Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP’den ‘Mor adımlar Ankara’da direniyor’ eylemi

CHP Ankara Kadın Kolları üyeleri, Evren ilçesinde ve İlçemizde Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını protesto etti.
CHP Ankara Kadın Kolları üyeleri, Evren İlçesinde ve İlçemizde Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını protesto etti.
İstanbul Sözleşmesi ile ilgili CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz öncülüğünde başlatılan ‘Mor adımlar Ankara’da direniyor’ eylemi ile 25 ilçede basın açıklaması yapılıyor.
Çarşamba günüde hem Evren İlçesinde hem de ilçemizde CHP Ankara Kadın Kolları üyeleri tarafından İstanbul sözleşmesi ile ilgili yaptıkları eylem ile basın açıklaması yaptı.
İlçemizdeki eyleme; CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanan Ankara’dan gelen kadın kolları üyeleri, “Yaşasın kadın dayanışması ” ve “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılı dövizler taşıdı, “Mor adımlar Ankara’da direniyor” yazılı pankart açtı.
Polis tarafından Zafer Okulu Caddesi üzerinden İlçe Başkanlığı önüne kadar yürümelerine izin verilen grup, protesto eylemlerine ilçe Başkanlığı önünde de bir süre daha devam etti.
Daha sonra İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz, grup adına basın açıklaması yaptı. Ayaz açıklamasında;
“İstanbul sözleşmesi kırmızı çizgimizdir. Cumhuriyet’in ilanından beri birçok kazanımın yanı sıra elde ettiğimiz bu sözleşme elimizden almak istiyorlar. Bizler hakkımızdan vazgeçmeyiz. İstanbul sözleşmesi, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı devletin yapması gereken hususi bir sözleşmedir. Bu sözleşme 6284’ü uygula Kadını koru ve cezai sistemi uygula der.
İstanbul sözleşmesi yuva yıkan bir sözleşme değildir. Kadına karşı uygulanan şiddete gereğinin yap der.
Şimdi soruyorum; Bu sözleşmenin nesinden rahatsız oldunuz? İstanbul sözleşmesinin yalnızca biz kadınların değil erkeklerinde savunması gerektiğine inanıyoruz.
Kadınların ölmediği, öldürülmediği hayatın her alanında daha fazla yer alacağı bir gelecek istiyoruz.
Tekrarlıyoruz; İstanbul sözleşmesi kırmızı çizgimizdir ve diyoruz ki; İstanbul Sözleşmesi Kalacak Siz Gideceksiniz. Yaşasın kadın dayanışması. Yaşasın haklı mücadelemiz.”
CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı ise yapmış olduğu konuşmasında Kadına yönelik şiddet hem dünyada hem de ülkemizde kanayana bir yara ve bir insanlık suçudur diyerek, “İstanbul sözleşmesi Türkiye’de kadınlarımıza verilmiş kuvvetli bir taahhüttür” dedi ve Canileri ve vicdansızları cesaretlendirmeyelim. Kadınlarımızı yaşayalım” diyerek konuşmasına son verdi. Daha sonra İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülçin Oymak tarafından da İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşmasından sonra eylem sonlandırıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat