Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Başaran kömür olayına tepki gösterdi BURADA HALK MI KAZANIYOR, YANDAŞLARA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR?

Ak Parti önceki dönem İlçe Başkanı Sait Başaran Mansur Yavaş’ın kömür dağıtımına tepki gösterdi. Kömür dağıtımında birtakım yanlışlıkların yapıldığına vurgu yaparak, “Halkın parası halka mı veriliyor? Cebimden mi alınıyor?“ dedi. Kömür dağıtım konusuna da değinen Başaran; “Dağıtılan kömürün ihalesi nasıl yapıldı, yoksa yandaş kömürcülere mi doğrudan peşkeş çekildi? Burada halk mı kazanıyor yandaşlara peşkeş mi çekiliyor? Mansur Yavaş’ın bunlardan haberi var mı? “ dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllarca ilçemizle birlikte diğer ilçelerde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yapılıyordu. Geçtiğimiz yıllarda ihtiyaç sahibi kişilerin kapılarına kadar götürülen kömürler, görevliler nezaretinde hane halkına belirli evraklar ile teslim ediliyordu. Ancak ABB Başkanı Mansur Yavaş, bu yıl ilk defa kömür yardımı yapmak yerine daha önceden ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılan kartlara hane başı 2.150.00 TL para yatırmayı tercih etti.
Geçtiğimiz günlerde kartlara yatan ve dağıtımı kısa bir süre sonra başlayacak olan kömür dağıtımı hakkında bir önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı olan Sait Başaran tepki gösterdi. Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan ve konunun muhataplarına tek tek soru soran ve “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÖMÜR DAĞITIYOR (HALKIN PARASI HALKAMI VERİLİYOR ?,CEBİNDENMİ ALINIYOR?)” başlıklı açıklamasında Başaran şu ifadelere yer verdi.
-Kömür parasını kartlara yükleyerek insanları deşifre etmiyoruz diyor,
-Nakliyecileri aradan çıkardık diyor,
-Ankaralının parası Ankaralının cebinde kalacak diyor(MANSUR BAŞKAN)
İyi hoş güzel Allah razı olsun da, Mansur başkanı görsem vallahi kendine soracağım:
1-Sn Başkan bu kömür önceden hiç mi dağıtılmıyordu?
2-Önceden kaç ton dağıtılıyordu (hane başı)
3-Önceden hangi kalite kömür dağıtılıyordu (yerlimi, ithal mi?)
4-Önceden benim ilçemde kaç hane kömür alıyordu, şimdi kaç hane alıyor?
5-Dağıtılan kömürün ihalesi nasıl yapıldı, yoksa yandaş kömürcülere mi doğrudan peşkeş çekildi?
Sorular uzayıp gidiyor…
Burada halk mı kazanıyor yandaşlara peşkeş mi çekiliyor? MANSUR YAVAŞ’ın bunlardan haberi var mı bilmiyorum ama bildiğim birkaç şeyi yazmadan duramayacağım, kararı halk versin.
1-Bu kömür yıllardır zaten dağıtılıyordu.
2-Önceden hane başı 1,5 ton dağıtılıyordu (Şuan 2150 TL yüklendi ve tonu 3000 lira olan ithal kömürden sadece 700 kilo alabiliyorlar, VATANDAŞIN KAYBI 800 kilo ,vatandaştan alarak vatandaş kazandı algısı yapmanın hiçbir anlamı yok!!!)
3-Önceden atakaş gibi ithal kömürler dağıtılıyordu (1,5 ton yaklaşık 4500 lira ediyor şuan, vatandaşın 2500 lirası nereye gitti?)
4-Önceden ilçede 1900 küsür kişi alıyordu kömür yardımı, şimdi 1200 küsürler (700 kişi silindin mi?), 700 kişiden kesilen kömür parası 2 milyon yüz bin lira, bu para nereye gidiyor?
5-Dağıtılan kömür ilçede iki kömürcüye verilmiş (hangi ihale, hangi teklif, hangi ihale yayını ile verilmiş, ihale filan yok yandaşı zengin etmek var burada, (İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA VAR), Millet mecbur mu gidip o kömürcüden kömür alıp kendini deşifre etmeye?
GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE VATANDAŞIN KAYIBI:
Her hanede kayıp 800 kilo kömür (yaklaşık 2500 lira)
Sadece Bizim ilçemizde 2 milyon lira kayıp
Birde mecbura koşulan iki kömürcü (biri ilçemizde dahi değil!!!)
Hem nakliyeciler aradan çıkarılmış hem para düşük yatmış! Peki bu paralar nerelere gidiyor?
Her şey şirin algı yönetimi ile yapılıyor gösteriliyor ama ,eksik yapılıyor insanlar kandırılıyor, benim ilçemin insanı kaybediyor haberi bile yok!!!
İlçemden alınan bir toplu iğnenin bile savunucusu olurum, insanları kandırmayın!!!
Belediyeleri böyle yönetenler hükümetleri nasıl yönetir düşünün!!!

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat