Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Büyükşehir %90 hibeli Arpa ve Buğday Tohumu Dağıttı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatlarıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilçemiz çiftçilerine, %90 hibeli arpa ve buğday tohumu dağıttı. İlçemizde 821 çiftçiye, toplam 33.333 dekara 666.700 kg buğday tohumu desteği ve 320 çiftçiye de toplam 6300 dekar 157.500 kg arpa tohumu desteğinden faydalandı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatlarıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilçemiz çiftçilerine, %90 hibeli arpa ve buğday tohumu dağıttı.
İlçemiz terminalinde dağıtılan tohumlar sırasında; Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ve ANFA ilçemiz sorumlusu Mustafa Koçak da vardı.
Tohum desteğine ilk olarak Evren ve Şereflikoçhisar’dan başlanıldığı belirtilirken 25 ilçede de toplam 17 bin 270 kişiye 12 bin ton buğday ve arpa tohumu dağıtacağa ifade edildi.
Kuraklık ve dolu yağışlarından olumsuz etkilenen üreticilerin yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek için dağıtılan tohum desteğinden ilçemizde 821 çiftçiye, toplam 33.333 dekara 666.700 kg buğday tohumu ve 320 çiftçiye de toplam 6300 dekar 157.500 kg arpa tohumu dağıtıldı.
“ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK TOHUM DAĞITIM PROGRAMINA EVREN VE ŞEREFLİKOÇHİSAR’DAN BAŞLADIK”
Tohum desteği ile ilgili olarakta Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün; “Elektronik başvuru sistemiyle 3 ay boyunca açık kalan talep toplamanın sonucunda hak kazananlara buğday ve arpa tohumlarını vermeye başladık. Üreticilerimizin bu zor günlerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu imkanları seferber ederek, Ülkemizin son yıllardaki en büyük tohum dağıtımı programına Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerimizden başladık.
Ankara genelinde 567 bin 420 dönümlük alanı 12 bin ton buğday ve arpa tohumu ile buluşturuyoruz. Bereketli olsun. Güçlü ülke için güçlü tarım sektörü” dedi.
ANFA ilçemiz sorumlusu Mustafa Koçak da; “Buğday ve arpa tohum dağıtımına çiftçilerimizin ilgisi yoğun. İlçemiz ANFA sorumlusu olarak çiftçilerimize zor zamanlarında yanında olarak bir nebzede olsa yapılan bu destekle can suyu olan büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat