Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Bu yıl Yeni 560 Üniversiteli Genç İlçemize Gelecek

2023-2024 eğitim-öğretim yılında başlamasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun Yurt başvuru sonuçları da açıklandı ve bu yıl GSB KYK başvuran 560 üniversiteli genç, ilçemize gelecek.
2023-2024 GSB KYK başvuruları, 19 Ağustos tarihinde başlamış, 2 Eylül’de tamamlanmıştı. Yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. GSB KYK başvuruları, 12 farklı kurumun değerlendirmeleri neticesinde sistem tarafından sonuçlandı.
Açıklanan sonuca göre; 360 üniversiteli kız ve 200 üniversiteli erkek olmak üzere toplam 560 üniversiteli genç, ilçemizde bulunan KYK yurtlarında kalacak.
HİÇBİR ÜNİVERSİTELİ GENÇ YURTSUZ KALMADI!
Her yıl ilçemizde yaşanan “yurt sorunu”, bu yıl yaşanmadı.
Konuyla ilgili bilgi veren ilçemiz GSB Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Yusuf Kuyu; “Bu yıl, her sene Üniversiteli gençlerin yaşadığı “yurt sorunu” sıkıntısı, bu yıl yaşanmadı. Bakanlığımız tarafından titizlikle yapılan yerleştirme sonucunda ilçemizde bu yıl üniversiteli gençlerimiz yurt sorunu yaşamadı. Bu yıl ilçemize, 360 kız ve 200 erkek üniversiteli gençler olmak üzere toplam 560 üniversiteli gençlerimiz KYK yurtlarımızda kalacak”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat