Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. 28 Ekim 2021 Perşembe Günü çelenk sunma töreni, şehitlik ziyareti ve kokteyl’le başlayan kutlama programı, 29 Ekim Cuma günü Tuzgölü Anadolu Lisesi’nin bahçesinde devam ederek coşkulu bit kutlama gerçekleştirildi.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Kutlama programı, 28-29 Ekim tarihleri olmak üzere toplam iki gün sürdü.
ÇELENK SUNMA PROGRAMI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ilk olarak, 28 Ekim Perşembe Günü çelenk sunma töreni ile başladı. Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk büstüne sırasıyla; Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan ve Belediye Başkanı Memiş Çelik çelenklerini koydu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunma töreni sona erdi.
Çelenk sunma töreninden sonra bahçede Kaymakam Zafer Engin, tebrikleri kabul etti.
Daha sonra ilçemiz mezarlığında bulunan şehitlik ziyaret edildi. Burada Müftü İsmail Göksu tarafından şehitlerimizin ruhlarına Kuran-ı Kerim okunduktan sonra dualar edildi.
Şehitlik ziyaretinden sonra Müzenin bahçesinde kokteyl düzenlendi. Sohbet eşliğinde geçen kokteyl’den sonra Cumhuriyet Bayramının 28 Ekim Perşembe günkü programı sona erdi.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI PROGRAMI
Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, 29 Ekim Cuma günü Tuzgölü Anadolu Lisesi’nin bahçesinde devam etti.
Sunuculuğunu Pınar Alıcı ile Okan Macit isimli öğretmenlerin yaptığı program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan ve Belediye Başkanı Memiş Çelik, halkı, öğrencileri ve askerleri selamladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakam Zafer Engin tarafından yapıldı. Engin konuşmasında; “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin karakterine en uygun idare olarak ifade ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde başta büyük Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi; rahmeti minnet ve şükranla yad ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.
Birinci dünya savaşı sonunda yapılan Mondros mütarekesine dayanarak galip devletler Anadolu’da işgallere başlamışlardır. Bu nedenle kurtuluş savaşını başlatmak amacıyla 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıkmıştır. Samsun’dan Amasya’ya geçerek 22 Haziran’da Amasya Genelgesi’nin yayınlamıştır. 23 Temmuz’da Erzurum Kongresi’ni, 4 Eylül’de Sivas kongresi’ni toplamıştır. 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelmiş, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Ya istiklal ya ölüm parolasıyla yapılan kurtuluş savışımız neticesinde, işgalciler topraklarımızdan atılmışlardır.
Cumhuriyetimiz 29 Ekim 1923 tarihinde hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini bizzat ve bir fiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devleti’nin hükümet şekli Cumhuriyet’tir ifadesiyle ilan edilmiştir.
Elbetteki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Yaşadığımız coğrafyanın politika stratejik önemin karşımıza sürekli iş ve dış sorunlar çıkarmıştır. Feraset ve cesarete sahip bu millet, birlik ve beraberlik içerisinde önüne çıkan engelleri aşmasını bilmiştir.
Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, ekonomimiz.. Yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz, dostlarımıza güven, devletimize ve milletimize düşmanlık besleyenlere korku ve telaş vermektedir. Cumhuriyetimiz dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkmıştır. Yakın bölgemiz olmak üzere başta olmak üzere barışı, adaleti ve refahı yaymaya çalışmıştır. Bugün bizlere düşen görev devletimizin ve milletimizin her alanda daha ileriye gidebilmesi için durmadan, yorulmadan çalışmaktır.” dedi.
Konuşmadan sonra program, Cumhuriyet Ortaokulu ana sınıfı 5 yaş öğrencileri tarafından “Ay Yıldızlı Bayrağım” isimli gösteri ile devam etti.
Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Muhammed Taha Tekşen tarafından “Vatan Destanı” isimli şiirinin okunmasından sonra Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları ekibinin “Yurdumun yedi bölgesi” adlı halk oyunları gösterileri izlendi.
Şenay Acar isimli öğrenci tarafından “Cumhuriyet Ne Demek” adlı şiirini okuduktan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilçe genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. Buna göre;
Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Nur Tekiner’e ödülünü Belediye Başkanı Memiş Çelik verdi.
Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi Öğrencisi Şeyda Yalazi’ye ödülünü Garnizon Komutanı Tankçı Albay Dursun Bostan tarafından takdim ederken,
Ve Şehit Figen Gündüz Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencisi Sena Ümmühan Yeşilöz’e ödülünü de Kaymakam Zafer Engin tarafından verildi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 98.yıldönümü için hazırlanan program, tören geçişinin ardından sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat