Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Canlı Hayvan Pazarının Açılışı Yapıldı ÇELİK BİR VAADİNİ DAHA YERİNE GETİRDİ!

Belediye Başkanı Memiş Çelik’in seçim vaatleri arasında yer alan Hayvan pazarı yıllar sonra hayata geçirildi. Yaklaşık 20 yıldır ilçemizde kurulmayan Hayvan Pazarının Pazartesi günü açılışı yapıldı. Yıllar sonra ilçemizde açılan hayvan pazarına hem celepler, hem besiciler hem de vatandaşlarımızı son derece memnun etti.
Seçim vaatleri arasında bulunan Canlı Hayvan Pazarını yıllar sonra tekrar ilçemize kazandıran Başkan Çelik bir sözünü daha yerine getird. Göreve gelirken Belediye Başkanı Memiş Çelik’in vaatleri arasında bulunan “Canlı Hayvan Pazarı’nın” açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.
Açılıştan sonra yaklaşık 20 yıl sonra Şereflikoçhisar’da canlı hayvan pazarı, her Pazartesi günü hizmet vermeye başladı.
Pazartesi günü yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Zafer Engin, Siyasi Parti bazı İlçe Başkanları, bazı O Başkanları, İlçemiz ve İlçe dışından hayvan üreticileri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, konuşmalarla devam etti.
İlk konuşmayı Belediye Başkanı Memiş Çelik yaptı. Konuşmasında yapılan projelerden bahseden Başkan Çelik, Canlı Hayvan Pazarı ile ilgilide; “Canlı hayvan pazarımız İmar planında Tarım hayvancılık tesis alanı olarak ayrılmış alan üzerine yapılmıştır.
İhale bedeli 1 milyon 758 bin Türk Lirası artı KDV dir.
Canlı hayvan pazarı 16 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur.
4 bin metre kare çelik yapıdan teşkil edilmiş kapalı alanı mevcuttur.
Kapalı alan içerisinde 40 adet büyükbaş padoğu, 60 adet küçükbaş padoğu bulunmaktadır.
Tüm padokların önünde temiz su içme suyu hattı mevcuttur.
Tüm padoklardan hayvanların atıklarını toplayan alt yapı sistemi proje içerisinde yapılmıştır.
4 Bin metre kare otopark alanı ve ayrıca kamyon, kamyonet, traktörler için ayrılmış satış alanları mevcuttur.
Canlı hayvan pazarımızın içerisinde 1500 metre kare peyzaj alanı yapılmıştır.
Peyzaj alanı içerisinde kamelyalar ile dinlenme alanı oluşturulmuştur.
Canlı hayvan pazarımız içerisinde 1 adet idari bina ve bu bina içerisinde mescit, mutfak ve tuvaletler bulunmaktadır.
Canlı hayvan pazarında satış ve peyzaj alanı dışında ki tüm yerler 10 bin metre kare beton kilit parke taşı döşenerek temiz bir satış ortamı oluşturulmuştur” diyerek Canlı Hayvan Pazarı’nın tüm üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu.
*Kaymakam Zafer Engin de yaptığı konuşmasında; “Ben ilçe Kaymakamı olarak birinci yılı tamamlamış oldum. Geçen yıl Temmuz’dan itibaren başlamıştım. Şereflikoçhisar’ımızda Belediye Başkanımızla, Siyasi Parti Başkanlarımızla, Oda Başkanlarımızla, Muhtarlarımızla, siz değerli vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize, uyumlu, koordineli ve ilçemiz için verimli hizmetler için gayret gösterdik. Bugün bunun bir neticesi ortaya çıktı. Belediyemizin yapmış olduğu bu hayvan pazarı hayırlı olsun” dedi.
İlçemiz turizmde Tuz Gölü kenarında olması hasebiyle Tuz Gölü’nün bir cazibesi var diyen Kaymakam Engin; “ Turizme yönelik yatırımlar var. Gerek oradaki Tuz Gölü tesislerimiz, gerekse Belediyemizin şuan inşasını yaptığı rekreasyon ve bahar döneminde açılacak tesislerimiz var, Hirfanlı Barajımız var. Turizme yönelik güzel bir katkı sağlıyor. OSB’miz şuan alt yapı olarak tamamlandı diyebilirim. Yatırımcılarımız temellerini atıyorlar. Sanayide belli bir noktaya gelmiş olacak. Tarımda da Şereflikoçhisar önemli bir noktada. Gerek bitkisel üretim manasında gerekse hayvancılık üretimi manasında. Bugün biz burada hayvan kısmı için bir açılış yapmış oluyoruz. Eğitimde güzel bir noktadayız. Yüksekokulumuz açılacak. Yaklaşık 1000 öğrencimiz olacak. Dolaysıyla hem eğitimde, hem sanayide, hem tarımda, hem turizmde, lojistik manasında da zaten tuzun üretim merkezi Koçhisar ilçemiz ve nakliyede, lojistikte iyi bir noktada. Tüm bu sektörlerin içinde barındığı bir ilçe olmuş olacak. Bu durumların ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tesisimiz hayırlı olsun. Allah hayırlı kazançlar nasip etsin tüm üreticilerimize. Belediyemize bu güzel yatırımlar için tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra Canlı Hayvan Pazarı’nın açılış kurdelesi, dua edilmesine müteakip protokol tarafından hayırlı olması temennisinde bulunarak kesildi.
Canlı Hayvan Pazarı’nın gezilmesinden sonra açılış, Belediye tarafından misafirlere yemek ikram edilmesinden sonra sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat