Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP kömür olayı ile ilgili cevap verdi “İDDİALAR TAMAMIYLA YANLIŞTIR!

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, Bir önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı Sait Başaran’ın ABB tarafından yapılan Kömür yardımı ve dağıtım yapan firmalarla ilgili yapmış olduğu basın açıklaması sonrası Kömür olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Şereflikoçhisar İlçe Başkanlığı Adına Medya Ve Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan İlgili tarafından yapılan açıklamada Sait Başaran’ın kömür olayı ile ilgili iddialarının yanlış olduğu ifade edildi.
Geçtiğimiz haftalarda bir önceki dönem Ak Parti İlçe Başkanı olan Sait Başaran yaptığı basın açıklamasında “Burada halk mı kazanıyor, yandaşlara peşkeş mi çekiliyor?” başlıklı açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Şereflikoçhisar İlçe Başkanlığı Adına Medya Ve Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan İlgili yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şöyle denildi.
“Geçtiğimiz hafta yerel basında AKP Eski ilçe Başkanı Sait Başaran’ın Büyükşehir Belediyemizin Sosyal Yardımlaşma Daire Başkanlığı tarafından dağıtılan kömürle ilgili açıklaması yer aldı. Gerçeklerden uzak olan bu yardım açıklamasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı Şereflikoçhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak açıklama gereği duyduk.
AKP İlçe Başkanı Sait Başaran’ın bahsettiği Sosyal Yardımların kesildiği iddiası tamamıyla yanlıştır. Geçmiş dönemlerde 1900 vatandaşımızın sosyal yardımlardan faydalanırken şimdi ise 1200 kişiye düştü diyerek yaptığı açıklamanın aslı şu şekildedir. İlçemizde şuan mevcut sosyal yardımlardan yararlanan 2000 vatandaşımız vardır. Bu 2000 vatandaşımızın 1447 ‘si kömür yardımından da faydalanmaktadır. Kömür yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın sayısı ise her geçen gün artmaktadır.
Geçmiş dönemde ilçemizde doğalgaz bağlanan evlerin sayısı göz önüne alınırsa gıda yardımı ve kömür alan vatandaşların sayılarının neden farklı olduğu ortaya çıkar. Çünkü ilçemizin neredeyse her mahallesine doğalgaz hattı çekilmiş ve abonelikler bağlanmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın yaptığı açıklamalardan da anlaşılabileceği gibi sosyal yardımlardan faydalanan evi doğalgazlı olan vatandaşlarımızın doğalgaz ücretlerine de destekte bulunulacaktır.
Geçmiş dönemlerde 1.5 ton dağıtılan kömür iddiasının ise gerçeği şu şekildedir. Geçmiş dönemde bir defalığına evet 1.5 ton kömür dağıtılmış ama bir defalığına mahsus…
Kömür dağıtım programı dağıtan firmalarla ilgili kurulan cümleler ise tamamıyla gerçeklerden uzaktır. Sosyal Yardımlaşma Daire Başkanlığı Belediyemizin ilan sayfasından dağıtımı yapılacak olan bütün ilçelerde şartları taşıyan firmaları davet etmiş, ilçemizden ise önce 2 sonra da 1 firma daha dağıtım işini almıştır. Bugün itibariyle dağıtımı almak isteyen her firma Osmanlı iş merkezine giderek yetki alabilmektedir.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın sosyal yardımlarından faydalanan bütün vatandaşlarımız hiç kimseye rencide olmasın ezilmesin, bükülmesin diye yardımlarını BAŞKENTKART üzerinden almaktadır. Bu kartla hem yerel esnafımız faydalanacak hem de yardım alan aileler alışveriş yaparken huzurla yapacaktır. Çünkü bu kart sadece sosyal yardımlardan faydalanan ailelerde değil birçok vatandaş da bankamatik kartı olarak bulunmaktadır. AKP Eski İlçe Başkanı Sait Başaran Bu kartla ilgili gerekli bilgiyi almak isterse https://baskentkart.com.tr adresinden faydalanabilir.
Geçmiş yıllarda kömür dağıtımını büyük firmalar alarak ilçemize hiçbir faydası olmadığı gözlenirken bu yıl ise dağıtımı yapan firmaların yerel esnaf olması ve geçimini traktör nakliyesi ile sağlayan esnaflarımızın mutlu olması bu ilçenin en güzel menfaatidir.
Büyükşehir Belediyemizin sosyal yardımlarını önceki dönemlerdeki gibi siyasi malzeme olarak kullanılmaması için ilçemizde Büyükşehir Belediyemiz Sosyal Yardım Bürosunu açtırmış önceki dönemlerde ki gibi bazı siyasi parti ilçe başkanlıklarında listelerin düzenlenmemesi vatandaşlarımızı son derece memnun etmiştir.
Burada sorulması gereken en önemli sorunun şu şekilde olması gerekir. ’’Dünya ile yarışacak bir ekonomimizin olduğunu iddia edenler varken küçük bir ilçede 2000 ailenin sosyal yardımlardan neden faydalanmak istediğidir.’’
Bizler aynı zamanda bu ilçede yaşayan birer vatandaş olarak AKP Eski İlçe Başkanı, Şereflikoçhisar Belediyesi Çalışanı Sayın Sait Başaran’ın gazetelerde bu şekilde açıklamaları ile değil Belediyede işe başlatılan diğer mühendis arkadaşlarımızla beraber ilçe menfaatine yaptıkları projeler ile anılmasını istiyoruz. Sayın Başaran’ın göreve başladığı günden bu tarafa ilçe menfaati için yaptığı bir proje varsa kendisini tebrik ederiz. Çünkü İlçemizin menfaatine yapılan her iş bizleri mutlu eder!!! Cumhuriyet Halk Partisi Şereflikoçhisar İlçe Başkanlığı Adına Medya Ve Basından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan İLGİLİ”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat