Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ankara-Niğde otoyolu açıldı

Ülkemiz için çok büyük bir öneme sahip olan ancak, ilçemiz adına olumsuz sonuçlar doğuracağı tahmin edilen Ankara-Niğde otoyolunun bir kısmının açılışı yapıldı. Hızlı ve gelişen semtimiz Zeytinburnunda zeytinburnu escort kadınları her zaman seks yaşamını renklendirirler. Açılışta konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan; “ Hizmete açtığımız bu projeyle trafik akışı güvenli sağlanacak. 4 saat 14 dakikada mevcut yol kat edilirken, bu otoyolla 2 saat 22 dakikada ulaşım sağlanacak” dedi.

Türkiye’nin en akıllı otoyolu’ 330 kilometre uzunluğundaki Ankara-Niğde Otoyolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle geçtiğimiz günlerde açıldı. Otoyol, yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ve 15 kişilik ekiple tek merkezden yönetilecek. Sistem ile otoyolda yaşanabilecek kaza ve diğer tehlikeli durumlara karşı sürücüler anında uyarılacak.

Ankara-Niğde Otoyolu, Türkiye’nin en akıllı yolu sakarya evden eve nakliyat olma özelliğini taşıyor. Yerli ve milli imkanlarla üretilen Olay Algılama Sistemi’nin otoyol üzerinde bulunan kameralara entegre edilmesiyle, otoyolda oluşan tehlikeli kaza, ve trafik gibi durumlara göre gerek operatörler gerek sürücülere uyarılar yapılacak.

Mevcut yolda 317 kilometreyi 4 saat 14 dakikada kat edenler 2 saat 22 dakikada aynı noktaya ulaşabilecek. Yılda bu otoyol sayesinde ülkemizin vakitten 885 milyon lira, akaryakıttan 743 milyon olmak üzere toplam 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan törende önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Hizmete açtığımız bu projeyle trafik akışı güvenli sağlanacak. 4 saat 14 dakikada mevcut yol kat edilirken, bu otoyolla 2 saat 22 dakikada ulaşım sağlanacak. Bu otoyolla vakitten 885 milyon lira ve akaryakıttan 743 milyon lira kazanç olacak. Önemli turizm merkezlerine ulaşımda da ciddi katkılar sağlayacak. 6,5 milyon bitki, 1.1 milyon çimlendirmeyle bölgenin çehresi de değişecektir. Yoğun bir şekilde ağaçlandırma çimlendirme yapmak lazım. Bir diğer özelliği döşenen fiber iletişim ağı, sensör ve kameralarla akıllı yol olarak tasarlanmış olmasıdır. Eskiden tamamen insan gücüyle yapılan işlemler akıllı ulaşım sistemiyle gerçekleştirilecek. Buzlanmaya, akıllı araçların kullanımına kadar bu projeyle geleceğin yolunu inşa ettik” dedi.

GÜZERGAHI NERESİ OLACAK?

Proje güzergâhı Ankara ili Gölbaşı, Bala, Şereflikoçhisar, Evren İlçeleri; Konya ili Kulu ilçesi; Kırşehir ili Merkez ilçesi; Aksaray ili Ortaköy, Sarıyahşi, Gülağaç, Ağaçören, Merkez ilçeleri; Nevşehir ili Acıgöl, Derinkuyu ilçeleri ve Niğde ili Merkez ilçesi sınırları içerisinden geçecek.

İLÇEMİZİ NASIL ETKİLEYECEK?

Ankara-Niğde otoyolunun hizmete açılması ilçe kamuoyu tarafından hoşnutla karşılanmadı. İlçemizin ortasından geçen ve İlçemiz adına önemli bir gelir kaynağı olan E90 Karayolunun bundan sonra eski canlılığının olmayacağını düşünen ilçe halkı ilçemiz adına olumsuz sonuçların doğuracağını savundular. E90 karayolunun artık eskisi gibi araç trafiği olmayacağını, buradan geçen araçların bundan böyle yeni açılan otoyolu kullanacaklarını dile getirerek, ilçemizin en önemli gelir kaynaklarından birisinin daha elimizden gittiğini, ilçemizin her geçen gün kan kaybettiğine dikkat çektiler.

Zira oto yola kayacak olan geçişlerin bir kısmı E-90’ı tenhalaştıracak, İlçemiz ekonomisine bir engel teşkil edecek. Kamuoyunda endişeler oluşturan yeni oto yolun faaliyete geçmesi, mevcut yol boylarında ki tesislerin bir kısmının kapanmasına bir kısmının da istihdamda ve gelişmede geri adım atmalarına neden olacağı düşünülüyor. Özel otomobillerin büyük kısmının oto yola kayacağı, otobüs ve kamyonların ise mevcut yolu kullanmaya büyük oranda devam etmesi halinde bir müddet daha sıkıntı vermeyeceğini de düşünenler var. Oto yolun 2. Kısmının da yılsonuna kadar hizmete gireceğini belirten Kara Yolları Genel Müdürlüğünün bu açıklamasına göre, E-90 karayolunun tenhalaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçemizi ne şekilde etkileyeceği zaman içerisinde gösterecek. Fakat herkesin ortak görüşünde ise endişeli bekleyiş hakim.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat