç talebi ile ihracımı istemişlerdir.
Bu sürecin devamında 15 Ocak 2021 / 59 tarih ve sayılı genel merkez yüksek disiplin kurulu kararı ile C.H.P üyeliğinden ihraç edildim.
Değerli hemşerilerim;
Aslında ihraç edilmemin istenmesindeki asıl konu bu basit nedenler değildir.
Aşağıda sıralayacağım parti içerisinde rahatsızlık veren ve kamuoyunda konuşulan bazı konuların araştırılması için 07 Ekim 2020 tarihinde CHP Ankara İl Başkanlığına ve il disiplin kuruluna bildirdim. Ancak onlardan da hiçbir cevap alamadım.
Araştırılmasını istediğim konular şunlardır.‘’
1-İlçede uygulanmaya başlayan özel halk otobüsü işinin başından sonuna araştırılması
2-İlçe binasının tadilatı ile ilgili harcamaların araştırılması
3-İlçeye ücretsiz olarak temin edilen 2. El mobilyalara esnaftan fatura almak için yapılan çalışmanın araştırılması
4-İlçe Başkanı Mustafa ALICI ticari plakalı taksi aldıktan sonra taksicileri ziyaret edip “sizin plakalarını 500.000 TL yapacağım” dediğinin araştırılması
5-İlçe Başkanı Mustafa ALICI’nın kendi dolmuşu ile park ve bahçelere alınan elemanları gölbaşına götürüp, getirmek için 100 TL gibi fahiş bir fiyat isteyerek işgal ettiği makamı ekonomik menfaate çevirmeye çalışmasının araştırılması
6-Bir ekmeğe muhtaç olan insanlar dururken ALICI soyadında kaç kişinin istihdam edildiğinin araştırılması
7-İşsizliğin tavan yaptığı ve çocukların şu koronalı günlerde interneti, tableti ve bilgisayarı olmadığından eğitim alamadığı dönemde ilçe yöneticisini kadrolaştıran, hem de hiçbir ihtiyacı olmadığı halde (Arabası, evi ve yüzlerce dönüm arazisi olan) bankamatik gibi maaş ödenmesinin araştırılması
8-ASKİ’nin ihtiyacı olan hırdavat malzemesinin alınması yönteminin araştırılması ve sonuçlandırılması.
9-Vatandaşların sokaklarla ilgili şikayet ve taleplerine ‘sokaklar ilçe belediyesinin sorumluluğundadır, bizim ( Büyükşehir Belediyesini kasdediyor.) sorumluluğumuz caddelerdir, diyerek olumsuz cevap veriyor.
Ancak büyükşehir görev alanı dışında bulunan kendi sokağına gelince hatta kendinden başka hiç kimsenin kullanmadığı kendine özel sokağına Büyükşehirin dev gibi makinalarını ve tırlar ile malzemelerini kullanmakta imtina etmiyor. İstenirse yerinde tesbit yapılabilir.
10 – İlçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri kendilerini Büyükşehir belediye başkanı gibi görüyorlar. Büyükşehir Belediye Meclis toplantında Şereflikoçhisar İlçe Belediye Başkanı ile Sayın Mansur Yavaşın arasında geçen diyaloğda Mansur Bey de ‘’ zaten kıraldan çok kıralcı var başkanım ‘’ diyerek serzenişte bulunarak ilçe yönetimin partimizi bu davranış şekilleri ile toplum nezdinde ne kadar küçük düşürdüklerinin en bariz örneğidir.
Toplumun içinde dolaşan bu iddiaların araştırılıp, sonuçlandırılması çok önemlidir. İleride yapılacak seçimlerde saha çalışmalarında karşımıza çıkar ve hesap veremeyiz.’’
Değerli Hemşerilerim ben belediye meclis üyeliği görevimi Halk adına yapıyorum ve bu soruları halk adına sordum. Konu tamamen bundan ibarettir. Israrla İhraç edilmemi istenmesinin sebebi bu sorulardır. Saygılarımla. İSMET ANDAÇ Belediye Meclis Üyesi”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat