Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ÇELİK, YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

Belediye Başkanı Memiş Çelik yapmış olduğu canlı yayında 31 Mart Yerel seçimlerinden bu güne yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Çelik; İlçemizde bazı art niyetli insanların olduğuna dikkat çekerek; “ Şereflikoçhisar’a bir kibrit çakıp yakmak gerekiyorsa ben onu yapar Şereflikoçhisar’ yakarım diye yorum yapan kişiler var” dedi.
Belediye Başkanı Memiş Çelik Belediyeye ait sosyal medya hesabından hafta sonu canlı yayın yaptı. Ak Parti İlçe Başkanı ile kamera karşısına geçip canlı yapan Çelik, yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Biz bugün burada canlı yayın çok kıymetli İlçe başkanımla canlı yayın yapmak istedik. Bunun sebebi ne diye merak eden olursa, son günlerde ilçemizde yapılan bazı hizmetlerden dolayı, yapılan aksaklıklardan dolayı bazı eleştiriler var. Bunlarla ilgili olarak halkımızı aydınlat adına böyle bir karar aldık diyen Başkan Çelik; “31 Mart itibari ile seçildik, bir takım vaatlerde bulunduk ve bunları görev süremiz olan beş yıl içerisinde neler yapabiliriz, hemşehrilerimize vaatte bulunduk. Hemşehrilerimiz de bize inandı güvendi, bizde canla başla çalışmaya başladık” dedi.
Yerel yönetimlerden bahseden Çelik, “yerel yönetimlerde üç konu vardır. Birincisi İl Özel İdareler, Belediyeler ve Muhtarlar. Bunlar birlikte çalışarak halkın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan kuruluşlardır. Büyükşehir yasası ile birlikte Özel İdareler lav edildi ve Büyükşehirler kuruldu. İlçe Belediyeleri Büyükşehir’e bağlandı. Çıkan yasalar ile İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanları değişti” dedi.
İlçe Belediyesinin bütçesi 35 milyon. İlçe olarak masraflarımız o kadar ağır ki, zaman zaman ilçe Belediyesinin bütçesi bunu kaldıramıyor diyen Çelik; “Tabi Büyükşehir’in bütçeleri büyük olduğu için alt yapıyı da Büyükşehir’e bağladılar. Buradaki amaç ilçe halkının mağduriyet yaşamalarını gidermek. İyi kullandığında bu yasa çok çok önemli. Birörnek vermek istiyorum. Sadece Şereflikoçhisar’ın 50 km’lik yağmur suyu gider hattının maliyeti 75 milyon. İlçe Belediyesinin bir yıllık bütçesi 35 milyon. Biz bunun için başka hiçbir yatırım yapmasak sadece bu projeye harcamış olsak bunun altından kalkamayız. Büyükşehir bunu yapabilecek bir konumda olduğu için bu yasa çıkarıldı” dedi.
5216 sayılı yasanın yedinci maddesinin G bendinde Büyükşehir’in sorumluluk alanları açıkça bahsedilmiştir diye net bilgiler veren Başkan çelik; “Alt yapının sorumluğu yani ASKİ, Su İşleri Yağmur Suları, Kanal işleri, İsale hatları, İtfaiye, 15 metrenin üzerinde cadde ve sokaklarla, buradaki tüm işler Büyükşehir’in sorumluluğuna geçmiştir. Otogar, mezarlık tüm bunlar Büyükşehir’e geçmiştir. Dış mahallelerin grup yolları, mesela kaldırım yolu, Hamzalı köyü, Çavuş, Aliuşağı Eley, Fadıllı, Peçenek, Üzengilik, Karabük Deliler Haydarlı vs vs tüm dış mahallemizin grup yollarının tamamı Büyükşehir’e aittir. Büyükşehir bir kısım yerleri İlçe Belediyesine devrederse İlçe Belediyesi de burada bu hizmetleri yerine getirir” dedi.
Bizimde sorumluluk alanlarımız var diyen Başkan Çelik; “ Bu ilçedeki çöpleri toplamak, tesislerine iletmek. Bu ilçenin kendi alanımız olan yerlerde temizlikten sorumluyuz. Yaşlılar, gençlerle, yeşil alanları, sosyal alanlar bizim sorumluluğumuzda. Bizler sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz geldiğimiz günden bu güne bunu tesis etmeye çalışıyoruz. İlçemizin geleceği için birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Hedeflerimiz var” dedi.
ART NİYETLİ İNSANLAR VAR!
İlçemizde bazı iyi niyetli olmayan insanlar var. Şereflikoçhisar’ı çok seviyorum diyen Çelik; 1” Şereflikoçhisar en iyisine layık. Şereflikoçhisar sevdalısıyım diyenler sosyal medya üzerinden her zaman milliyetçilikten dem vuranlar, Şereflikoçhisar’ı çok sevdiğini söyleyenler ama bazı iyi niyetli olmayanlar, Şereflikoçhisar için “Şereflikoçhisar’a bir kibrit çakıp yakmak gerekiyorsa ben onu yapar Şereflikoçhisar’ yakarım diyen, diğer yorumlarında da milliyetçi olduğunu ifade eden bazı iyi niyetli olmayan insanlar var. Şereflikoçhisar aşığı isen Şereflikoçhisar için her türlü yardımı yapmaya hazırız. Esnafı kötülemekle bu işler olmaz. Gurbetçimizi karalamakla bu işler olmaz. Halkımıza milletimize kimse laf edemez. Ama bazı iyi niyetli olmayanlar ortalığı galeyana getirerek ilçemizi kötülemeye çalışıyorlar. Şereflikoçhisar aşığım ama Şereflikoçhisar’dan 1 ekmek bile almıyorum diyor. Bu nasıl Şereflikoçhisar aşıklığı? ” dedi.
İLÇENİN KALKINMASI HEPİMİZİN GÖREVİ
İlçenin kalkınması gelişmesi sadece siyasilerin görevi değil, sadece Belediye Başkanının görevi değil. Bu ilçe nasıl gelişir. 1 siyasileri ile gelişir, Sivil toplum kuruluşlarıyla gelişir, İş adamlarıyla, Akademisyenleriyle, Akil insanlarıyla. Burada ilçenin gelişmesi ve kalkınması hepimizin ortak noktası. Bugün Belediye Başkanı göreve geldiğinde elinde sihirli değnek yok ki, ilçeyi dört dörtlük duruma getirsin. İhtiyaçlar sınırsız, kaynaklar sınırlı. Birlik ve beraberlikle bu ilçe gelişecek” dedi.
2 YILDA NELER YAPTIĞINI ANLATTI
Canlı yayında Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana ilçemize neler yaptığı konusuna da değinen Çelik; Kent konseyini kurduk. Birlik ve beraberlik içinde çalışacak biz diyeceğiz diye Kent konseyini kurduk.
Seçim öncesi vaatlerimizden bir tanesi olan imar yenilemesi yani revizyon için harekete geçtik. iller Bankasına bedelsiz olarak imar planı ve uygulamasını devrederek çalışmalara başladık.
OSB çalışmalarını başlattık. OSB’deki amaç, ilçenin gelişmesi. Burada 2 bin hemşehrimizin istihdamı sağlanacak. Alt yapısı yapıldı, bitmek üzere. OSB yönetim kurulu ile bir karar aldık. Arsa tahsislerini yapmaya başladık. Eğer ki bu ilçe gelişecekse ki, yerel yönetimler üzerine düşeni yapmıştır. Yatırımcı olan hemşehrilerimize sesleniyorum. Bu ilçenin kalkınması için yatırım yapmak üzere buraya davet ediyorum.
Ülkemizde 870 ilçe var. Belki de Doğalgaz çalışması ilk bizim ilçede başladı. Doğalgaz çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Aşağı yukarı 1-2 seneye kadar ilçemizde Doğalgaz döşenmemiş hiçbir mahalle kalmayacak.
Canlı Hayvan Pazarını Tamamladık. Toplam 17 Bin metre kare alana inşa edilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışının yapılabileceği tesis 4 Bin metre kare kapalı alanı, 4 Bin metre kare otopark alanı, 80 küçükbaş, 20 büyükbaş hayvan padoklarının yanı sıra, mescit, yeşil alanları, idari binası kompleksleriyle bölge halkına hizmet verecek.
Hayvan Barınağı Yaptık. Sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi ihtiyaçlarının karşılandığı tesiste 100 kulübe ile veteriner hekim nezaretinde faaliyetler yürütülüyor. Yavru, yetişkin, karantina gibi kısımları bulunan barınakta, sahiplendirme hizmeti de sunuluyor.
Şehit Yetiş Özdemir parkını yaptık. Emek mahallesinde 7 Bin metre karelik alana halı saha, spor kondisyon aletleri, yürüyüş yolları, wc, mini market, kamelyalar ve yetişmiş ıhlamur ağaçları ile tesisimiz ilçemize kazandırılmıştır.
Kültür Merkezinin tasarım ve dekorasyonunu tamamladık. Uğur Işılak Kültür merkezinde 2 katlı kapalı otopark, fuaye alanı, düğün salonu, konferans salonu, nikah salonu, meclis toplantı salonu ve parti grup odalarını dizayn ettik.
Günü birlik sosyal tesisimiz tamamlamak üzereyiz. Tuz Gölü kenarında tesis, yeşil alan, bungalov evleri, lavanta bahçesi, bisiklet ve yürüyüş yolları ile peyzaj çalışmaları devam etmektedir.
Güneştepe Sosyal Tesisleri ve açık hava düğün salonu yaptık.
Çeşitli sokaklarımıza 135 bin metre kare kilitli parke taşı ve bordür uygulamalarını yaptık.
Bazı dış mahallelerimize köy konakları yaptık.
Dış mahallelerimize mezar, imam evi ve camilerimize gereken desteği sağladık.
Seçim öncesi vaatlerimizden muhtarlar derneği binası yaptık iç mefruşatını da tamamladık, muhtarlarımızın hizmetine sunduk.
59 parkımızın daha güzel olması için sulama, aydınlatma ve malzeme bakımlarını yaptık.
Ağaçlandırma seferberliği başlatarak 100 bin fidan 200 bin akasya, badem toprakla buluşturulmaya devam ediyor.
Tır parkı yapıyoruz. Son aşamasına gelindi.
İlçemize taksi, dolmuş, otobüs bekleme durakları yapılarak hizmete sunulmuştur.
İlçemizin tarihi ve kültürel atlası çıkarılarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur.
Sanayi sitesine ihata duvarı çekilerek peyzaj çalışması yapılmıştır.
Jandarma kontrol uygulama noktasının yapımı
Belediye şantiye ihata duvarı yapımı
Eğitime destek çalışmaları yaptık. Eğitime destek çalışmaları kapsamında ilçemizde bulunan tüm okullarımızın talepleri alınarak çalışmalarımız devam etmektedir. Okullarımızın boya, tadilat, bakım ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.
Çöp konteynerlerini kısmen yer altına aldık. 1500 çöp konteyneri alarak halkımızın hizmetine sunduk.
Çöp konteyner yıkama aracı aldık. (12 ton su kapasiteli)
Pazar yeri çatı yenilemesi yaparak, pazar yeri çevresi kapatılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.
Palazobası,Çalören, Hamzalı, Karabük cenaze namazı kılma alanı yapılmıştır.
İlçemizde bazı sağlık ocaklarının tamirat ve yenileme çalışması yapılmıştır.
Ekip oluşturularak hasta, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evleri ile camilerimizin temizlik çalışması rutin olarak devam etmektedir.
3 adet hasta nakil aracı alınarak hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz taşıma hizmeti sunulmuştur.
Engelli birimi oluşturularak engelli kardeşlerimizin araması ile destek verilmektedir.
2 Ziraat Mühendisimizle birlikte Tarım Danışmanlık Birimi kurulmuştur.
Belediyemize 6 mühendis alınarak teknik ekibimiz güçlendirilmiştir.
Cenaze araç sayısı çoğaltılarak ülkemizin her bir bölgesine ücretsiz cenaze nakilleri yapılmaktadır.
Şeffaf belediyecilik anlayışı ile tüm ihaleleri sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlıyoruz.
Yine şeffaflık gereği tüm doğrudan teminleri tüm esnaflarımızdan aldığımız tekliflerle en uygun fiyatlara veriyoruz.
Amatör Belediye Spor’u destekliyoruz, söz verdiğimiz gibi desteklerimiz devam ediyor, edecek.
Üniversitemize ihata ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Üniversitenin gelişmesi ve öğrenci sayısının arttırılması için elimizden geleni yapacağız.
Tüm kurumlarımıza destek olarak taleplerini yerine getiriyoruz.
Sosyal yardımlarımız artarak devam ediyor. Eğer ki birinin ihtiyacı varsa arayıp buluyoruz, gereken ne ise yapıyoruz. Bizim görmediğimiz sizin bildikleriniz varsa bizlere iletin elimizden geleni yapmaya hazırız.
Taziye çadırları yaparak halkımızın hizmetine sunulmuştur.
Büyükşehir sorumluluğundaki mezarlık, ana cadde temizliklerini biz yapıyoruz.
Pandemi ile mücadelede öyle bir yol sergiledik ki, pandemi ile elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz. Caddeleri yıkıyoruz, araçları dezenfekte ediyoruz. Öğrencilerimize gerekli destekleri verdik, vermeye devam edeceğiz” dedi.
Devam Eden Projeler hakkında ise Başkan Çelik; “
Kurşunlu camii etrafına yapılacak Aziz Mahmud Hüdai külliyesi
Mustafacık Mahallesi kent park projesi
Kacarlı Hirfanlı Sosyal Tesisleri
Güneştepe Kale Projesi
TOKİ Konutları 2. Etap
TOKİ vadi peyzaj çalışması
Askeriye acemi birliği çalışmasını yaptık ve çalışmalarımız devam ediyor.
Ağaçlandırma çalışmaları yaptık, yapıyoruz.
Yöresel ürün pazarı çalışması
Dış mahallelerde asfalt çalışması projemiz devam ediyor.
Mezarlık yanına taziye evi çalışması yapmak istiyoruz” dedi.
Daha sonra Şereflikoçhisar’da Ak Parti İktidarı tarafında yapıla çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, daha sonra sözü Ak Parti İlçe Başkanına verdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat