Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

FEN LİSESİ’NDE CORONA VAKASI

İlçemiz Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi’nde yatılı olarak eğitim gören yaklaşık 10 öğrencide, corona vakasının görüldüğü öğrenildi. Konuyla ilgili olarak hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hem de İlçe Sağlık ekiplerinin gerekli tedbirleri alarak her şeyi kontrol altına aldıkları belirtildi.
Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi’nde yatılı olarak eğitim gören yaklaşık 10 öğrencide corona vakasının görülmesi, hem velilerde hem de vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu.
Türkiye genelinde bazı masöz escort bakırköy şehirlerde olduğu gibi ilçemizde de corona vakalarının az olmasından dolayı kontrollü normalleşme süreci başlayarak yasaklar kaldırılmış, yüz yüze eğitim öğretime de başlanılmıştı.
İlçemizde de 2 Mart 2021 Salı gününden bugüne kadar eğitim sürerken geçtiğimiz hafta içinde Yavuz Sultan Selim Fen Lisesinde yatılı olarak eğitim gören yaklaşık 10 öğrencide corona vakasının görülmesi ilçede tedirginliğe neden oldu.
İddialara göre; Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi’nde yatılı olarak eğitim gören 5 öğrencinin rahatsızlanma nedeniyle hastaneye götürülerek testlerinin yapıldığı test sonuçlarının ise pozitif çıktığı öğrenildi.
Öğrencilere yapılan corona testinin pozitif çıkmasından sonra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün gerekli tedbirleri alarak her şeyi kontrol altına aldığı, öte yandan Okulda eğitim gören öğrenciler ve öğretmenlere de corona testi yapılmasının ardından corona vakasının yaklaşık 10 olduğu belirtilirken öğrencilerin eğitim-öğretimlerinin uzaktan devam ettiği, testi pozitif çıkan öğrencilerle, bu öğrencilere temaslı olan diğer öğrencilerin, ilçemizde karantina kapsamına alındıkları öğrenildi.
KAYMAKAM HERŞEY KONTROL ALTINDA PANİĞE GEREK YOK!
Konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme gerçekleştiren gazetemiz muhabiri, “Öğrencilerin durumları nasıl? Kaç öğrencide korona vakası görüldü? Gerekli önlemler alındı mı? Eğitim-Öğretim devam ediyor mu?” gibi sorularını yöneltti.
Konu ile ilgili her hangi bir resmi açıklama yapmayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili olarak sadece, “Her şey kontrol altında. Öğrencilerimiz çok iyi. Eğitim öğretimlerine uzaktan devam ediyor” dediler.
Kaymakam Zafer Engin’de konuyla ilgili olarak; “Gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekse İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tedbirler kapsamında her şeyi kontrol altına aldılar. Öğrencilerimizin durumları iyi. Uzaktan eğitim-öğretimlerine devam ediyor. Konuyla ilgili İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu olarak da toplandık ve gerekli çalışmaların yapılması için kararlar aldık.
Halkımızın panik yapmasına gerek yok. Halkımızdan isteğimiz; maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam etmeleridir. Şayet kurallara uyulmazsa ilçemizde corona vakaları artar ki buda yasaklı günlere dönmemize neden olur” dedi.
YÜZ YÜZE EĞİTİME ARAVERİLDİ
Vaka nedeniyle Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi’nde yüz yüze eğitime ara verildiği, testi pozitif çıkan ve temaslı oldukları öğrenilen öğrencilerin karantinasının devam ettiği, diğer öğrencilerin ise isteğe bağlı olarak evlerine gitmelerine izin verildiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat