Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BAŞARAN;“KENDİLERİNİ YALANLAMIŞLAR!”

Ak Parti bir önceki dönem İlçe Başkanı Sait Başaran’la CHP İlçe Teşkilatı arasında başlayan Kömür ve Gıda dağıtım polemiği devam ediyor. CHP İlçe teşkilatı adına yapılan basın açıklamasına cevap veren Başaran, yapmış olduğu açıklamasında CHP İlçe teşkilatının açıklamalarında kendi kendilerini yalanladıklarını iddia etti. İlçemizde kömür dağıtım işini alan ilk firmalardan olan bir kömürcünün de sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşıma gönderme yapan Başaran; “Hatta sosyal medyada kendini bilmez cahil bir kömürcü “İhaleyi Atakaş yaptı” gibi saçma sapan bir yorumda bulunmuştur, hayırdır ATAKAŞ Büyükşehir’in ihale yapma birimi midir?” dedi.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda bir önceki dönem Ak Parti İlçe başkanı olan Sait Başaran İlçemizde yapılan kömür ve gıda dağıtımı ile ilgili yazılı basın açıklaması yapmış, dağıtımda yaşanılan kesiklikleri ve yanlışlıkları ifade etmişti. CHP İlçe teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya Başaran yeni bir açıklama ile cevap verdi. Değerli Şereflikoçhisar halkı ve sağduyulu CHP’liler, 29 Ekim Cuma günü CHP İlçe Teşkilatının tarafıma yapmış olduğu açıklamaya karşı bir VATANDAŞ olarak basın açıklaması yapma gereksinimi duydum diye açıklamasına başlayan başaran; “Daha önce sosyal medyada ve yerel basında yaptığım KÖMÜR yardımı ile açıklamalar, Siyasi bir konu değildi insani bir konuydu muhatap ise ABB yetkilileri idi ama ses CHP ilçe teşkilatından geldi.
Gerek CHP, gerekse İyi parti teşkilatlarında sevdiğim saydığım kişiler ve arkadaşlarımız, hatta büyükşehir kadrolarında olup sunulan yardımları ve hizmetleri yerine ulaştırmak için heyecanla çalışan kardeşlerimiz de var ama; Onları da suçlayamam çünkü ABB ne kadar yardım yaparsa o kadar dağıtırlar ellerinden bir şey gelmez. Ümidi Mansur Yavaş’ta arayan garibanın ümidi kursağında kalıyor, ya da süslü laflarla kandırılıyor, bir vatandaş olarak bunları da açıklamayı kendime borç bildim” dedi.
Sosyal medya üzerinden başlayan çağrılarım yerel basında devam etti ve kömür olayında ABB sinin beceriksiz ihale aşamaları ile 13 milyon 700 bin lira kamu zararı oluşturduğunu ve bu nedenle kişi sayısını düşürdüğünü anlatmaya çalıştım. Ankara genelinde 34 bin kişi mağdur olurken ilçemizde de 600 kişi mağdur olmuştur. Bu vatandaşlar hepimizin eşi dostu komşusu ve ilçemizin insanıdır, bize de düşen vatandaş olarak onların haklarını savunmaktır diyen Başaran; “GERÇEKLERDEN UZAK diye başladıkları yazıda 3 defa kendilerini yalanlamışlardır. 1.Kömürün 1.5 ton dağıtıldığını kendileri söylemiştir. 2.1447 kişi kömür alıyor 2000 değil demişlerdir. 3.Daire başkanlığımız şartları uyanları ihaleye davet etti demişlerdir (Bu yıl ABB 3 defa kömür ihalesi yaptı ve iptal etti, hatta 13 milyon da kamu zararı oluştu, yani kısaca İHALE olmadı)” dedi.
Bu nedenle, KÖMÜR ve GIDA YARDIMINDAKİ kısıtlamayı bir daha açıklayacağım” diyen bir önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı başaran; “KÖMÜR YARDIMI; Geçmiş yıllarda ilçemizde, 1,5 ton dağılırken 1500 küsür aile yardım alıyordu. 1 ton dağıtılırken ise 2056 aile yardım alıyordu. (Çengel gazetesi haberi 08.09.2016 )
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 1 ton kömür yardımı alan sayıyı 2056 dan, 1447 aileye düşürdü. CHP beni yalanlayarak sayıyı 1447 dedi ama Çengel gazetesi haberinde de gözüktüğü gibi sayı 2056 idi.
Sonuç olarak: Ya 600 kişi silindi ya da, yardım alanların yardım miktarı azaltıldı. ABB, Kasım ayı olmuş hala kömürü teslim edilmemiş ve doğal gaz yardımı yapacağız dedikleri kişilerin sayısı belli değil ve en fazla 3 ay yardım edecek, yani kısacası halkın parası halka yardım olarak gidiyor gözükse de ya eksik gidiyor ya zamanında gitmiyor kısaca ihtiyaç sahipleri mağdur ediliyor. ABB’nin yaptığı buradaki kandırmaca, karta yatırıyoruz diyerek, şirinlikler yaparak deşifre etmiyoruz diyerek milletin gıdasını kömürünü ya kesmek ya da zamanında ulaştırmamak, Sosyal medyadan açıkladığım, GIDA yardımı önceden 5 koli gıda yardımı yapılıyordu (yılda iki ya da üç defa):
2 kg zeytin ( 50 lira), 2 kg beyaz peynir( 60 TL), 1.5 kg salça(40 TL), 1.5 kg tuz (15 TL), 10 kg makarna (70 TL), 5 lt sıvı yağ(Turna 109 TL), 5 kg un (30 TL), 2 kg arpa şehriye (20 TL), 1 kg sarı üzüm (40 TL), 3 kg çay (120 TL), 6 kg toz şeker (70 TL), 4 kg reçel (100 TL), 2 kg helva ( 30 TL), 5 kg baldo pirinç (80 TL), 2 kg fasulye (30 TL), 2 kg nohut (30 TL), 2 kg bulgur (15 TL), 750 gr sıvı sabun(10 TL), 700 gr banyo sabunu (10 TL), 3 kg çamaşır deterjanı(30 TL), 1.5 kg sıvı deterjan (50 TL).
Toplam 1000 lira diyelim, yılda iki ya da üç veriliyordu, 2000 lira katkı sağlıyordu. Şuan kartlara yüklenen parayla bunlar alınabiliyor mu? Tabii ki hayır peki neden alınamıyor ya da eksik dağıtılıyor, ABB si merkez bürokratları ya beceriksiz ya da paralar başka şekilde değerlendiriliyor.
Şimdi ise GIDA yardımı: ABB, İlk yıl 150 liralık koli dağıttı, halkın 850 lirasını kesmiş oldu, sonra ki yıl 500 lira yükledi 500 lirasını kesmiş oldu, yani toplamda 1350 lirasını kesmiş oldu. İki yıl için ise bir ihtiyaç sahibinin mutfağına 4000 bin liralık malzeme gireceğine, karta yüklemekti, yok deşifre etmemekti gibi laflarla ihtiyaç sahibinin evine 1300 liralık yardım girmiştir ve 2700 lirası duman olmuştur.2 yılda ise: 1350×2=2700 lira kesilmiş oluyor. Şereflikoçhisar ihtiyaç sahiplerinin kaybı:1- GIDA da 2700 lira. 2- KÖMÜR de, 600 kişi silinmiş, 1500 kg den 1000 kg ye düşürülmüş ve zamanında teslim edilmemiştir. Siz ne derseniz deyin bunu en iyi evine yardım giren bilir, size söyleyemez ama onunda sessiz konuşacağı gün de gelir mutlaka” dedi.
Kömür parası yükleniyorsa herkes istediği yerden alabilmelidir diyen Başaran; “Birde ABB firmaları davet etmedi, etti ise imzalı, kaşeli ABB’ye sunulan bir teklif var mı? Yok çünkü yine kendinizi yalanlamışsınız, bir iş hanına gidip te kömürcüler kaydoldu şartlar filan sağladı demişsiniz, ABB özel bir kurum değildir, Hatta sosyal medyada kendini bilmez cahil bir kömürcü “İhaleyi Atakaş yaptı” gibi saçma sapan bir yorumda bulunmuştur, hayırdır ATAKAŞ Büyükşehir in ihale yapma birimi midir? bunlar Sayıştay’ın konusudur elbet inceleyecektir. Ayrıca ithal kömür piyasada 2800- 3000 liradır, firmanın nasıl bir kömür vereceği ve aradaki farkın kimin nasıl karşılanacağı merak konusudur.
Ayrıca önceden de ABB, Şereflikoçhisar Fen işlerinde gıda ve kömür yardımı ile ilgilenen ve evrakları teslim alan bir birim olduğu gibi, süslü laflar etmeye gerek yok ihtiyaç sahipleri hangi parti belediyeyi kazandı ise onu bulup arayıp yardımcı olmasını isterler, sizleri de aradıkları gibi, sizlerin de yardımcı olmaya çalıştıklarınız gibi.
Başka bir konu ise, belediyelerde yapılan işler sonrası, Belediyeler ve Başkanlar anılır ve tebrik edilir, elbet ki bizim de ilçemiz için yaptığımız çalışmalar ve projeler vardır ve devam edecektir, ama arka plandaki teknik ekip konuşulmaz, nasıl Melih Gökçek Yılmaz Büyükerşen, Aytaç Durak, Kadir Topbaş, konuşuluyorsa!!! Biz eğer eski siyasi görevimiz zamanında bu ilçeye bir şeyler yapmış isek bilenler bilir bilmeyenleri de aydınlatırız. Dünya ile yarışacak ekonomimiz var neden 2000 bin kişi yardım alıyor lafına gelince, ABD ve bir çok Avrupa ülkesinde yemek kuyrukları yardım kuyrukları hala vardır, bugün hükümeti CHP kurmuş olsaydı belki sayı 5000 ne yükselecekti, örnekleri vardır ben esnaflık yaparken hükümet chp’deydi bırak ihtiyaç sahibini memurlar maaşını alamıyordu ,maaşlar toplanan deprem yardımları ile ödendi belediyedeki memurlar 1.5 yıl maaş alamadı, bunlar siyasi meseledir isteyenle uzun uzun tartışırız” dedi.
Başaran son olarak; “Sağduyulu Chp’lilere sesleniyorum! Şuan ki konu ihtiyacı olan mağdur olan hemşerilerimizin evine girecek olan kömür gıda gibi elzem ihtiyaçlar, bunları da siyaset için değil insanlık için konuşup takip etmek gerekmektedir. Bu vebal meselesidir, söylemeyende yapmayanda altında kalır. Değerli Şereflikoçhisar halkına Saygılarımı ve Sevgilerimi sunarım. Sait BAŞARAN” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat