Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Bu kez öğrencilerimiz için evde kaldık, kalacağız!

Daha önceki günlerde Koronavirüs salgını için sokağa çıkma yasağı uygulanırken, bu kez öğrencilerimiz için sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Daha önceki günlerde Koronavirüs salgını için sokağa çıkma yasağı uygulanırken, bu kez öğrencilerimiz için sokağa çıkma yasağı uygulandı. 20 haziran Cumartesi günü LGS sınavı yapıldığı için 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak vatandaşları sokağa çıkmaları kısıtlandı. 
20 Haziran Cumartesi günü yapılan ve ilçemizden yaklaşık 550 öğrencimizin katıldığı LGS sınavı sebebiyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de sokağa çıkma yasağı uygulandı.
İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, yeni tip koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği belirtildi. Bu çerçevede LGS ve YKS’nın halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla bazı tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekildi.
Genelgeye göre; LGS’nin yapılacağı 20 Haziran 2020 Cumartesi günü 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşları sokağa çıkmaları kısıtlandı.
HAFTA SONU İKİ GÜN YASAK VAR!
Yine aynı şekilde hafta sonu bu kez iki gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS); Birinci oturumu 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15’te başlayıp 13.00’de tamamlanacak, ikinci oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15’te başlayıp 13.15’de tamamlanacak ve üçüncü oturumu 28 Haziran 2020 Pazar günü 15.45’te başlayıp 17.45’de tamamlanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla;
27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında aşağıda belirtilen istisnalar hariç olmak üzere 81 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacak.
KİMLER MUAF OLACAK?
YKS sınavlarına girecek adayların sınav binasına ulaşımlarının toplu taşıma ile sağlanması halinde kendilerinin yanı sıra bir yakını, özel araçlarla gelinmesi halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.
Öte yandan yine sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan günler ve saatlerde Fırın, Market, Bakkal, Manav, Kasap, Kuruyemişçi, Tatlı Üretim ve Satışı yapılan işyerleri açık olacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat