Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BORSA SATIŞ SALONU ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Haziran ayı içerisinde açılan Borsa Satış Salonu hem mahsul fiyatlarının yüksek fiyata satılması hem de ödeme kolaylığı yönünden çiftçilerin yüzünü güldürdü. 2020-2021 sezonunda ilçemiz Borsa Satış salonunda 1200 ton civarında Arpa, 1100 ton civarında Buğday ve 30 ton civarında ekmeklik buğday işlem gördü. Arpa en düşük 1300, en yüksek 1343 liradan satılırken, Buğday da ise en yüksek 1913 liradan satışı yapıldı.

İlçemizde yaklaşık 10 milyon lira harcanarak Haziran ayının sonlarında açılan Borsa Satış salonu sezonda çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Gerek mahsul fiyatı gerekse ücretlerinin ödenmesi konusunda satış yapan çiftçilerden tam not alan Borsa Satış salonunda sezonda yaklaşık 3500 ton mahsul satışı gerçekleşti.

İlçemiz Borsa Satış salonu ve Gümüşhane escort hakkında bilgi veren Ankara Ticaret Borsası Şereflikoçhisar Borsa Şefi Ragıp Altuntepe, Borsa Satış salonunun ilçemiz çiftçileri için bulunmaz bir nimet olduğuna vurgu yaparak; “Burası için yaklaşık 10 milyon para harcandı. İlçemiz için gerekli miydi? Evet çok gerekli olan bir kurum.  Gerek çiftçilerimiz olsun, gerek vatandaşlarımız olsun, ilçemizde şu yok, ilçemizde bu yok serzenişlerinde bulunuyoruz. İlçemiz çiftçileri hizmetin en güzeline layık. Bu yönde değerli büyüklerimizin girişimi ve Ankara Ticaret Borsası Başkanımızın katkıları ile böyle bir yatırım yapıldı” dedi.

BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE SATIŞ YAPTIK!

2020 Hububat sezonuna yetişen ve bu yönü ile beklentilerinin üzerinde bir satış yapıldığına dikkat çeken Şef Altuntepe; “ Biliyorsunuz Mart ayı başlarında tüm dünya ile birlikte Ülkemiz ve ilçemizde de Koronavirüs belası baş gösterdi. Bu nedenle bazı planlarımızda aksamalar oldu. Buna rağmen ilçemiz çiftçileri ürün satışlarında borsa satış salonunun tercih ettiler. Sezon geneline baktığımız zaman beklentimizin üzerinde bir satış oldu. İnşallah seneye bu satış oranımız daha fazla olacak” dedi.

ÜRÜN GERÇEK DEĞERİNİ BULDU

Borsa Satış salonunun ilçemize en büyük katkısı, çiftçilerimizin üretmiş oldukları ürünü gerçek değerine satmaları oldu. Satış yapmak üzere satış salonuna gelen çiftçilerimizin ürünlerine çok sayıda teklifler verildi. Ve çiftçimiz en yüksek fiyatı kim vermişse o kişiye ürününü satmak şansı buldu. Şöyle bir örnek vereyim, civar İl ev İlçelerde Arpa fiyatı 1280-1290 lira civarında iken, ilçemiz Satış salonunda 1320-1330 civarında satışı yapıldı. Satışı yapılan ürünün parası ise Borsamız tarafından garanti altına alındı. Hiçbir çiftçimiz mağdur edilmeden ürününü en yüksek fiyata sattı ve parasını aldı” dedi.

BİRİNCİ TERCİH TMO OLDU

Aslına bakarsanız Borsa Satış salonunda daha fazla ürün satışı olurdu. Ancak Borsa Satış salonunun yanı sıra TMO’nun da alım yapması ve alım yaparken gerek nakliye desteği gerekse Stopaj desteğinde bulunması nedeniyle çiftçilerimiz orasının daha karlı olduğunu düşündüler. Ama Borsa Satış salonumuzda verilen fiyatlar hemen hemen devletin aldığı fiyatlarla aynıydı.

ÇİFTÇİ ÇOK MEMNUN KALDI

Borsa satış salonuna gelerek satış yapan çiftçilerin hemen hemen hepsinin gerek satış sistemi gerek ürününe verilen fiyat ve gerekse ödemelerinin taahhüt edildiği gibi gününde yapılması nedeniyle bir hayli memnun olduklarına vurgu yapan, Ankara Ticaret Borsası Şereflikoçhisar Borsa Şefi Ragıp Altuntepe Bu yıl hem virüsün çıkması hem de sezonda açılış yapılması nedeniyle satışların her ne kadar az gibi olduğu düşünülse de bizler bu sene beklediğimiz satışın üzerinde satış yaptık. Burada satış yapan çiftçilerimiz her hangi bir sorun ve sıkıntı yaşamadığı parasının garantörünün borsa olması nedeniyle satış salonumuzda satış yaptılar. Birçok çiftçimiz satış salonumuzdan habersiz olduğu için mahsulünü başka yerlere sattılar. Ancak borsa satış salonunda satış yapan çiftçilerimizin memnuniyeti duyunca seneye ürünlerine Borsa satış salonunda yapacaklarını ifade ettiler” dedi.

SAHİP ÇIKILMALI

Açıklamasına çiftçilerimize uyarılarda bulunarak son veren Altuntepe; “ Çiftçilerimizin borsa satış salonuna sahip çıkmaları gerek. Emin olun böyle bir hizmet Ankara’nın bizden büyük olan ilçelerinin çoğunda yok” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat