Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Dört Meclis Üyesinin ilçe dışında olması nedeniyle katılamadığı meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinin hepsi yine oy birliği ile kabul edildi.

Ekim ayı Olağan Meclis toplantısı Perşembe günü Uğur Işılak Kültür Merkezi Belediye Meclisi toplantı salonunda yapıldı. Ak Parti ve MHP’den 4 Meclis Üyesinin ilçe dışında oldukları için katılamadıkları Meclis toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısı öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Çelik, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olması nedeniyle tüm yaşlılarımızın yaşlılar gününü kutladı. Daha sonra Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı açmış olduğu hain saldırıları kınayan Çelik, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi. İlk olarak gündem de olmayıp gündeme alınması istenilen dilekçeler İbradi escort bayan verildi. MHP’li Meclis Üyelerinin İlçemiz eski Pazar yerinde bulunan iş yerlerine ait vermiş oldukları önerge bilgi eksikliği olması nedeniyle tekrar geri çekilirken, Ak Parti grubu 2 gündem maddesi verdi ve gündem maddeleri ilgili komisyona havale edildi. Ardından gündem maddelerine geçildi.

İlk gündem maddesi olarak; İlçenin Yazısöğüt Mahallesi 131 ada 1 parsel ile Üzengilik Mahallesi 172 ada 1 nolu parsellerin 3194 sayılı imar kanunun geçici 16 Maddesine istinaden satışı için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu görüşüldü.

Gündem maddesi hakkında Belediye Başkanı Memiş Çelik, Yazısögüt mahallesinde 164 M2, Üzengilik mahallesinde 200 M2 Mülkiyeti Belediyemize ait yerler var. İmar affı kapsamında bu yerlerin satışı yapılması isteniyor. Satış için Encümene yetki verilmesi gerekiyor” dedi. Ve oy birliği ile Encüme havale edildi.

Gündemin ikinci maddesinde İlçenin Mustafacık Mahallesi 1210 ada 49 no lu parselde bulunan arsanın “Mustafacık mahallesi Cami yaptırma ve Yaşatma derneği” adına taziye ve toplantı binası yapılması amacı ile tahsisi veya satışının yapılması hakkındaki talebi görüşüldü.

Başkan Çelik, Mülkiyeti Belediyeye ait 788 M2 bir alan var. Derneğin bir talebi oldu, taziye evi yapılması düşünülüyor. Kamu yararına olan bir çalışma. Uygun görürseniz tahsis etmek istiyoruz” demesi üzere, CHP Belediye Meclis Üyesi Eyyüp Doğan, burayı kendi bütçeleri ile yapacaklar demi. Birde Ücret karşılığı mı, hibe mi?” dedi. Çelik; “ Amacı dışında olursa tahsisi tekrar belediyeye geçecek. Şartlı bir tahsis. Taziye evi ve toplantı evi olacak” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18 maddesinin (g) Bendince Sağlık Bakanlığı Şereflikoçhisar Devlet Hastanesinde ihtiyaç fazlası Ford Transit 2007 model ambulansın Belediyemiz adına hibe olarak alınması hususu görüşüldü.

Gündem maddesi hakkında bilgi veren Başkan Çelik; “ Ambulanslar 15 yılı doldurup miadını tamamlayınca hizmet dışı çekilir. Biz bu aracı Belediyemiz adına hasta nakillerinde kullanmak istiyoruz. Vatandaşlarımız hasta nakil işlerinde bizleri arıyor. İhtiyaç sahipleri oluyor, parası olmayan oluyor. Biz bunları çeşitli illere nakil ediyoruz. Bu yönde bu Ambulansında Belediyemize devrinin yapılmasını istiyoruz” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18 Maddesinin (f) bendince 2021 mali yılında kanunlarda vergi, resim, harç ve katılma payı konusu yapılmayan, ilgilerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanacak ücret tarifesinin belirlenme hususu görüşüldü.

Belediye Başkanı Memiş Çelik, Belediyenin gelirleri arasında bulunan harçlar var. Bunları her yıl düzenlememiz gerekiyor. Biz %10 artış olarak teklif ediyoruz” dedi.

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde 5393 Sayılı Belediye Kanunun 62. Maddesi gereğince 2021 Yılına hazırlanan tahmini bütçenin Plan Bütçe komisyonuna sevki hususu görüşüldü. 2021 yılı bütçesi tahmini olarak 35 milyon olarak belirlendi ve komisyona havale edildi.

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında, yine gündemin yedinci maddesinde bulunan; Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu raporun sunumu, yine gündemin sekizinci maddesinde yer alan; Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında Komisyonun hazırlamış olduğu raporun sunumu ve son olarak gündemin dokuzuncu maddesinde¸ Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna Sevki yapılan önerge hakkında Komisyonun hazırlanmış olduğu raporun sunumu yapılarak, komisyonların hazırlanmış olduğu raporlar Komisyon Başkanları tarafından okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Ekim ayı meclis toplantısı bu konuşmalarla sona ererken Günden dışı söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Kılıçaslan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yapmış olduğu saldırıyı kınadı. Daha sonra Keçiören Eğitim Araştırma hastanesi ile Çapa Tıp Fakültesinde pandemi nedeniyle yapılan saldırıyı kınadı.

Ak Parti Meclis Üyesi Murat Atasoy ise, Yaşlılar haftası olması nedeniyle yaşlılarımızın yaşlılar günü kutlayarak başlamış olduğu konuşmasın ayrıca camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle bir konuşma yaptı.

Gündem dışı son konuşmayı ise CHP Belediye Meclis üyesi Eyyüp Doğan yaptı. Doğan konuşmasın Belediye Başkanının yapmış olduğu açıklamasına cevap verdi. Doğan ve Çelik’in konuşması “Çelik; Büyükşehir Şuanda Şereflikoçhisar’da yok!” başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.

Meclis toplantısı bir sonraki toplantının 2 Kasım Pazartesi günü saat: 15:00’da yapılmasının kararlaştırılması ile sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat