Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BAŞKAN ÇELİK, VALİ ŞAHİN İLE PROJELERİ GÖRÜŞTÜ

Belediye Başkanı Memiş Çelik, ilçemizle ilgili projeleri Ankara Valisi Vasip Şahin ile görüştü. Projeler hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı destek istedi.

Belediye Başkanımız Sayın Memiş Çelik, Ankara Valisi Sayın Vasip Şahin’i makamında ziyaret ederek, ilçemizde hayata geçirilmesi hedeflenen projeler hakkında istişarelerde bulunarak taleplerini dile getirdi.

Şereflikoçhisar’ın kültür, turizm, istihdam ve ekonomik alanlarda kalkınmasına katkı sağlayacak olan projeler konusunda ikili görüşmelerde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Memiş Çelik ilk olarak tarihi Sultan Alaaddin (Kurşunlu) Cami külliye projesi hakkında görüşmelerde bulunarak bölgenin tarihi dokusuna zarar verilmeden projenin uygulanabilirliği hususunda görüşmelerde bulundu.

Tuz Gölü kenarında yapım çalışmaları devam eden günü birlik turistik tesis projesi konusunda yapılması hedeflenen çalışmaları Ankara Valisi Sayın İstanbul Escort Şahin’e aktaran Belediye Başkanımız Sayın Memiş Çelik projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte ilçemize ciddi katma değerlerin sağlanacağını belirtti.

Belediye Başkanımız Sayın Memiş Çelik gerçekleştirilen ziyaret hakkında yaptığı değerlendirmesinde; ‘’Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin ile olumlu geçen bir görüşme sağladık. İlçemizin en önemli tarihi değerlerinden olan Kurşunlu Cami külliye projesi konusunda istişarelerde bulunduk. Aynı zamanda önümüzdeki günlerde çevre düzenleme ihalesinin yapılacağı günü birlik tesisimizin turizm, ekonomi ve istihdam alanlarında daha verimli olabilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduk, taleplerimizi ilettik.’’ Dedi.

Tuz Gölü kenarında devam eden günü birlik proje konusunda taleplerin olumlu karşılandığını ifade eden Belediye Başkanımız Sayın Memiş Çelik; “Tuz Gölü’nün turizm potansiyeli oldukça yüksek, Tuz Gölü’nden turizm, ekonomik ve istihdam konularından doğrudan yararlanmak için projeler üretiyoruz. Bu gölgede bulanan 400 Bin metre karelik alanın mera komisyonu tarafından vasfının değiştirilerek 81 ilimizin sembolik yapılarının inşa edileceği yöresel ürünlerin sergileneceği “Kültür Sokağı” projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte hem turizm konusunda, hem ekonomik alanda hem de istihdam konusunda ilçemize ciddi derece katma değer sağlanacaktır. Şereflikoçhisar için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat