Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Eğitim Bir-Sen İlçe Kadın Komisyonu Toplantı Yaptı

Eğitim Bir-Sen İlçe Kadın Komisyonu, düzenlenen toplantıda kadınlara yönelik “birlikte çayda buluşalım, tanışalım” etkinliğinde bir araya geldi. Toplantıda; kadın üyelerin sorunlarına, kadına ve öğretmenlere yönelik şiddetlere ve şiddete karşı her daim çalışan kadınlara sahip çıkılacağını sadece öğretmen olarak değil bütün çalışan ve çalışmayan kadınlara da bu yönde destek verilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.
Eğitim Bir-Sen İlçe Kadın Komisyonu, düzenlenen toplantıda kadınlara yönelik “birlikte çayda buluşalım, tanışalım” etkinliğinde bir araya geldi.
Ankara 1 nolu Şube Kadın Komisyon Başkanı Buket Sakaltaş’ın da katıldığı toplantıda; öğretmenlere yıpranma payının verilmesi gerektiği, öğretmenlik meslek kanununu kabul etmediklerini ve ilçede sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesinin gerektiğini vs. gibi daha bir çok sıkıntılar ve talepler dile getirildi.
Eğitim Bir-Sen İlçe yönetiminde yer alan ve ilçe kadın komisyonuna da başkanlık eden Zöhre Erkenekli de, eğitim ve öğretimde kadın öğretmenlerinin yeri ve önemi ile ilgili önemli mesajlar verdi.
Eğitim Bir Sen kadın komisyonu olarak amaçlarının; üyeleri tanımak, üyelerle tanışmak, talep ve istekleri dinleyerek, çözüm aramak olduğunu ve ilki gerçekleştirilen bu etkinliği, üyelerin talebi üzerine zaman zaman tekrarlayıp istişarelerde bulunmak istediklerini söyleyen Zöhre Erkenekli;“Bu tür etkinliklerde her kadın üyemizle birebir yakınlık oluşturarak hasta olan, doğum yapan, yeni atanan arkadaşlarımıza daha çabuk ulaşarak onların yanında olma gayreti içerisinde bulunmak istiyoruz. Böylelikle yaşamın içinde olan doğal süreçlerde de bir araya gelip yardımlaşmak, acılarımızı azaltmak ve mutluluklarımıza arkadaşlarımızı ortak etmek gayreti içerisinde olacağız” dedi.
Toplantıda; Kadın üyelerinin sorunlarına, kadına ve öğretmenlere yönelik şiddetlere ve şiddete karşı her daim çalışan kadınlara sahip çıkılacağa, sadece öğretmen olarak değil bütün çalışan ve çalışmayan kadınlara da, bu yönde destek verilmesi gerektiği üzerinde duruldu.
Sohbet eşliğinde sona eren toplantı, ilerleyen aylarda tekrar toplanmak üzere sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat